Rendőrségi felhívás

A Győri Rendőrkapitányság 08010/4361/2015. bűnügyi számon eljárást folytat rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki 2015. október 23-án 16 óra körüli időben egy 79 éves férfi kabátját erőszakkal megszerezte.

A gyanúsítható férfi az erősen látás csökkent nyugdíjassal Győr-Marcalváros II. területén szóba elegyedett. A tettes az idős bácsit a Nádorvárosi köztemető felé vezette, ahol mellkason vágta, majd arra kényszerítette, hogy vegye le a kabátját és adja át neki. Ezt követően a saját kabátját átadta a sértettnek, majd a helyszínről távozott.

Az öregember a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló szegycsonttörést szenvedett.

A nyomozók az elkövető hátrahagyott kabátját lefoglalták, illetve a sértettől eltulajdonított kabátról fényképfelvétellel rendelkeznek. 

Az idős férfi elmondása szerint a történtek után segítségért kiabált az Apor Vilmos Katolikus Iskola kollégiumi épülete mögötti futóparkban a Pápai út magasságában. Az elkövetőhöz egy kutyát sétáltató hölgy szólt, azonban a férfi hirtelen mozdulatokkal a környékről elküldte.

Keressük az ismeretlen személyazonosságú kutyát sétáltató hölgyet, továbbá a hátrahagyott, feltehetően bűncselekmény elkövetéséből származó kabát tulajdonosát, illetve az eltulajdonított kabát jelenlegi viselőjét.

1. kép  2. kép  3. kép
4. kép 5. kép  

 

A rendőrség kéri, aki a képen látható férfit felismeri vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatos bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi út 54. tel.: 96-520-000/1462-es mellék), névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számát (h-cs; 8-16; p: 8-13), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!