Rendszámokkal trükköztek

A soproni rendőrök egy órán belül két gépkocsivezetőt fogtak el egyedi azonosító jelek meghamisítása miatt.

A Soproni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának beosztottjai 2014. december 7-én 10 óra 30 perckor Sopron belterületén ellenőriztek egy P-s hatósági jelzéssel ellátott Suzuki típusú személygépkocsit.

A sofőr az ideiglenes rendszámhoz tartozó iratokat az egyenruhások kérésre nem tudta átadni, majd beismerte, hogy a járműre szerelt egyedi azonosítók „hamisak”.

A járőrök megállapították, hogy a gépkocsit a zalaegerszegi okmányiroda, határozat alapján 2011. évben a forgalomból kivonta, forgalmi rendszáma pedig leadásra került.

A Soproni Rendőrkapitányság a 23 éves zalaegerszegi lakos ellen egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Szintén a soproni rendőrök fogták el azt a helyi férfit, aki 2014. december 7-én 11 óra 30 perckor közlekedett osztrák forgalmi rendszámú járművével Sopron belterületén. A fiatalember úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy gépkocsiján nem az arra kiadott hatósági jelzések voltak felszerelve.

A rendőrök a „hamis” egyedi azonosítókat lefoglalták és a gépkocsivezetőt előállították a rendőrkapitányságra.

A Soproni Rendőrkapitányság a 20 éves soproni lakos ellen egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!