Rendvédelmi nap Hegyeshalomban

A Hegyeshalom Rendőrőrs iskolarendőre, Szőke Zoltán r. főtörzszászlós – immár hagyományosan – idén is megszervezte a Rendvédelmi napot a helyi Lőrincze Lajos Általános Iskolában.

A hegyeshalmi Lőrincze Lajos Általános Iskolában 2019. május 31-én tartotta meg a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság iskolarendőre a Rendvédelmi napot. Az iskola teljes évfolyama, 260 fő tanuló és tanáraik, reggel 9 órára izgatottan gyülekeztek a létesítmény sportpályáján, ahol az egész héten át tartó rossz időjárás miatt, kétségessé váltak a szabadtéri programok. Az iskolavezetés köszöntője után azonnal megkezdődtek a látványos bemutatók. Az elsőt Winkler Károly r. zászlós és Pinetz András r. főtörzsőrmester tartották, akik szolgálati kutyájukkal ismertették meg a gyerekeket. A tanulók érdeklődve figyelték a kutyák munkáját, illetve hallgatták a kiképzők magyarázatát. Ezt követően - a Hegyeshalmi Polgárőrség munkatársainak segítségével - Reicher Ferenc r. főtörzszászlós baleseti helyszínelő, az alsó tagozatos diákoknak kiépített kerékpáros ügyességi pályán ismertette meg a kisebbekkel a kétkerekűekre vonatkozó legfontosabb szabályokat. Ez idő alatt a tornateremben Pápai Gyula r. őrnagy bűnmegelőzési főelőadó a felsős tanulóknak tartott előadást, amelynek során a nyár veszélyeire hívta fel a figyelmet, valamint prevenciós tanácsokkal látta el a fiatalokat az áldozattá válás megelőzése érdekében. Fentieken túl a közlekedési szabályok betartásáról és a segélyhívó telefonszám helyes használatáról is beszélgettek a fiatalokkal.

A rendőrök az alábbiakra hívták fel az iskolások figyelmét:

  • Magabiztosan tudják szüleik nevét, telefonszámát, lakcímüket,
  • ismerjék és szükség esetén használják a 112-es segélyhívószámot,
  • idegenekben - még ha kedvesek is - ne bízzanak meg, velük ne menjenek sehová, még útba igazítás céljából sem,
  • idegentől ne fogadjanak el semmit,
  • a nyári hónapokban fokozottan ügyeljenek a vízparton és nyaralóhelyeken a közlekedési és a vízi szabályok betartására!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!