Román embercsempészt fogtak el a rendőrök

Győr-Moson-Sopron megye területén, Abda község határában állították meg a járművet az egyenruhások, amelynek rakterében a sofőr 16 illegális migránst utaztatott Ausztria irányába.

A rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. december 7-én 23 óra 20 perckor egy román honosságú járművet állítottak meg az M1-es autópálya 129-es kilométerszelvényében, Abda térségében. A tehergépkocsiban egy román sofőr 16 – magukat indiai, pakisztáni, valamint afgán állampolgárnak valló – külföldi utazott. A külföldi migránsok sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök a sofőrt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

2

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!