Rongálás a sétányon

3. fotóA közelmúltban látványos mértékű rongálás történt a sokak által kedvelt Duna-parti sétányon.

A sétány középső részén, a partra vezető lépcső környékén ismeretlen személyek feltépték a korlát felső elemeit, a közelben lévő ismeretterjesztő táblákat pedig megpróbálták a helyükről letépni. A táblák leszedése a kitartó próbálkozás ellenére sem járt sikerrel.

A sétány a Duna közelsége, a látvány szépsége miatt kedvelt szabadidős hely a településen, de sajnos a tetteseket ez nem tartotta vissza. A rongálás szomorú képet nyújt, a vandalizmus mértéke sérti az itt élőket, semmibe veszi azt a munkát, amivel a gönyűiek a sétány kialakításához, szépítéséhez eddig hozzájárultak.

4. kép 2. kép
1. kép 5. kép

A korlát letépett elemeit nem vitték el a rongálók, így reményeink szerint a kevésbé sérült faanyagból részben visszaállítható lesz az eredeti állapot. A sérült táblák nem javíthatók esztétikusan, azokat újra kell nyomtatni és ki kell cserélni, a helyreállítási munkák időbe és pénzbe kerülnek.

A rongálással kapcsolatban feljelentést tettünk a rendőrségen. Kisebb rongálások korábban is előfordultak sétányon és a Háry Dezső téren, így az önkormányzat megelőző céllal térfigyelő kamerákat szereltet fel a sétány mentén. Az új kamerák a már meglévő térfigyelő rendszer részeként fognak működni, így egy újabb rongálás esetén a tettesek nagyobb eséllyel azonosíthatóak lesznek.

Az eset kapcsán reméljük, hogy a rongálás elkövetői megbánást tanúsítanak és ezentúl önként eljönnek segíteni, ha közösségi munka adódik a falu életében: enyhíteni az okozott kárt és visszaszerezni az elherdált becsületet!

Ha településünk utcáin járva rongálást, vandalizmust tapasztalnak, kérjük a szemtanúkat, hogy értesítsék a polgárőrséget vagy rendőrséget (a Gönyűi Polgárőr Egyesület elérhetőségei: Deák Miklós +3620/410-4830; Domicser József +3620/485-5776)!

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!