Sajtóközlemény

Önkéntesek segítettek Gönyűn és Nagyszentjánoson

November 30-án ér véget az Együtt Európáért Alapítvány január óta tartó „Önkéntes tevékenységek népszerűsítése és elterjesztése Gönyű és Nagyszentjános településeken” című projektje. A megvalósítók célja volt, hogy az önkéntesség pozitív velejáróit népszerűsítsék a két település felnőtt lakossága körében. Kiemelten törekedtek arra, hogy azok a hátrányos helyzetű munkanélküliek és pályakezdők is értesüljenek az önkéntesség előnyeiről, akik a legtöbbet profitálhatnak, hiszen fejleszthetik képességeiket, új tapasztalatokat szerezhetnek, szorosabb kapcsolatba kerülhetnek lakóhelyükkel, lakóközösségükkel, és ami a legfontosabb községük hasznos, tevékeny polgárainak érezhetik magukat. Az önkéntes programok szociális, oktatási és
egészségügyi területeket is érintettek.

A közel 15 millió forintos európai uniós támogatással megvalósult projekt egyik legfőbb eredménye, hogy Önkéntes Pont jött létre Gönyűn, amely a 2010 óta működő Győr-Moson-Sopron Megyei Önkéntes Centrum munkáját kiegészítve látja el az érdeklődőket információval az önkéntességről, illetve a helyben végezhető önkéntes tevékenységekről, fogadó szervezetekről. Emellett a két település lakossága az elmúlt 11 hónapban három nagyobb rendezvényen és több önkéntes programon tájékozódhatott a lehetőségekről, s próbálhatta ki az önkénteskedést.

Az Önkéntes Pontnál regisztráló önkéntesek olyan tevékenységek közül választhattak, mint a faluszépítés, idősek házi ápolása, programszervezés az idősek klubjában, őszi falevélszedés, kerítésfestés, nyári gyermekprogramok szervezése. Lehetőség volt a Bakony-ér Gyermekjóléti és Családsegítő Intézmény és a Gönyűi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény munkájának folyamatos támogatására is.

A két településen összesen 100 önkéntes 2400 önkéntes órát teljesített a projektidőszak alatt. Közülük 10 fő hosszútávon vállalt önkéntes tevékenységeket a két település önkormányzatánál vagy valamely intézményénél.

Ezúton szeretnénk megköszönni a sikeres projektmegvalósításban való közreműködést minden önkéntesnek, fogadó szervezetnek és segítőnek. A projekt befejezése után továbbra is van lehetőség az önkénteskedésre a két településen, melyről részletes tájékoztatást a gönyűi Önkéntes Pontban vagy a Polgármesteri Hivatalokban kaphatnak az érdeklődők.

Együtt Európáért Alapítvány
gonyuionkentespont###kukac###gmail.com
info###kukac###egyutteuropaert.eu
06/70-774-5603
www.egyutteuropaert.eu

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.08.17. 03:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 611 6
NO2 20 19
NOx 21 10
O3 19 10
NO 1 -
Szélirány D
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!