Összhangban a tudás, a munka és a család Gönyűn

Új Széchenyi Terv logó

 


Sajtóközlemény

Összhangban a tudás, a munka és a család Gönyűn


„A munka és a magánélet összehangolását támogató megoldások Gönyűn” (TÁMOP–2.4.5–12/3–
2012–0019) című projekt keretében Gönyű Község Önkormányzata a munkaerőpiaci rugalmasságot elősegítő helyi, innovatív kezdeményezésekkel kívánja a község lakosait segíteni a magánéletük és a munkájuk összehangolásában.

Gönyű, 2014. május 12. – A munkaerőpiacon manapság már az részesül előnyben, aki jól kommunikál angol nyelven, magabiztosan kezeli a számítógépet, ügyesen építi fel önmagát, karrierjét, illetve mindezt a munkájával, a családjával is képes összehangolni. Épp ezért az élethosszig tartó tanulást, a munka világába való integrálódás, visszatérés megkönnyítését elősegítve ingyenes számítástechnikai, angol nyelvi, illetve karriermenedzsment foglalkozások indulnak Gönyűn 2014 májusában, illetve várhatóan ősszel is.

A képzések egyaránt szólnak aktív munkavállalóknak, munkát keresőknek, munkaerőpiacra visszatérő kismamáknak, akik fejleszteni kívánják már meglévő tudásukat, kompetenciájukat az angol nyelv és az informatika területén, vagy épp teljesen új készségeket, képességeket kívánnak elsajátítani a karriermenedzselésben. Az utóbbi nem csak a munkaerőpiaci elhelyezkedésben, hanem a családi élet hatékony szervezésében is segítséget nyújt. Hogy a foglalkozások célcsoportját képező kisgyermekes szülők is részt vehessenek a foglalkozásokon, ezért azok ideje alatt ingyenes gyermekfelügyelet is biztosított. Az új ismeretek elsajátítása mellett remélhetően olyan csoportok jönnek létre, melyek később is támogató közösségként működhetnek.

A foglalkozások pontos tematikája, időpontjai és ütemezése a jelentkezők igénye szerint kerül kialakításra.

Jelentkezni és bővebb információt kérni az alábbi elérhetőségeken lehet:

  • Kertészné Kalcseff Erika (06-20/315-1968), Némethy Veronika (06-20/238-8755)

„A munka és a magánélet összehangolását támogató megoldások Gönyűn” című projekt a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében az Európai Unió 34.114.275 forintos támogatásával valósul meg ez év végéig. A projekt célja a munka és magánélet összehangolását segítő programok megvalósítása, így a munkaadók és a munkavállalók széles körű párbeszédének és együttműködésének elősegítése, a munkahelyek megtartása, elhelyezkedés elősegítése. A projekt keretében az óvodánál és iskolánál családi parkolók kialakítására, szünidei táborok szervezésére, falubusz szolgáltatás indítására valamint a házi gondozás, ápolás esti órákra és hétvégékre történő kiterjesztésére is sor kerül.

Infoblokk

Gönyű Község Önkormányzata
www.gonyu.hu 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!