Sajtóközlemény

EREDMÉNYESEN ZÁRULT GÖNYŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK INNOVATÍV PROJEKTJE

Sikeresen zárult a Gönyű Község Önkormányzata által elnyert és koordinált TÁMOP–2.4.5.–12/3–2012–0019 száma alatti „A munka és a magánélet összehangolását támogató megoldások” címet viselő projekt. Az innovatív projekt közel 34 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

SajtokozlemenyA másfél éves – a munkát és a magánéletet összehangoló, a rugalmas és innovatív megoldásokat kínáló – projekt eredményesen zárult 2014 decemberében. A projekt biztosította a Falubusz szolgáltatáshoz, a házi ápolói szolgálat bővítéséhez, a képzések és ahhoz kapcsolódó gyermekfelügyelethez, a gyermektáborokhoz, a családi parkolók kialakításhoz, illetve az önkormányzatnál dolgozó koordinátor alkalmazásához szükséges anyagi forrást.

A koordinátor a projekt során felkereste a község munkaadóit és munkavállalóit elősegítve a köztük, illetve az önkormányzat közötti kommunikációt. Így több tucat cég, magánvállalkozó került megkeresésre, továbbá a település munkaadói körében hírlevél formájában népszerűsítette a munka és a magánélet összehangolását segítő foglalkoztatási formákat, megoldásokat is. A házi ápolói szolgálat bővítésének köszönhetően több idős ember esti és hétvégi gondozását oldották meg, amely segítséget jelentett a gondozottaknak és a teljes munkaidőben dolgozó családtagoknak egyaránt.

A szolgálat mellett az egyik legsikeresebb projekttevékenységnek számított az élethosszig tartó tanulás jegyében életre hívott számítástechnikai, angol nyelvi és karrier menedzsment foglalkozások, amelyek a fiatal anyukáktól az idősebb álláskeresőkig mindenkinek információkban gazdag időtöltést kínáltak. A projekt szellemiségét tükrözve a tanácsadások ideje alatt a kisgyermekes szülők gyermekfelügyeletet kérhettek, így a tanulni vágyóknak gyermekük elhelyezése is megoldott volt.

A projektnek köszönhetően négy nyári és két napközis tábor valósult meg, ami számokban kifejezve annyit tesz, hogy a Gönyűi Széchényi Általános Iskola diákjainak több mint fele volt táborozni az elmúlt másfél évben. A tábor a szülőknek anyagi támogatást, valamint a szünidei gyermekfelügyelet megoldását jelentette, a gyerekeknek pedig élményekben gazdag kikapcsolódást, tanulást biztosított.

A Falubusz a községben már korábban is működött, ezt a szolgáltatást a projekt ideje alatt ingyenesen lehetett használni, így a győri bevásárlások intézését, a gyermekek táborba való eljutását segítette.

A projekten belül nagyobb beruházásra is sor került, hiszen családi parkolókat alakítottak ki az iskola és az óvoda előtt, ami immár biztonságosabb és kényelmesebb közlekedést tesz lehetővé.

A projekt elemeit és szakmai tevékenységeit mind a projekt elején, mind a projekt végén felmérés és annak eredményeit összefoglaló tanulmányok összegezték. A munkaidő és a nyitvatartási idők racionalizálására irányuló tanulmány javaslatára bővült az önkormányzatnál az online ügyintézést támogató lehetőségek köre. A projekt végén készült fókuszcsoportos megbeszélés és kérdőíves felmérés számadatai alapján is elmondható, hogy a projekt szakmai tartalma Gönyű lakosságának körében ismert volt és annak megvalósított elemeit támogatandónak és eredményesnek tartották.

A projekt szakmai elemei közül továbbra is igénybe vehető a Falubusz szolgáltatatás, az online ügyintézés keretében a hivatali űrlapok letöltése, beküldése, a családi parkolók használata, illetve megmaradnak a koordinátor által kialakított kapcsolatok is.

További információ kérhető:
Gönyű Község Önkormányzata

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!