Sajtóközlemény

SajtóközleményGönyű és Kolozsnéma új kezdeményezés keretében kétnapos fesztivállal várja az érdeklődőket. A rendezvény a helyi hagyományokra épül, célja, hogy minél több helyi civil szervezet bevonásával mutassa be a duna-menti települések értékeit.

Gönyű és a Duna túlpartján fekvő Kolozsnéma kapcsolata hosszú időkre nyúlik vissza, élő és aktív. Mindkét faluban hagyománya van a hajózásnak, erre épül a jelenleg lebonyolítás alatt álló, SKHU/WETA/1901/4.1/126 számú közös projekt is.

A pályázat célja, hogy a két település lakosai jobban megismerjék  egymás  értékeit,  hagyományait, az önkormányzatok mellett a lakosok között is kapcsolat jöjjön létre, javuljon a kölcsönös megértés, illetve új szakmai és szolgáltatói együttműködések jöjjenek létre.

A települések céljaik megvalósításához eszközül egy közös  rendezvény  szervezését  választották, melyre augusztus 14-én és 15-én kerül sor. A kétnapos fesztivál első napján Kolozsnémán, második napján Gönyűn zajlanak a programok. Ekkor használják a Gönyű Község Önkormányzata által vásárolt ledfalat is. A rendezvény programjában nagy részben vállaltak  szerepet  a  helyi  civil  szervezetek  és  a  helyi  kézművesek,  őstermelők,     így a kísérőprogramok elsősorban a helyi tudásra építenek. Erre példa a helyi termékeket árusító piac vagy a civil szervezek bevonásával létrehozott hajóskapitányképző menetleveles, családi játék. A gönyűi rendezvénynek idén kiemelt témája is lesz, az elektromos közlekedés, melyet egy elektromos autós szakmai nap és a témához kapcsolódó vándorkiállítás és kézműves program képvisel majd. Céljuk a szemléletformálás, illetve a környezetbarát technológia megismertetése a látogatókkal.  A  fesztivált hagyományteremtő szándékkal szervezik, szeretnének minden évben összefogni a közös célok megvalósítsa érdekében.

A jelen közlemény tartalma nem feltétlenül tartalmazza az Európai Unió hivatalos álláspontját.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapra támogatásával valósul meg.

www.rdvegtc-spf.eu

 

További információ:
Tóth-Lencse Andrea
pályázati referens

telefon: 0620 40 71721
e-mail: palyazatok###kukac###gonyu.hu

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!