Sajtóközlemény

SAJTÓKÖZLEMÉNY   KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022 - "HIÁNYZÓ KERÉKPÁRÚT SZAKASZ FEJLESZTÉSE GYŐR-GÖNYŰ KIKÖTŐ - GÖNYŰ TELEPÜLÉS 1. SZÁMÚ FŐÚT MELLETT 2838 M HOSSZBAN"

A KözOP Irányító Hatáságának vezetője 2014. szeptember 11. napján meghozott döntése értelmében Gönyű Község Önkormányzatának KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022 kódszámú, "Hiányzó kerékpárút szakasz fejlesztése Győr-Gönyű kikötő - Gönyű település 1. számú főút mellett 2838 m hosszban" című pályázatát 198.913.756,- Ft összegű vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélte. A támogatás intenzitása 100%. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, valamint a XIX. Uniós Fejlesztések fejezet 2. jogcímcsoport Közlekedés Operatív Program előirányzatából kerül finanszírozásra.

PlakátA Támogatási Szerződés aláírására és egyúttal hatályba lépésére 2014. október 21. napján került sor. A projekt megvalósításának tényleges kezdő dátuma 2014. július 28. napja volt. A projekt célja a kerékpározás részarányának növelése a helyközi közlekedésben Győr-kikötő és Gönyű között, továbbá a közlekedésbiztonság javítása a kerékpárforgalom elválasztásával a jelentős gépjárműforgalommal, azon belül is a nehézgépjármű-forgalommal érintett útszakasz mentén, amely gépjárműforgalom sávja jelenleg az UME alapján nem alkalmas kerékpározásra. A projekt célcsoportjai elsődlegesen a kerékpárral, illetve a potenciálisan kerékpárral közlekedők: azok, akik Győrben élnek (és Győr intézményeit, szolgáltatásait vagy a kikötő munkahelyeit akarják elérni kerékpárral és jelenleg nem tudják), valamint azon kerékpárral túrázók, akik a megépítendő létesítményen keresztül a Duna-menti kerékpárutat, az EuroVelo hálózatot kívánják használni. Másodlagos célcsoport a gépjárművel közlekedők, akik számára a közlekedés egyszerűbb lesz (akik számára az esetlegesen megnövekvő kerékpáros-forgalom akadályt jelenthet). A projekt keretében 2.838 m hosszban kerül 2,6 m burkolatszélességű kerékpárút kiépítésre. A jelen pályázat során megvalósításra kerülő hiányzó kerékpárforgalmi létesítmény összefüggő hálózatot alkot majd a Győr-Gönyű kikötő területén már megépült kerékpárúttal és a Gönyű belterületén meglévő kerékpárutakkal, valamint a kisforgalmú utakkal. A korábban megvalósított kerékpárút-építési projektek csak a jelen pályázatban szereplő, eddig hiányzó kerékpárforgalmi létesítmény megépítésével válnak teljessé. Gönyű lakossága és az EuroVelo nyomvonal kerékpáros turisztikai használói számára a projekt keretében kiépítésre kerülő létesítmény biztonságos kapcsolatot jelent majd a kikötővel, mely által a Győrbe kerékpárral történő munkába járás és a turisztikai forgalom is lehetővé válik.  A kerékpározás népszerűsítését kampányokkal (Bringázz a munkába, Közlekedjünk együtt!, Eljutási verseny) és oktatással (Szuperbringa kampány) kívánjuk elérni.

Gönyű Község Önkormányzata

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.06.24. 20:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 440 4
NO2 9 8
NOx 14 6
O3 67 37
NO 3 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!