Sajtóközlemény

Sajtóközlemény
A Gönyűi Kék Duna Óvoda és Bölcsőde férőhelybővítése
2023.11.20.

A Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzatának területfejlesztési keretéből (Terület - és Településfejlesztési Operatív Program Plusz), a vármegye közgyűlésének támogató szavazatával a TOP_Plusz-3.3.1-21 kódszámú, „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” elnevezésű konstrukcióra benyújtott pályázat keretében, 221,12 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás felhasználásával Gönyű községben egy komplex fejlesztés valósult meg.

A projekt átfogó célja a meglévő Gönyűi Kék Duna Óvoda és Bölcsőde intézményének férőhelybővítése volt. A szolgáltatási színvonal esetében az önkormányzat kiemelt célként tűzte ki, hogy az óvodai ellátás a fejlesztésnek köszönhetően minél magasabb színvonalú legyen, biztosítva a megfelelő környezetet az oktatási-nevelési munkához, a motiváló, gyermekbarát környezethez.
Az épület emeletén kialakításra került még két foglalkoztató, mely 50 további óvodáskorú gyermek elhelyezését biztosítja, valamint ehhez kapcsolódóan egy-egy wc-mosdó-zuhanyzó, egy-egy öltöztető került kialakítása. Az emeleten kapott helyet egy további nevelői szoba, teakonyha, előtér, közlekedő, mely a meglévő emeleti rész közlekedőjével kapcsolódik össze. Az új helyiségek berendezése a fejlesztés során beszerzett új eszközökkel történt. A megvalósult bővítés a meglévő óvodához szervesen kapcsolódóan tudja funkcióját ellátni.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program, Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósult meg. Konzorciumi partner a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal.

A beruházás teljes költsége: 221 115 500 Ft.

A projektről bővebb információt a www.gonyu.hu oldalon olvashatnak.


További információ kérhető:

Gönyű Község Önkormányzata, 9071 Gönyű, Kossuth Lajos utca 93.
96/544-090; palyazatok###kukac###gonyu.hu

Németh Zoltán, elnök - Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzata
96/522-201; elnoki.titkarsag###kukac###gyms.hu

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!