Segítségnyújtás nélkül hajtott el

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást azzal a sofőrrel szemben, aki közúti közlekedési balesetet okozott, majd elhajtott a helyszínről.

A megyei rendőr-főkapitányság halált eredményező közúti veszélyeztetés bűntett és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 64 éves férfi ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2017. február 11-én 10 óra 35 perckor személygépkocsival közlekedett a 84-es számú főúton, Kópháza felől Nagycenk irányába. A főúton több járművet hirtelen fékezésére és irányváltoztatásra kényszerített. A 111-es kilométerszelvényében - az előtte haladó személyautó előzésekor - egy szemből érkező személygépkocsit haladási irányának hirtelen megváltoztatására kényszeritett, amely ezért az útpadkára hajtott. A sofőr a gépkocsit visszakormányozta az útra, ekkor a jármű keresztbe fordult majd összeütközött egy Kópháza felé közlekedő személygépkocsival, és az ütközés következtében kettészakadt. A járművezető olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása közben életét vesztette. A Kópháza felé közlekedő gépkocsi a vízelvezető árokba csapódott, majd felborult és vezetője nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott, majd a 85-ös számú főúton a vízelvezetőárokba hajtott és megsérült, ezért a mentők kórházba vitték.

A rendőrök mindkét helyszínen szemlét tartottak, és az adatgyűjtések eredményeként a járművezetőt gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, majd - őrizetbe vétele mellett - előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsítottat a Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.07.20. 02:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 371 3
NO2 12 11
NOx 17 8
O3 76 42
NO 3 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!