Szelektíven, odafigyeléssel

Településünk több pontján működik szelektív hulladékgyűjtő-sziget, így a gönyűi háztartásokban keletkező hulladékok elkülönített gyűjtése, azok anyagának újrahasznosítása is csökkenti a környezetünk terhelését.

Ahhoz, hogy a keletkezett hulladék a megfelelő helyre kerülhessen, a hulladékszigeteket is rendeltetésszerűen kell használni, a hulladékokat anyaguk szerint a megfelelő gyűjtőedényben kell elhelyezni. A rendezett településkép megőrzése érdekében az edények mellé, külön zsákokban vagy dobozokban semmilyen hulladék nem rakható le, az ilyen módon történő szemétlerakás bírsággal is járhat! 

SzemétkupacA napokban az orvosi rendelő közelében lévő hulladékszigeten oda nem illő műanyaghulladékot rakott le valaki a gyűjtőedények közé. A többnyire nagyobb méretű műanyag autóalkatrészekből (műszerfal, burkolati elemek) álló hulladékot a gönyűi hulladékudvarban ingyenesen el lehetett volna helyezni, így viszont az önkormányzatnak kell gondoskodnia annak elszállításáról. 

Kérünk mindenkit, hogy azokat a hulladékokat, amelyeket a hulladékszigeten nem lehet szelektíven gyűjteni a hulladékudvarban helyezzék el! A hulladékszigeteken szabálytalanul lerakott szemét rendetlenné teszi a környezetünket, összegyűjtése és elszállítása a gönyűi adófizetők pénzéből történik, tehát mindannyiunknak kárt okoz! 

A gönyűi hulladékudvar az Árpád utca és a Jókai Mór utca kereszteződésénél (Árpád utca keleti vége) található, a hulladékokat a nyári nyitvatartási rend szerint csütörtökönként 10 és 18 óra között, illetve szombatonként 14:30 és 18 óra között lehet díjmentesen elhelyezni. 

Bővebb információ az elhelyezés rendjéről és a hulladékok típusáról a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. honlapján érhető el: http://www.gyhg.hu/hulladekudvarok-1

Köszönettel: Major Gábor
polgármester

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!