Szemléletes prevenció

A rendőrök és a polgárőrök újfajta – a vagyon elleni bűncselekményeket ábrázoló rajzokkal ellátott – szórólapokat helyeztek ki az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszának pihenőhelyein.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály prevenciós szakemberei, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetséggel közösen szerveztek bűnmegelőzési akciót a trükkös lopások megelőzése érdekében az M1-es autópálya lébényi pihenőhelyén 2019. február 13-án délelőtt. Az akció célja az volt, hogy felhívják az utazók figyelmét az autópályákon és a pihenőhelyeken előforduló veszélyhelyzetekre. Ennek érdekében többnyelvű, és a leggyakrabban előforduló vagyon elleni bűncselekményeket ábrázoló rajzokkal ellátott ismertetőt helyeztek ki a parkolóba, valamint az itt megálló autósok részére szórólapokat adtak át. A szórólapon a közlekedők információkat kaphattak a gyorsforgalmi utakon előforduló trükkös módszerrel elkövetett bűncselekményekről, és azok megelőzésének lehetőségeiről.

A szakemberek óvatosságra és odafigyelésre hívták fel a turisták figyelmét arra, miként kerülhetik el, hogy feltörjék autójukat, vagy meglopják őket!

  • Ennek érdekében fogadják meg, hogy úgy rendezzék el csomagjaikat, hogy közben ne adjanak esélyt a tolvajoknak arra, hogy kifigyelhessék, milyen értékek vannak a csomagtartóban!
  • Értékeit ne hagyja szem előtt a járművében, pénzét, okmányait mindig vigye magával!
  • A gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárja le az ajtókat!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!