Szerb és magyar sofőr segítette a szíreket

Hegyeshalomban tartóztatták fel a határrendészek azt a két autóst, akik migránsok külföldre csempészéséhez nyújtottak segítséget.

Az Ausztriába tartó szerb honosságú Fiat gépkocsit 2015. január 18-án 21 óra 25 perckor az M1-es autpályán igazoltatták a mosonmagyaróvári határrendészek. A négy szíriai férfi jogszerű magyarországi tartózkodását és a továbbutazás feltételeit igazolni nem tudta. Az egyenruhások az utasokat tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt, a szerb állampolgárságú gépkocsivezetőt embercsempészés gyanúja miatt előállították.

A migránsok elmondták, fejenként 1400 eurót fizettek az embercsempésznek, hogy Belgrádból Ausztriába juttassa őket. Gépkocsival utaztak a szerb-magyar határig, ott kiszállították őket és gyalogos kísérővel hajnalban érkeztek hazánkba. A továbbutazáshoz az erdőben várakoztak, este szálltak be a szerb sofőr autójába és elindultak Bécsbe.

A magyar rendszámú BMW-t közúti ellenőrzésre 2015. január 19-én 19 óra 5 perckor a hegyeshalmi kilépőnél állították meg a határrendészek. A járműben utazó négy szíriai férfi a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek. Az intézkedők a migránsokat tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete, a sajóhídvégi sofőrt embercsempészés bűntett gyanúja miatt előállították.
A szíriai állampolgárok a zöld határon, illegálisan érkeztek Magyarországra, majd taxival a fővárosba utaztak. Egy külföldi férfi intézte a magyar sofőrt, akinek személyenként 400 eurót fizettek, hogy Bécsbe fuvarozza őket.
A 39 éves gépkocsivezető gyanúsítotti kihallgatásakor beismerte, anyagi haszonszerzés céljából az elmúlt négy napban három alkalommal utaztatott migránsokat Németországba és Ausztriába. A megbízást Budapesten kapta, a szállításokkal ezer eurót keresett.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a 23 éves szerbiai és 39 éves sajóhídvégi gépkocsivezető ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.06.24. 20:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 440 4
NO2 9 8
NOx 14 6
O3 67 37
NO 3 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!