23 szíriai a mikrobuszban

Az M1-es autópálya hegyeshalmi kilépőnél állították meg a határrendészek a magyar furgont, amelyben embertelen körülmények között összezsúfolva 23 menekült rejtőzködött.

A mosonmagyaróvári határrendészek és az osztrák rendőrök 2014. november 19-én 23 óra 25 perckor az M1-es autópálya hegyeshalmi kilépőnél ellenőrizték az Ausztriába tartó magyar rendszámú Citroen kistehergépkocsit. A jármű levegőtlen rakterébe zsúfolt 22 felnőtt és fiatalkorú társuk a továbbutazáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek, személyazonosságukat a bevándorlási hivatal által kiállított okmánnyal igazolták. A migránsok két hete a szerb határszakaszon illegálisan jöttek hazánkba, ahol a szegedi rendőrök elfogták őket. Németországba utaztatásukért személyenként száz eurót fizettek.

A 25 éves gépkocsivezető szíriai állampolgárságú utasait a fővárosban vette fel autójába, hogy jogellenes külföldre szállításukhoz százezer forintért segítséget nyújtson. Az intézkedők megállapították, a bérelt gépkocsit jogosítvány nélkül vezette a sofőr, mert ittas vezetés miatt azt korábban bevonták. A pénztárcájában talált fehér porról úgy nyilatkozott Speed, indulás előtt fogyasztott belőle.

Az egyenruhások a 23 menekültet tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt P. Tamás 25 éves balmazújvárosi lakost őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatására.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.08.19. 05:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 557 5
NO2 10 10
NOx 11 5
O3 29 16
NO 1 -
Szélirány D
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!