Szolgáltatások

Sétahajózás

Partner Hajózás
kikötő és yacht klub

Motorcsónakos túráinkon gyönyörködhetnek a természeti szépségekben, megnézhetik Gönyűt és környékét a vízről, és élvezhetik a sebességet.

Erebe kör:
•    indulás a Horgásztanya Látogatóközponttól
•    vízügyi kikötő és ha szerencsénk van, akkor a Széchenyi, Magyarország legnagyobb jégtörő hajójának megtekintése
•    Gönyű látképe a víz irányából
•    Erebe sziget
menetidő: kb. 30-45 perc; ár: 10.000 Ft/túra (5 főig)

Torda kör:
•    indulás a Horgásztanya Látogatóközponttól
•    vízügyi kikötő és ha szerencsénk van, akkor a Széchenyi, Magyarország legnagyobb jégtörő hajójának megtekintése
•    Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő megtekintése
•    Torda-sziget, épülő Mosoni-Duna torkolati műtárgy megtekintése
menetidő: kb. 1 óra-1 óra 15 perc; ár: 14.000 Ft/túra (5 főig)

Sétahajóink 5 személyesek, de igény esetén nagyobb csoportokat is tudunk vállalni partnereink segítségével. Fenti útvonalakon kívül egyedi program is kérhető (pl. győri városnézés, Komárom, naplemente túrák). Előzetes egyeztetés minden túra előtt szükséges
Kapcsolat: Ihász Róbert, 00 36 30 500 7805, https://partnerhajozas.hu/

Erdei lovaskocsitúra Gönyűn

A gönyűi postakocsi fogadó kihagyhatatlan pihenőállomás volt a fogattal utazók számára Budapest és Bécs között. Itt megszállhattak, ehettek, ihattak, patkoltathattak vagy fáradt lovaikat cserélhették.  A 4 férőhelyes vadászkocsival egykori postakocsik nyomában járhatunk erdei turistautak mentén, ahol megfigyelhetünk és fotózhatunk csöndben becserkészett szarvascsordát, vaddisznókondát, őzeket, rókákat, apróvadakat és madarakat. Az út során homoki fenyvesek, tölgyesek, ligetes rétek bűvöletében gombafajok és gyógynövények változatos világába pillanthatunk, valamint egykor hadicélokat szolgáló beton bunkereket is láthatunk. Az élményt fokozhatja a terepakadályok tempósabban meghajtott leküzdése.

A fogattúrák elérhetőek hétköznapokon 16 órától sötétedésig, hétvégén napkeltétől napnyugtáig egész évben, előzetes telefonos egyeztetést követően.

Kapcsolat: Nagy Antal, 00 36 30 477 36 61 

Múzeumpedagógiai foglalkozások a Hajósmúzeumban

„Hajóra fel!”

Az interaktív játék időutazásra hívja a gyerekeket az egykor Gönyűn élt hajósok, halászok, vízi molnárok és kereskedők világába. Kis csoportokban, válaszok után nyomozva sétálnak körbe az ovisok a kiállításban, ezután kirakózhatnak és színezhetnek is. A legszebb rajzok és legügyesebb csoportok jutalomban részesülnek.

Ajánljuk: óvodás csoportoknak
Időtartam: kb. 2 óra
Maximális létszám: 1 csoport
A foglalkozást vezetik: a Honismereti Egylet pedagógus tagjai
Ár: 800 Ft/fő

Képzeletbeli hajózás a Dunán

Szórakozott professzorunk segítségre szorul. Elfelejtette, hogy mit nézett meg a kiállításon, de szeretne róla előadást tartani. A gyerekek kutatás és szerepjáték segítségével járják be a termeket, ismerkednek meg a tárgyakkal és a hozzájuk kapcsolódó történetekkel.

Ajánljuk: 1-6. osztályig
Időtartam: kb. 2 óra
Maximális létszám: 1 osztály
A foglalkozást vezetik: a Honismereti Egylet pedagógus tagjai
Ár: 800 Ft/fő

Navigare necesse est - hajózni muszáj

Induljatok felfedezőútra a kiállításban! Igaz nem hajóval, csak gyalog.  A feladatlapon található kérdések jelentik az iránytűt a séta során. A legjobb megoldásokért ajándék jár!

Ajánljuk: 5-8. osztályig
Időtartam: kb. 2 óra
Maximális létszám: 1 osztály
A foglalkozást vezetik: a Honismereti Egylet pedagógus tagjai
Ár: 800 Ft/fő

Bejelentkezés a foglalkozásokra: legkésőbb 1 héttel a kirándulás előtt, Ágoston Zoltánnénál a 0630 695 4043-as telefonszámon

Helyi termékek

Képzőművészeti Stúdió

9071 Gönyű, Bem József utca 78.
+36 30 279 7138, +36 30 998 9680, +36 20 285 9313
www.feherkornelia.com
facebook.com/feherkorneliazomancok
facebook.com/fehermargitlujza/

A Képzőművészeti Stúdió egy családi vállalkozás. Tagjai Fehér Margit, Fehér Kornélia és Kovács Sándor képzőművészek. A stúdió elsősorban tűzzománc képek készítésével foglalkozik, de számos más technikát is alkalmaz, úgy mint olaj, akril, vagy aquarell festés. Az alkotások, melyek az ország legtöbb galériájában megtalálhatóak, a Képzőművészeti Stúdióban is megvásárolhatóak, műtermi áron.

Kállai László méhész

9071 Gönyű, Arany J. u. 10.
+36 96 600 361
+36 30 300 8322
kallai70@citromail.hu

Kisebb állományú, álló méhészetemben a minőségi méz előállítására törekszem. Hárs, akác és vegyes virágmézet kínálok. Ez utóbbit krémméz formájában. Nem alkalmazom a hőkezelést a kristályos vegyes mézek visszafolyósítására, ezért minden termékem úgy kerül a vásárlókhoz, ahogy azt a természet adta.

Radványi Katalin méhész

9071, Gönyű, Arany J. u. 31.
+36 70 620 4959

Méhészetünk családi jellegű, jelenleg 20 kaptárral gazdálkodunk. Kaptárjainkkal nem vándorlunk, egész évben Gönyű területén helyezkednek el, így mézünk a helyi növénykultúrákból származik. Alaptermékeink közé tartozik az akác és a vegyes virágméz. Ezen felül a helyi sajátosságoktól függően termelünk repce, mustárvirág és facélia mézet, amik mellett foglalkozunk virágpor és lépes méz készítésével is. Méheinket kizárólag bioméhészetben használható szerekkel kezeljük. Gönyű területén házhozszállítást is vállalunk, mennyiség függvényében.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!