TÁJÉKOZTATÓ - gyermekétkeztetéssel kapcsolatban

Gönyűi Széchenyi István Általános Iskolában és a Gönyűi Kék Duna Óvoda és Bölcsődében jogviszonnyal rendelkező gyermekek szülei részére

Tisztelt Szülők!


A koronavírus terjedése folytán fennálló veszélyhelyzet embert próbáló idők elé állít mindannyiunkat. A lakosság egészségének megóvása érdekében olyan kormányzati és helyi intézkedések meghozatalára volt szükség, amelyek - nyugodtan kimondhatjuk - mindannyiunk életét fenekestül felforgatták. A fennálló helyzet mind a döntéshozók, mind pedig az ezen fontos és elengedhetetlen döntéseket - az eddigi jó tapasztalataink alapján - nagy fegyelemmel és kitartással végrehajtó lakosaink számára újszerű, senki nem rendelkezik kidolgozott és bevált receptúrával, így minden tekintetben a lehetőségek keresése, a tapasztalatok feldolgozása, egyúttal - mint a navigációs rendszerek esetében is - újratervezés zajlik.

TájékoztatóA veszélyhelyzetben önkormányzatunk egyik fő feladatának tekinti, hogy folyamatosan segítse az arra rászorulókat, legyen szó idősről, fiatalról, betegről, önmagáról egészségi állapota vagy anyagi  helyzete miatt gondoskodni nem tudóról. Ennek érdekében azonnal megtettük és folyamatosan meg is tesszük a szükséges lépéseket.

Tudva és látva azt, hogy milyen jelentős feladatokkal jár együtt a jelenlegi bezártság, hogy milyen nehéz a normál vagy netán otthoni munkavégzés mellett az intézmények zárva tartása miatt otthon lévő gyermekek nevelése, tanítása, állandó felügyelete, ezért jelen levelemmel a Tisztelt Szülőkhöz fordulok.

A gyermekétkeztetést a normál nevelési év során önkormányzatunk a Rábakész Kft-vel kötött szerződés alapján biztosítja, az ételek az óvoda konyháján kerülnek elkészítésre, onnan kerülnek az intézményekbe, végső soron pedig a gyermekek és a szociális ellátásban részesülök asztalára. Az iskola, ezt követően pedig az óvoda és bölcsőde  kényszerű  bezárásával megszűnt a lehetőség  arra, hogy a gyermekek a szokott  rendben, az intézményekben fogyaszthassák el az ebédet, ezzel párhuzamosan a szülőkre is nagyobb teher hárul.

Az önkormányzat igyekszik megtalálni a legjobb lehetőséget ennek a nem várt tehernek a csökkentésére, amely nehéz feladatunkban a Rábakész Kft. partnerként működik közre, ennek keretében került meghirdetésre  az általuk a település bármely lakója számára biztosított igen kedvező árú menüajánlat is. Annak érdekében azonban, hogy településünk egyik kis lakója se szenvedjen szükséget, ugyanakkor figyelemmel legyünk arra  is, hogy egészségvédelmi okokból kifejezetten szerencsétlen helyzetet teremthet az óvoda konyhája előtti, az ebédre való tömeges várakozás, szeretnénk szíves közreműködésüket kérni abban, hogy felmérhessük az étkeztetéssel kapcsolatos igényeket.

Ezúton kérem a Tisztelt Szülőket, hogy a mellékelt nyomtatvány visszajuttatásával feltétlenül jelezzék számunkra, ha a gyermekek étkeztetését továbbra is meg tudják oldani, illetve azt is, ha erre nincs más lehetőségük és szeretnék az önkormányzat segítségét igénybe venni, mivel a konkrét megoldás kidolgozására csak az esetlegesen felmerülő igények ismeretében van lehetőségünk.

A nyomtatványt kitöltést és aláírást követően visszaküldhetik elektronikus úton a titkarsag###kukac###gonyu.hu levelezési címre, vagy bedobhatják a polgármesteri hivatal, avagy az érintett intézmények postaládáiba. A nyilatkozatot elektronikus úton is elérhetővé tesszük településünk honlapján (ide kattintva elérhető).

Köszönöm szíves együttműködésüket.

Gönyű, 2020. április 6.

Tisztelettel és köszönettel:


Major Gábor
polgármester

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!