Tájékoztató

Tájékoztató

A GÖNYŰI KÉK DUNA ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE FÉRŐHELYBŐVÍTÉSE A TOP_PLUSZ-3.3.1.-21-GM1-2022-00011 SZÁMÚ PÁLYÁZAT KERETÉBEN

ELNYERT TÁMOGATÁS: 221,12 MILLIÓ FT

 

Kedvezményezett neve: Gönyű Község Önkormányzata

A fejlesztés tárgya, célja: A Gönyűi Kék Duna Óvoda és Bölcsőde férőhelybővítése

A szerződött támogatás összege. 221.115.500 Ft

Gönyű Község Önkormányzata kiemelt célként kezeli a TOP Plusz célkitűzésekkel összhangban az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítását és a nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztését

A szolgáltatási színvonal esetében az önkormányzat kiemelt célként tűzte ki, hogy az óvodai ellátás a fejlesztésnek köszönhetően minél magasabb színvonalú legyen, biztosítva a megfelelő környezetet az oktatási-nevelési munkához, a motiváló, gyermekbarát környezethez.

A projekt műszaki tartalmának meghatározásakor fontos szempont volt, hogy a felmerülő igényeket kielégítse, és egy megfelelő férőhelyszámmal bíró óvodabővítés valósulhasson meg. A létesítmény elhelyezkedése adott volt a műszaki tartalom meghatározása során. A leggazdaságosabb és észszerűbb megoldásnak az bizonyult, hogy a már egy épületrészen található ráemelés (emelet) folytatódjon a már meglévő földszinti épületre alapozva.

Az épület emeletén kialakításra került még két foglalkoztató, mely 50 további óvodáskorú gyermek elhelyezését biztosítja, valamint ehhez kapcsolódóan egy-egy wc-mosdó-zuhanyzó, egy-egy öltöztető került kialakítása. Az emeleten kapott helyet egy további nevelői szoba, teakonyha, előtér, közlekedő, mely a meglévő emeleti rész közlekedőjével kapcsolódik össze. Az új helyiségek berendezése a fejlesztés során beszerzett új eszközökkel történt. A megvalósult bővítés a meglévő óvodához szervesen kapcsolódóan tudja funkcióját ellátni.

A beruházás elérte a 100%-ot. Az épület műszaki átadása 2023. október 4-én történt meg. A használatbavételi engedélyt 2023. november 13-án megkapta az óvoda, ezt követően a gyerekek beköltözhettek az épületbe.

1. kép 2. kép
3. kép 4. kép

A projekt lezárult.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!