Tájékoztató a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésről

Tisztelt Gönyűi Lakosok!

Változik településünkön a szelektív hulladékgyűjtés rendszere. Mint minden változás, ez is jár plusz feladatokkal, és meg kell szoknunk majd az új szabályokat is, azonban véleményem szerint a vele járó nyereség mellett eltörpülnek a kezdeti nehézségek. Ezentúl csak az üveghulladékot kell majd elszállítanunk a szelektív gyűjtőpontokra, a többit kerítésen belül helyezhetjük el, az új kukában. Megszűnnek a szelektív szigeteknél kialakult áldatlan állapotok, rendezettebb környezetben élhetünk. És ami külön kiemelendő, ez a lakosoknak semmilyen külön költséget nem jelent, a szolgáltatás ingyenes!

Az első feladat az lesz, hogy minden háztartásnak át kell vennie az új, sárga fedelű hulladéktároló edényt. Ezeket a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (a továbbiakban: GYHG Kft.) a polgármesteri hivatal udvarára szállítja, itt kell minden lakosnak átvennie. Sajnos a szolgáltató a házhozszállítást nem tudta vállalni, ezért az átvétel módjának szabályait igyekeztünk rugalmasan kialakítani.

Átvétel helye: Gönyűi Polgármesteri Hivatal udvara, Kossuth L. u. 93.

Átvétel időpontja:

szeptember 16. (szerda) és 30. (szerda) között

hétfőnként és szerdánként: 8-16 óra között

keddenként és csütörtökönként: 8-18 óra között

péntekenként: 8-12 óra között

Fontos információ, hogy a szerződés aláírása az átvételkor történik, ezért az edényzetet csak a hulladékgazdálkodási közszolgáltatóval (GYHG Kft.) szerződésben álló személy (akinek a nevére szól a csekk) veheti át, meghatalmazott megbízása nem lehetséges. Amennyiben a tulajdonos ebben az időszakban nem tartózkodik Gönyűn, és nem tudja átvenni az edényzetet, úgy 2020. decemberétől az már csak a GYHG Győr-Sashegyi Hulladékkezelő Központjában vehető át, előzetes egyeztetés alapján.

Átvétel módja:

Az átvétel csak a szerződő azonosítását követően lehetséges, így az átvételkor mindenképpen hozza magával érvényes személyazonosító igazolványát és lakcímkártyáját!

Az átvételkor a hivatal udvarára autóval behajtani nem lehet. Kérjük, hogy amennyiben az átvételre várakozni kell, a járványügyi előírásokat tartsák be, viseljenek szájat és orrot eltakaró maszkot és tartsák a 1,5 m távolságot egymástól!

Amennyiben a tulajdonos egészségügyi állapota miatt nem tud személyesen megjelenni és átvenni az edényzetet, kérjük, jelezze ezt a 0696/544-090/5 telefonszámon vagy az info@gonyu.hu e-mail címen!

Gyűjtés módja:

Jelen tájékoztató alatt, valamint Gönyű hivatalos Facebook oldalán közzétettünk egy videót, ami általánosságban bemutatja a gyűjtés új szabályait. A gyűjtőedény fedelére kerülő matrica is bemutatja, hogy mi dobható az új edényekbe. A közszolgáltató a 240 literes edényzet ürítését havonta tervezi elvégezni, október hónaptól. A járattervet a GYHG Kft. a héten véglegesíti, erről az önkormányzat a későbbiekben kap értesítést. Ez az információ a gönyűi honlapon, Facebook oldalon, a Gönyűi Hírek újságban, a www.gyhg.hu oldalon, valamint a hulladék 112 applikációban egyaránt elérhető lesz.

Vállalkozások esetén:

A közszolgáltatási szerződéssel rendelkező vállalkozásoknak edénybérleti díj ellenében a szolgáltató a megszokottak szerint edényzetet biztosít a szelektív gyűjtéshez. Ezen kívül csomagolási hulladékukat beszállíthatják a Sashegyi Hulladékkezelő Központba is.

A szelektív szigeteket – az üveggyűjtő kivételével – a közszolgáltató október hónapban felszámolja. Az üveggyűjtők áthelyezésének kérdésében a képviselő-testület a soron következő ülésén hoz döntést.

Bármilyen kérdés, probléma esetén keressenek minket bizalommal a 0696/544-090/5 telefonszámon, személyesen a hivatalban az átvételi időpontokban vagy az info###kukac###gonyu.hu címen! Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az átállás minél gördülékenyebben valósulhasson meg.

Gönyű, 2020. szeptember 8.

Tisztelettel:
Major Gábor
polgármester

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!