Tájékoztató a téli rezsicsökkentéssel kapcsolatban

RezsicsökkentésHónapok óta tartó töretlen lakossági érdeklődést követően a 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozatnak köszönhetően talán fény gyúl a rezsialagút végén és az eddiginél több információval tudunk szolgálni a támogatást eddig nem kapott gönyűi lakosok részére.

A döntés értelmében a Kormány „egyetért azzal, hogy a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesüljenek a fűtési költségek viselésével összefüggésben”.

A végrehajtás tekintetében különböző határidőkkel feladatot kapott a Központi Statisztikai Hivatal, a Kormányhivatalok, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a belügyminiszter, a pénzügyminiszter és nem utolsó sorban a helyi önkormányzatok is.

A döntés a helyi önkormányzatok feladatává teszi, hogy tegye lehetővé, összesítse, valamint továbbítsa az igénybejelentéseket a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült, gáz- vagy távhő-szolgáltatási szerződéssel nem rendelkező háztartások részéről.

Nem kell azonban egyből a hivatalba rohanni, ugyanis egyfelől a felméréshez szükséges igénybejelentés határideje október 15-e, másfelől pedig – központi intézkedésről lévén szó – az önkormányzatnak is le kell még folytatnia az ilyenkor szükséges egyeztetéseket az érintett szervekkel, különös tekintettel az igényfelmérés során használatos nyomtatványra vagy egyéb kötelezően betartandó formai és/vagy tartalmi követelményre. Ezeket az információkat igyekszünk mielőbb beszerezni és az igénybejelentés megkezdésének lehetőségéről augusztus első heteiben már biztosan tájékoztatást tudunk adni.

Hivatalunk elérhetőségei változatlanok, a tájékoztatásra, valamint az igénybejelentések feldolgozására Tamás Istvánné és Árnits Adrienn igazgatási előadó kolléganők lesznek a későbbiekben illetékesek.

Gönyű, 2018. július 30.

dr. Szigethy Balázs
jegyző

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!