Tájékoztató

Tájékoztató a Wiesbauer-Dunahús Kft. működésével kapcsolatos egyeztetésről

 

A közösségi médiában az elmúlt hét végén közzétett lakossági panasz folytán hétfőn elektronikus levélben fordultam a Wiesbauer-Dunahús Kft. ügyvezető igazgatójához, amelyet követően a mai délelőtt során személyesen tekintettük át a felmerült problémákat és a lakossági jelzések alapján meghozott intézkedéseket.

TájékoztatóA vállalat tájékoztatása alapján az elmúlt évek során az alábbi intézkedéseket vezették be:

 

  • Tehergépjárművek az utcán kizárólag annyi ideig tartózkodnak, ameddig a sofőr jelzi az érkezését, a portaszolgálat pedig kinyitja a kaput, ami pár percnél többet nem vesz igénybe. A tehergépjárművek parkolása az üzem mögött történik.
  • A tehergépjármű forgalom az utóbbi évben csökkent, mivel a vállalat Győrben bérel raktárt, a komissiózás ott történik. Hűtőkamionnal való kiszállítás ennek megfelelően napi 1 alkalommal, eseti jelleggel napi 2 alkalommal történik, kizárólag nappali órákban. Hűtőkamionnal, illetve kisteherautóval történő beszállítás hetente 11-12 alkalommal történik, amelyből legfeljebb 2-3 gépjármű érkezhet hétvégén. A csomagolóanyagok és egyéb segédanyagok (pl. fűszer) beszállítása 7-14 óra között történik, ami a megrendelésben rögzítésre kerül. Minden egyéb anyag pl. karton, fólia stb. a győri raktárba érkezik.
  • Göngyöleg rakodása éjszaka szigorúan tilos, targonca közlekedés kizárólag reggel 7 órától történik. Göngyöleg behozatal kizárólag 13-16 óra között, göngyöleg kiadás kizárólag 8-16 óra között történik.
  • Az első dokkoló rámpán éjszakai rakodást nem végeznek. Kora reggeli rakodás csak hétfői napon történik, a jármű hűtőberendezése rakodás közben kikapcsolásra kerül. A rakodás közbeni további zajcsökkentés érdekében speciális szőnyegek beszerzése folyamatban van.
  • Az üzembe gépjárművel érkező és onnan távozó munkások az utcán nem szállhatnak ki és be, ez kizárólag az udvaron történik.
  • Az üzem mellékhelyiségekkel, zuhanyzóval, öltözővel felszerelt, amelyeket a sofőrök is használhatnak a pihenőidejük alatt.

A közösségi médiában tett valótlan megjegyzésekkel ellentétben az üzem nem lakóövezetben, hanem a településrendezési dokumentációkban ipari gazdasági területként jelölt övezetben működik, szabályos létesítési engedélyek alapján, immár 25 éve.

Gönyű, 2023. augusztus 15.

 

dr. Szigethy Balázs
jegyző

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!