Jótanácsok a gépjárműfeltörés megelőzésére

Betörhetik az ablaküveget az utasterében lévő értékek megszerzéséért.

Az év végi ünnepek közeledtével a bevásárló- és üzletközpontok, piacok, kirakodóvásárok, pályaudvarok parkolói zsúfolásig megtelnek gépjárművekkel. A parkolókban ebben az időszakban nagyobb az esély a gépkocsi feltörés elkövetésére is.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy az áldozattá válás elkerülése érdekében:

Értékes tárgyakat ne hagyjon kívülről látható helyen a gépkocsijában!

Személyes iratokat, a jármű okmányait, készpénzt és a bankkártyát tartsa magánál, ne hagyja a járművében!

Mindig zárja be az ajtókat, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót még akkor is, ha rövid időre hagyja el a gépkocsit!

A gépjárművet lehetőség szerint olyan helyen parkolja le, ahol látható, nem takarja el növényzet, nagyméretű tárgy vagy építmény!

Bevásárlást követően a csomagtartóban történő rakodás közben a jármű ajtaját feltétlenül zárja be, az utastérben ne hagyjon értéket (kézitáskát, pénztárcát, indítókulcsot, stb.)!

Abban az esetben, ha minden óvintézkedés ellenére mégis gépjárműfeltörés áldozatává vált, illetve a környezetében élők körében kér valaki segítséget hasonló bűncselekmény miatt, kérjük, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13.), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!