Telefonos csalók, idős sértettek

Hozzátartozóként hívta fel az időseket és idegen személyt küldött a kölcsönkért pénzért egy nő Sopronban.

Az elmúlt napokban négy soproni asszonyt akart megtéveszteni egy családtagnak (lányának vagy unokájának) magát kiadó nő telefonon, aki több százezer forintot kért kölcsön a hölgyektől. A hívó minden alkalommal más személyt akart maga helyett küldeni a pénz átvételére, azonban célja meghiúsult, mert a nagymamák felismerték a csaló szándékát és megtagadták a kérését, a pénzt nem adták át az idegennek.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy az áldozattá válás elkerülése érdekében:

Ha gyanús személy családtagként hívja telefonon sürgős segítséget kérve, tegyen fel neki olyan kérdéseket, amire csak ő tudhatja a választ!
Ha hozzátartozó kér kölcsön pénzt telefonon, csak személyesen adja át az összeget, ha ismeretlen személyt küld, tagadja meg az átadást!
Ellenőrizze le, hívja föl hozzátartozóját, hogy tényleg ő telefonált-e!
Ha arra gyanakszik, hogy idegen személy hívta csalás szándékával, azonnal értesítse a rendőrséget!

Abban az esetben, ha telefonos csalás áldozatává vált, illetve környezetében élők körében kér valaki segítséget hasonló bűncselekmény miatt, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13.), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!