Tisztább Dunamentéért, Európáért

Gönyű Község Önkormányzata a Szlovákia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében a tavalyi évben pályázatot nyújtott be, melynek eredményeképpen a pályázat 36.000 eurós összköltségének (9,5 millió Ft) a 95 %-át, azaz 34.200 eurót (ca. 9 millió Ft-ot ) vissza nem térítendő támogatásként elnyertünk.

Pályázati azonosítónk: HUSK/0901/2.2.1/0071

E pályázat keretében április közepén szemétszedési akciót szerveztünk és bonyolítottunk le, hogy a Duna partját, a település utcáit és erdő szélét megtisztítsuk a sok-sok eldobált szeméttől, hulladéktól. A résztvevők között versenyt szerveztünk Ki tisztít meg nagyobb területet? címmel. Az első három helyezett csapat jutalmat kapott.

A pályázatban szerepel egy „tanösvény” kialakítása, és ezen útvonal mentén 6 db rönkpad, 6 db információs tábla és 12 db hulladékgyűjtő edény kihelyezése. Ez a „tanösvény” a Duna mentén halad, az információs táblákon Gönyű történelméről és az Erebe szigetről olvashatunk. Elkészítettünk egy turisztikai jellegű, 8 oldalas kiadványt is, mely angol és szlovák nyelven is kiadásra kerül. A kiadvány a Polgármesteri Hivatalban mindenki számára ingyenesen elérhető lesz június közepétől.

Reméljük, hogy ezen pályázati forrásból olyan dolgok kerültek és kerülnek megvalósításra, melyek

településünk lakóinak és az ide látogató vendégeknek az örömére szolgálnak.

Image

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.06.23. 02:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 582 5
NO2 11 10
NOx 16 7
O3 52 28
NO 3 -
Szélirány É
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!