Tornacsarnok korszerűsítés

Sajtóközlemény - 2018. november 12.

Kategória : Tornacsarnok korszerűsítés módosítva: 2018.12.03 09:18

2018. november 12.
GÖNYŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
SAJTÓKÖZLEMÉNY

MEGÚJULT A GÖNYŰI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA TORNACSARNOKA A TOP-3.2.1.-15-GM1-2016-00004 SZÁMÚ PÁLYÁZAT KERETÉBEN

SajtóközleményA tervezett ütemezés szerint készült el a tornacsarnok energetikai felújítása a gönyűi általános iskolások, a helyi sportegyesület és nem utolsósorban a pályázó önkormányzat megelégedésére.

Gönyű Község Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja az energiahatékonysági beruházások megvalósítását a településen. Ennek megfelelően célul tűzte ki, hogy a tulajdonában levő tornacsarnok-épületet energiahatékonysági szempontból korszerűsíti, ezzel is csökkentve az üvegházhatású gázok kibocsátását és az üzemeltetés költségeit.

Az önkormányzat a Területfejlesztési Operatív Program felhívására 2016 augusztusában pályázatot nyújtott be, melyet támogatásra érdemesnek ítéltek. A beruházás Európai Uniós és hazai forrásból 149.994.800 Ft támogatást kapott, Gönyű Község Önkormányzata további 115.989.781 Ft-ot biztosított a felújításhoz önerő terhére.

A tornacsarnokot 1995-ben adták át az akkori építési követelményeknek megfelelően. Azóta energetikai beavatkozás, korszerűsítés nem történt az épületen. A tetőzet azbesztet tartalmazott, a zsindelyek eltöredeztek, a magas fűtési költségek ellenére az épület hideg maradt. Most, a projekt keretében megvalósult a nyílászárók cseréje, hőszigetelés került a falakra, épületgépészeti felújító munkák zajlottak, így korszerűvé vált a fűtés. A meleg víz-ellátásról napkollektorok gondoskodnak a fenntarthatóság jegyében. A mozgáskorlátozott látogatóknak igényeiknek megfelelő mosdó- és öltözőhelyiség került kialakításra.

A beruházás által az önkormányzat az épületet hatékonyabban üzemeltetheti, csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása, és mérséklődik a terem visszhangossága is. Az épület ténylegesen többfunkcióssá vált. Komfortos helyszínt biztosít az iskolai tornaóráknak, alkalmas a helyi sportegyesület és baráti társaságok téli edzéseinek lebonyolítására, és a helyi rendezvények is nagy létszámú résztvevőt befogadni képes, jól hangosítható helyszínt kaptak.

A tornacsarnok-épület energiahatékonysági kivitelezése 2018 márciusában kezdődött meg a munkaterület átadásával és szeptember végén zárult. A megújult tornacsarnokot az utómunkálatok befejezése után gönyűi gyerekek novemberben vehetik birtokba a tervek szerint.

Az ünnepélyes átadón Major Gábor, Gönyű község polgármestere köszöntője után Németh Zoltán, a Győr- Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke mondott ünnepi beszédet. A szalagátvágás után a komáromi FBI Street Generations csapat tartott látványos parkour, utcai extrém sport bemutatót.

Tovább

Meghívó a tornacsarnok ünnepélyes átadására

Kategória : Tornacsarnok korszerűsítés módosítva: 2018.11.06 09:26

Gönyű Község Önkormányzata tisztelettel meghívja a gönyűi lakosokat a Széchenyi István Általános Iskola felújított tornacsarnokának ünnepélyes átadójára 2018. november 9., péntek 15 órára, a tornacsarnokba.

meghívó

PROGRAM:

  • Major Gábor polgármester köszöntője
  • Kara Ákos országgyűlési képviselő ünnepi beszéde
  • Németh Zoltán Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke ünnepi beszéde
  • FBI Street Generations csapat parkour (utcai extrém sport) bemutatója
  • vezetett séta a megújult csarnokban

VÁRJUK ÖNÖKET!

Tovább

Közlemény - 2018. július 2.

Kategória : Tornacsarnok korszerűsítés módosítva: 2018.12.03 09:13

2018. július 2.
GÖNYŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
KÖZLEMÉNY

A GÖNYŰI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA TORNACSARNOKÁNAK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE A TOP-3.2.1.-15-GM1-2016-00004 SZÁMÚ PÁLYÁZAT KERETÉBEN

KözleményA tornacsarnok-épület energiahatékonysági kivitelezése 2018 márciusában kezdődött meg a munkaterület átadásával. A kivitelező a bontási munkálatok után a tetőszerkezet megerősítésével és hőszigetelésével kezdte meg a felújítást. Március óta a nagy tető újjáépítése, a szarufák és deszkák cseréje megtörtént, a szigetelés elkészült. A tető bádogozásra vár. Az akadálymentes mosdó, öltöző és folyosó elkészült, a gépészeti alapszerelések megtörténtek, a kazán és a melegvíz-tartály, valamint a sötétsugárzók helyükre kerültek. A tornaterem acélszerkezete átalakításra került, a kivitelező az álmennyezet tartószerkezetét megépítette. A régi nyílászárók kibontása után az új műanyagablakok helyükre kerültek, megkezdődött a homlokzati hőszigetelés. A kivitelezés a tervezetteknek megfelelően, 2018. június 30-ig elérte az 50 %-ot. Reálisnak és tarthatónak látszik az az elképzelés, hogy a megújult tornacsarnokot 2018 októberében birtokba vehetik a gönyűi gyerekek. A program a megvalósításhoz Európai Uniós és hazai forrásból 149.994.800 Ft-ot biztosít, 100 %-os támogatási intenzitással.

 

Tovább

Ajánlattételre felhívott gazdasági szereplők adatai, jegyzőkönyv a beérkezett ajánlatok bontásáról

Kategória : Tornacsarnok korszerűsítés módosítva: 2018.02.26 11:52

„A gönyűi Széchenyi István Általános Iskola tornacsarnokának energetika korszerűsítése” című és TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00004 pályázat kapcsán ajánlattételére felhívott gazdasági szereplők adatai, valamint az ajánlatok bontásáról készült jegyzőkönyv közzététele:

Tovább

Ajánlattételi felhívás, közbeszerzési dokumentumok

Kategória : Tornacsarnok korszerűsítés módosítva: 2018.01.31 14:39

Gönyű Község Önkormányzata ajánlattételi felhívást tesz közzé a TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00004 azonosítószámú, „A Gönyűi Széchenyi István Általános Iskola tornacsarnokának energetikai korszerűsítése” című pályázathoz kapcsolódó kivitelezési munkálatokra.

A felhívás részletei az alábbi mellékletekben érhetőek el:

Ajánlattételi felhívás (módosított) (pdf) Ajánlati dokumentáció útmutató az ajánlattevőknek (doc) Ajánlati dokumentáció útmutató az ajánlattevőknek (pdf, aláírt)
Közbeszerzési költségvetés (xls) Vállalkozási szerződés-tervezet (doc)  
Tovább

Közlemény

Kategória : Tornacsarnok korszerűsítés módosítva: 2018.01.31 14:39

2017. december 1.
GÖNYŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
KÖZLEMÉNY

KözleményA GÖNYŰI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA TORNACSARNOKÁNAK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE A TOP-3.2.1.-15-GM1-2016-00004 SZÁMÚ PÁLYÁZAT KERETÉBEN

Gönyű Község Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja az energiahatékonysági beruházások megvalósítását a településen. Ennek megfelelően célul tűzte ki, hogy a tulajdonában levő tornacsarnok-épületet energiahatékonysági szempontból korszerűsíti, ezzel is csökkentve az üzemeltetés költségeit.

Az önkormányzat a Területfejlesztési Operatív Program felhívására 2016 augusztusában pályázatot nyújtott be, melyet a 2017. augusztus 11. napon kelt támogatási döntés szerint vissza nem térítendő támogatásban részesítettek. A program a megvalósításhoz Európai Uniós és hazai forrásból 149.994.800 Ft-ot biztosít, 100 %-os támogatási intenzitással, így a terv megvalósulhat.

A tornacsarnokot 1995-ben adták át az akkori építési követelményeknek megfelelően. Azóta energetikai beavatkozás, korszerűsítés nem történt az épületen. Most megvalósul a nyílászárók cseréje, hőszigetelés kerül a falakra, épületgépészeti felújító munkák zajlanak, korszerűbbé válik a fűtés és a meleg víz-ellátásról napkollektorok gondoskodnak majd. A beruházás által az önkormányzat az épületet hatékonyabban üzemeltetheti, csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása, és mérséklődik a terem visszhangossága is. A megújult tornacsarnokot a gönyűi gyerekek a 2018-as tanévnyitó után vehetik birtokba a tervek szerint.

Tovább

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!