Tucatnyi migráns rejtőzött a kisteherautóban

A 12 szíriai határsértőt és az őket szállító embercsempészt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei fogták el Hegyeshalomban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei 2015. április 7-én 17 óra 40 perckor az M1-es autópálya hegyeshalmi kilépőnél igazoltatták a magyar rendszámú IVECO kistehergépkocsit. Az Ausztriába tartó bérelt autó rakterében tucatnyi külföldi férfi rejtőzködött.

Az intézkedők megállapították, hogy a 12 szíriai állampolgár a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, valamint a továbbutazás feltételeivel nem rendelkeznek. Érvényes úti okmányok és vízum nélkül, jogellenesen akartak Németországba utazni.

A migránsokat tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt, a gépkocsivezetőt embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya a 45 éves dunaharaszti férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást. A határsértők ügyében a továbbiakban a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.08.19. 05:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 557 5
NO2 10 10
NOx 11 5
O3 29 16
NO 1 -
Szélirány D
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!