Tucatnyi migráns rejtőzött a kisteherautóban

A 12 szíriai határsértőt és az őket szállító embercsempészt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei fogták el Hegyeshalomban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei 2015. április 7-én 17 óra 40 perckor az M1-es autópálya hegyeshalmi kilépőnél igazoltatták a magyar rendszámú IVECO kistehergépkocsit. Az Ausztriába tartó bérelt autó rakterében tucatnyi külföldi férfi rejtőzködött.

Az intézkedők megállapították, hogy a 12 szíriai állampolgár a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, valamint a továbbutazás feltételeivel nem rendelkeznek. Érvényes úti okmányok és vízum nélkül, jogellenesen akartak Németországba utazni.

A migránsokat tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt, a gépkocsivezetőt embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya a 45 éves dunaharaszti férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást. A határsértők ügyében a továbbiakban a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!