Újabb álom megvalósítását segítették a rendőrök

A győri rendőrök három fogyatékkal élő fiatal álmát váltották valóra.

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesülete az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű személyek számára nyújt lehetőséget abban, hogy kipróbálhassák magukat az álom munkahelyen.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság a „Neked MUNKA, Nekem ÁLOM” elnevezésű rendezvény keretében - 2018. március 20-án délelőtt - vendégül látott három fiatalt, akiknek az álom munkája az volt, hogy egy napra rendőrök lehessenek. A fiatalokat a rendőrök végigvezették a rendőrkapitányságon, ahol megmutatták a kamerafigyelő rendszert, az előállító helyiséget, valamint megismerkedhettek a rabosítás folyamatával is. Ezt követően találkozhattak két szolgálatban lévő járőrrel. A rendőrök meséltek a munkájukról, megismertették a fiatalokat a szolgálati gépjárművel és annak kötelező felszereléseivel.

A fiatalok bepillantást nyerhettek a rendőrkapitányság kutyavezető járőrének mindennapjaiba, majd egy rögtönzött bemutatón keresztül megfigyelhették, hogy milyen fegyelmezetten hajtja végre „Gina” a kábítószer-kereső kutya a gazdája által adott utasításokat.

A nap végén mindhárom fiatal a rendőröktől apróbb ajándékokat is kapott, amelyekre tekintve mindig emlékezni fognak arra a napra, amikor teljesült az álmuk: egy napra rendőrök lehettek!

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!