Újra Európa Nap Győrben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei bűn- és baleset-megelőzési tanácsadást tartottak a rendezvényre kilátogatóknak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és Bűnmegelőzési Osztálya is képviseltette magát a 2018. május 10-én Győrben megrendezett Európa Napon.

A rendőrök kötetlen beszélgetés keretében hívták fel a családok figyelmét a biztonságos közlekedésre, valamint bűnmegelőzési tanácsokkal is szolgáltak a standokhoz látogató fiatalok és felnőttek részére. A kerékpáros balesetek megelőzése érdekében a védőfelszerelések fontosságára figyelmeztették a jelenlévőket. A rendezvényen résztvevő ifjú korosztály örömmel ismerkedett a kiállított rendőrségi járművekkel és eszközökkel.

Az érdeklődőknek lehetőségük nyílt KRESZ feladatlapok kitöltésére. A fiatalabb korosztály a „KRESZ sarokban” logikai és ügyességi feladatok útján játékosan tanulhatta és sajátíthatta el a közlekedési szabályokat.

A programon a szakemberek az alábbi prevenciós ajánlásokat fogalmazták meg az érdeklődőknek:

  • Ellenőrizzék saját, illetve gyermekeik kerékpárját, annak világítóberendezéseit és fékeit!
  • A közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a „látni és látszani” biztonsági alapelv.
  • Az esti szürkületben és éjszaka nagyon fontos hogy megfelelően legyen kivilágítva kerékpárjuk és viseljenek láthatóság-segítő eszközöket.
  • Testi épségük megóvása érdekében - lehetőség szerint - viseljenek sisakot és térdvédőt, valamint ügyeljenek a megfelelő öltözékre! 
  • Kerékpárral a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek! 
  • Kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt szálljanak le kerékpárjaikról, és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!