Újraélesztésről rendőröknek

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság állománya újraélesztéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteit bővíthette.

A megyei rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság 2017. február 21-én egészségügyi, illetve újraélesztési ismereteket fejlesztő programot szervezett Győrben.

Az előadást az Országos Mentőszolgálat egyik oktatója tartotta a hivatásos állománynak, akik az elméleti rész után egy oktatóbábun kipróbálták az újraélesztés folyamatát, illetve a defibrillátor helyes használatát is gyakorolták. A képzés célja az volt, hogy a járőrök a már meglévő elsősegélynyújtási ismereteiket fejleszthessék, valamint a gyakorlatban is megtapasztalhassák az újraélesztés szakszerű menetét.

A program azért is tekinthető kiemelten fontosnak, mert sok esetben a rendőrök érkeznek meg elsőként olyan helyszínekre, ahol azonnal meg kell kezdeni a sérültek ellátását. Az esetleges újraélesztések sikerét 2013-óta továbbnövelik azok az újraélesztő készülékek is, amiket a megye közterületi állománya – együttműködési megállapodás keretében - kapott a Rotary Club Győrtől.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!