Úttesten gyalogolt, elütötték

Egy 43 éves soproni férfi sérült meg a baleset következtében.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2019. augusztus 7-én 22 óra 15 perckor, Sopronban a Somfalvi úton. A rendelkezésre álló adatok szerint egy 37 éves helybéli lakos közlekedett személygépkocsival a Táncsics major felől, a Vándor Sándor utca felé. Haladása során későn észlelt, és elütött egy, a kivilágítatlan szakaszon, az úttesten gyalogló férfit. A gyalogos megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A hasonló balesetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokra hívja fel a közlekedők figyelmét:

A gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie. Ha az úton sem járda, sem leállósáv, sem útpadka, sem kerékpárút nincs – vagy az a gyalogosközlekedésre alkalmatlan -, a gyalogosok lakott területen lehetőleg a menetirány szerinti bal oldalon, lakott területen kívül mindig a bal oldalon, a járműforgalommal szemben közlekedhetnek az úttesten.

Lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén a fényvisszaverő mellény (ruházat) használata kötelező. Emellett a fényvisszaverő karszalag, matrica is láthatóvá tesz, megvédhet.

A járművezetők esetében is nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, továbbá azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet. Fontos, hogy mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!