Vaddal ütközött

Szarvas ugrott egy autó elé Mihályi közelében.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 8603 számú út 10+210 kilométerszelvényében, 2019. szeptember 3-án 21 órakor. Egy 35 éves csornai férfi közlekedett személygépkocsival Jobaháza felől, Mihályi irányába, amikor - féktávolságon belül - egy szarvasbika ugrott a jármű elé. A sofőr az ütközést már nem tudta elkerülni, és a vadat elütve elvesztette irányítását a járműve felett, majd az út bal oldalán keresztülhajtott egy vízelvezető árkon mielőtt egy bekötőúton meg tudott áll. Az állat az ütközés következtében a helyszínen elpusztult. A járművezető a rendelkezésre álló adatok szerint nem használta a biztonsági övet. A sofőr megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a biztonsági öv használata a gépjárművekben kötelező – nem csak a járművezető, de utasai számára is - használata életeket menthet.

Szeptember elejétől bő két hónapon át, általában november közepéig tart a szarvasbőgés időszaka. A bikák a bőgési időszakában jóval aktívabbak, kevésbé óvatosak, veszélyérzetük lecsökken, ezért körültekintés nélkül szaladhatnak ki az úttestre.

  • Ha vadat lát, lassítson! A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. A mozdulatlanul álló vad hirtelen megugorhat és akár a jármű irányába is vágtatni kezdhet.
  • Ha egy őzet vagy szarvast látott, számítson többre is! Általában ezek az állatok csoportokba verődnek.
  • Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, adjon hangjelzést, de ne rántsa félre a kormányt!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!