Vagyonvédelmi program és toborzás Harkán

A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a Liszt Ferenc kerékpáros emléktúrán népszerűsítették a rendőrség vagyonvédelmi programját.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának prevenciós szakemberei a Soproni Rendőrkapitányság munkatársaival közösen szerveztek vagyonvédelmi tanácsadást 2018. augusztus 26-án, a Harkán rendezett kerékpáros versenyen, a rendőrség Házhoz megyünk országos programjának keretében.

A kerékpárjuk biztonságáért tenni akaró lakosok a BIKESAFE programba regisztrálhatták a biciklijüket. A résztvevők a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával és a közlekedés szabályaival kapcsolatban.

A rendezvényen részt vett a Soproni Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötő tisztje is, aki készséggel válaszolt az érdeklődő állampolgárok rendőrséget érintő kérdéseire.

Tájékoztatták az érdeklődőket a határvadász-képzés felvételi követelményeiről, valamint hasznos információkat is kaptak a határvadász-képzésről és a jelentkezés feltételeiről, illetve a rendőri hivatásról.

A toborzás és a képzésre jelentkezés folyamatos, jelentkezni, illetve a határvadász-képzésről tájékozódni a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán, valamennyi rendőrkapitányságon és rendőrőrsön, valamint a rendőrség honlapján lehet.

Munkatársaink többek között az alábbiakra hívták fel a lakosság figyelmét:

  • A nyílászárókra szereltessen befeszítés gátlót, amely az ajtó, ablak belökését, befeszítését akadályozza meg!
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  • Otthonának ajtaját, ablakait gondosan zárja, rövid időre se hagyja nyitva, még akkor sem, ha otthon (kertben, udvaron) tartózkodik!
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!
  • Vagyontárgyairól készítsen házi leltárt, fényképeket!
  • Regisztrálja kerékpárját a BIKESAFE programban, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést! www.bikesafe.hu
  • Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának „megbízásából” kéri azt Öntől!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!