Véget ért az Ovi-Zsaru program Jánossomorján

Az utolsó foglalkozást a helyi rendőrőrs épületében tartották.

A jánossomorjai Aranykapu Óvoda és a Péteri Tagóvoda nagycsoportos óvodásai vettek részt az Ovi-Zsaru programban, amelynek zárófoglalkozását 2019. május 21-én 10 órakor tartották a Jánossomorjai Rendőrőrs épületében és udvarán. Az óvodásokat Pápai Gyula r. őrnagy bűnmegelőzési előadó és Bán József r. őrnagy a Jánossomorjai Rendőrőrs parancsnoka fogadta, majd elsőként Winkler Károly r. zászlós tartott látványos bemutatót járőr- és nyomkövető kutyájával, Willissel.

2

Ezt követően a rendőrök beszélgettek a legkisebbekkel a biztonságos játszótérről, a szabályok betartásának fontosságáról, illetve arról, hogy mi a helyes magatartás, ha idegenekkel találkoznak. Az apró látogatók megnézhették a rendőrőrs épületét, a szolgálatot teljesítő rendőrök irodáját és eszközeiket. A foglalkozás végén, a programért felelős Pingicer Zsuzsanna r. őrnagy megköszönte az ovisok lelkes munkáját és elismerő okleveleket adott át részükre.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy a szülők készítsék fel a gyermekeket a veszélyhelyzetek elkerülésére és kezelésére. A legfontosabb tudnivalók a következők:

  • A gyermekek magabiztosan tudják szüleik nevét, telefonszámát, lakcímüket.
  • Tanítsák meg gyermekükkel a 112-es segélyhívószámot!
  • Idegenekben - még ha kedvesek is – soha ne bízzanak meg, velük ne menjenek sehová, még útbaigazítás céljából sem!
  • Tanítsák meg gyermekükkel, hogy idegentől - még ha kedvesen ajándékot is kínál - ne fogadjanak el semmit!

1

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!