Vélhetően ittasan ültek volán mögé

A rendőrök Győr-Moson-Sopron megye útjain az elmúlt 24 órában 795 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amelynek során öt esetben jelzett pozitív eredményt a műszer.

Győrben, a Tihanyi Árpád úton közlekedett személygépkocsijával egy 47 éves győri férfi 2021. december 12-én 1 óra 23 perckor. Haladása során a Mészáros Lőrinc utca kereszteződésénél balra akart kanyarodni, azonban a manővere során neki ütközött a mellette lévő sávban közlekedő 35 éves győri lakos által vezetett gépjárműnek. A helyszínre érkező rendőrök a balesetet okozó személlyel szemben alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amely pozitív eredményt mutatott.  

2

A soproni rendőrök intézkedtek egy 28 éves helyi férfivel szemben, aki 2021. december 12-én hajnalban egy Sopronban tartott esküvői mulatságról történő távozásakor személygépkocsijával – a lakodalom helyszínén lévő parkolóban – két járművet is megrongált, majd a helyszínt elhagyta. A későbbiek során a férfi a rendezvényre gyalogosan visszaérkezett, amikor az egyenruhások nála alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amely pozitív értéket mutatott.

1

Egy személygépkocsival közlekedő 44 éves soproni férfit ellenőriztek a járőrök 2021. december 12-én 5 óra 42 perckor Sopronban, a Teleki Pál úton. Az intézkedés során a rendőrök alkoholszondás ellenőrzés során megállapították, hogy a sofőr úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy előzőleg alkoholt fogyasztott.

Tehergépkocsival közlekedett az M1-es autópályán Hegyeshalom irányába egy 53 éves román állampolgár 2021. december 12-én 14 óra 11 perckor, amikor – állampolgári bejelentés alapján – az egyenruhások a járművet megállították, majd a román férfivel szemben alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amely pozitív értéket mutatott.

A mosonmagyaróvári rendőrök egy közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek egy 40 éves dunaszigeti sofőrrel szemben, aki 2021. december 12-én 17 óra 15 perckor Halászin, a Rákóczi utcában két gépkocsit is megrongálva okozott balesetet. Az eset során az egyik vétlen személygépkocsi utasa, egy 48 éves mosonmagyaróvári nő megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A dunaszigeti férfivel szemben a járőrök alkoholszondát alkalmaztak, és megállapították, hogy alkoholos állapotban vezette autóját.

Az ittas sofőrökkel szemben az illetékes rendőrkapitányságok büntetőeljárást indítottak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gépjárművezetők figyelmét:

  • Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
  • Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

...hogy mindenki hazaérjen!

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!