Veszélyeztette a közlekedőket

A soproni rendőrök elfogták az agresszív sofőrt.

A Soproni Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 33 éves soproni lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi 2016. január 13-án 10 óra 56 perckor haladt járművével a 85-ös számú főútvonalon Kapuvár irányából Sopron felé. A Fertődi Rendőrőrs beosztottjai észlelték, hogy a sofőr az „Előzni tilos!” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta és a záróvonalat átlépve előzött, majd több gépkocsit fékezésre kényszerített.

A rendőrök karjelzéssel megállásra intették az autóst, aki először lassított, majd egy hirtelen kormánymozdulattal az egyenruhásokat kikerülte.

A járőrök a gépkocsivezetőt megkülönböztető hang és fényjelzéssel követték, aki ezt figyelmen kívül hagyva Fertőszentmiklós, majd Petőháza belterületére hajtott. A jelzőtáblák utasításai, valamint a forgalom irányító fényjelző készülékek tilos jelzései ellenére folytatta útját és nem reagált a rendőrök felszólításaira.

A járőrök fél óra elteltével Fertőszentmiklós belterületén ellenőrizték a „szabálysértőt”.

Az egyenruhások a járművet átvizsgálták és a vezető ülés mellől egy teleszkópos botot foglaltak le. A férfit a rendőrkapitányságra előállították és közbiztonságra különösen veszélyes eszköz, illetve jogszerű rendőrségi intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt szabálysértési eljárást is kezdeményeztek.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.05.25. 22:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 655 6
NO2 13 12
NOx 14 7
O3 20 10
NO 1 -
Szélirány NY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!