Veszélyhelyzeti információ

Tisztelt Gönyűi Lakosok!

 

Magyarország Kormánya a 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletével 2020. március 11. (szerda) 15:00 órai hatállyal a pandémiás helyzetre való tekintettel az egész országra kiterjedő veszélyhelyzetet hirdetett, ezáltal különleges jogrendet léptetett életbe.

VirusA veszélyhelyzettel kapcsolatban Magyarország Alaptörvénye, valamint a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény tartalmaz rendelkezéseket, továbbá a következő napokban várható a kidolgozott részletszabályokat tartalmazó joganyagok megjelenése.

Veszélyhelyzet esetében – amely várható időtartama hónapokra tehető – a polgári védelmi feladatokat a katasztrófavédelmi szervek, valamint a polgármester látja el, a különleges jogrend pedig lehetőséget biztosít, egyúttal meghatározott esetekben kötelezettséget állapít meg egyes jogszabályoktól való eltérésre, speciális és azonnali intézkedések megtételére, amelyek mind a lakosság egészségének védelmét, valamint a vagyonbiztonságot szolgálják.

Önkormányzatunk folyamatos kapcsolatot tart fenn az érintett hatóságokkal, rendvédelmi szervekkel, valamint rendszeres egyeztetéseket folytat településünk intézményeinek vezetőivel, az egészségügyi szolgáltatókkal és a polgárőrséggel.

A polgármesteri hivatal a polgármester munkájának támogatása, valamint a helyi lakosság lehető legmagasabb szintű tájékoztatása érdekében a jövőben is rendszeresen közzéteszi a rendelkezésre álló újabb információkat, irányadó útmutatásokat a község honlapján, valamint Facebook oldalán.

Ezúton kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy minden esetben őrizze meg nyugalmát, ugyanakkor kérem, hogy lehetőség szerint – a népegészségügyi javaslatoknak megfelelően – minden érintkezést csökkentsünk minimálisra, továbbá kérem, hogy fordítsunk kiemelt figyelmet embertársainkra, szükség esetén nyújtsunk segítséget ezekben az embert próbáló időkben.

Kérdéseikkel bizalommal fordulhatnak Major Gábor polgármester úrhoz, Árnits Adrienn közbiztonsági referenshez (96/544-090/6; 20/381-6558; titkarsag###kukac###gonyu.hu) munkaidőben, valamint Szigethy Balázs jegyzőhöz (96/544-090/2; 20/259-6737; jegyzo###kukac###gonyu.hu) munkaidőn kívül is.

Mindenben számítunk szíves együttműködésükre!

 

Gönyű, 2020. március 11.

 

Tisztelettel:

dr. Szigethy Balázs
jegyző

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!