Víziközmű tájékoztató (frissítve)

Tisztelt Gönyűiek! 

Gönyű és Nagyszentjános Víziközmű Társulat (továbbiakban Társulat) Küldöttgyűlése az 1/2017. (03.03.) számú Küldöttgyűlési határozatban a szennyvíz beruházás érdekeltségi hozzájárulásának összegét egységesen 160.000 Ft-ra csökkentette.

Ennek az örömteli változásnak oka egyrészt a takarékos, felelős gazdálkodás, másrészt az, hogy a beruházás forrását biztosító Európai Uniós projekt támogatási intenzitását 92%-ra emelték. A Társulat az így kapott 158 Millió Ft-ot a Pannon Takarék Banktól felvett hitelbe előtörlesztette. Ezáltal csökkent a Bank követelése a Társulat felé, és mérsékelhetővé vált a lakosok hozzájárulása a beruházáshoz.

A tagok jelentős részének ez által többletbefizetése keletkezett. Kérjük azokat a lakosokat, akiknek az áprilisban postázásra kerülő tájékoztató levél alapján nincs hátralékuk, hogy 2017. április 1-jétől ne fizessék tovább az érdekeltségi hozzájárulás havi díját a Társulat felé. Kérjük továbbá, hogy akik eddig rendszeres átutalási megbízással teljesítették a befizetést, azok számlavezető bankjuknál kezdeményezzék a megbízás visszavonását. Ehhez nem szükséges igazolást kérni a Társulattól.

Azoknak, akik a Fundamenta Lakáskassza Zrt-vel szerződést kötöttek, a többletbefizetést részben a Társulat, részben a Fundamenta Lakáskassza Zrt. (továbbiakban Fundamenta) fogja visszatéríteni. Akik egy összegben fizették meg a 385.000 Ft-ot, a Társulat utalja vissza a többletbefizetést.

A Társulat a működési költségekre visszatartott, de fel nem használt összeget fogja visszautalni a jelenlegi tulajdonosnak. A Társulatnak a levélhez mellékelt, kitöltve és aláírva visszaküldött nyilatkozat beérkezése után áll módjában visszaadni a többletbefizetést. A nyilatkozat személyesen is visszahozható a Társulat székhelyére, Gönyű Község Polgármesteri Hivatalába.

A nyilatkozat visszaküldésének határideje: 2017. május 31.
A többletbefizetés visszautalásának ideje: 2017. szeptember 1. – szeptember 30.

A Fundamenta Lakáskassza Zrt. levélben fogja felkeresni a szerződőket a részletekkel. Felhívjuk figyelmüket, hogy a Fundamentánál nyilvántartott összeg nem egyenlő a befizetésekkel, mivel ahhoz állami támogatás és kamat adódott, illetve kezelési költség került levonásra. Az ehhez kapcsolódó információkat a Fundamentátától fogják megkapni. 

A lakosok egy része még a csökkenetett hozzájárulás mellett is hátralékos maradt. A csökkent összegű érdekeltségi hozzájárulást (160.000 Ft) minden, a csatornahálózatra rákötött ingatlan tulajdonosának meg kell fizetnie!  Amennyiben hátraléka van, kérjük, hogy a tartozást rendezni szíveskedjen! Ellenkező esetben a tartozás adók módjára történő behajtása iránt intézkedni fogunk. Az adók módjára történő végrehajtás szabályai szerint az önkormányzati adóhatóság többek között a következő végrehajtási cselekményeket foganatosíthatja: hatósági átutalási megbízás (inkasszó), munkabér letiltás, gépjárműfoglalás, ingatlanra történő jelzálogjog bejegyzése.

Minden érdekelt tértivevényes levelet fog kapni a Társulattól, mely az egyenleget, ezáltal az elszámolás alapját képező összeget is tartalmazni fogja.

Amennyiben a levél kézhezvétele után további információra van szüksége, keresse a Társulat ügyintézőjét, aki elérhető a 06-96/544-090/7-es telefonszámon, a csatorna###kukac###gonyu.hu e-mail címen, illetve ügyfélfogadási időben a Gönyűi Polgármesteri Hivatalban. (hétfő: 8-12, 13-16 óráig, kedd 13-16 óráig, csütörtök és péntek 8-12 óráig) 

Gönyű, 2017. 04. 07.

Tisztelettel:

Vanyóné Pósán Zsuzsanna

Gönyű és Nagyszentjános Víziközmű Társulat Elszámoló Bizottságának Elnöke

Pozsgai Veronika

Gönyű és Nagyszentjános Víziközmű Társulat Elszámoló Bizottságának Elnök-helyettese

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

ADÁS-VÉTEL

 • Ki kapja vissza a többletbefizetést, ha eladtam az ingatlanom, és ezt nem jelentettük át a Fundamentánál?
  A Fundamenta által visszatérítendő összegre a mindenkori lakás-előtakarékoskodó jogosult.
 • Mi történik, ha megvásároltam egy ingatlant, a régi tulajdonos elhunyt, de az ő nevén van a szerződés?
  Ha a Fundamenta-szerződés örökösödéssel érintett, az örökösnek a törvény értelmében rendezni kell az öröklés utáni jogviszonyt a szerződésen. Amennyiben a Társulat tudja igazolni azt, hogy a beruházás megvalósulásakor (2012. 01. 03. – 2013. 08. 12.) a szerződő még rendelkezett tulajdonjoggal az érintett ingatlanon, akkor állami támogatással együtt teljesít kifizetést a Fundamenta, ellenkező esetben támogatás nélküli kifizetést teljesít.

ÖRÖKLÉS

 • Örököltünk egy érintett ingatlant, de nem jelentettük át a Fundamentánál? Mit tegyünk?
  Kérjük, hogy küldjék meg a Fundamentának a halotti anyakönyvi kivonat másolatát, a hagyatéki tárgyalás jogerős jegyzőkönyvének másolatát, és a partnermódosítási adatlapot kitöltve és aláírva a Fundamenta Lakáskassza Zrt. 1052 Budapest Váci utca 19-21. címre.

  Az adatlapon fent a szerződés átruházása rubrikát kell megjelölni.

  Ki kell tölteni a lakás-előtakarékoskodó és a levelezési cím részt az örökös adataival.

  Ezután beírni alul a dátumot, és aláírni.

  A partnermódosítási adatlap letölthető innen.
   
 • Többen örököltünk egy ingatlant. Ez jelent valami különbséget?
  Ebben az esetben egy lemondó nyilatkozatot is ki kell tölteni. Az örökösöknek le kell mondaniuk egy örökös javára a szerződésről, mivel a szerződés csak egy személyre átruházható. Ezt is meg kell küldeni a Fundamentának.

  A lemondó nyilatkozat letölthető innen.

LAKÁSCÉL

 • Mire költhetem a Fundamentától kapott összeget? Mikortól gyűjthetem a számlákat?
  A lakáscélú felhasználásról itt találnak bővebb információt:
  https://www.fundamenta.hu/web/guest/gyakori-kerdesek

 • Ha más a levelezési címem, mint amit a Fundamentának a szerződéskötéskor jeleztem, akkor át kell jelentenem?
  Igen, mivel másképp a régi címre postázza a Fundamenta a levelet.

  A levelezési címet e-mailben is lehet módosítani, az info###kukac###fundamenta.hu címen. A levél tárgyához írják a szerződésszámot, és csatolják hozzá a beszkennelt vagy lefotózott új lakcímkártyát. A levélben írják meg, hogy a levelezési címet szeretnék módosítani. Személyesen a Fundamentától győri irodájukban tudnak segítséget kérni munkanapokon 9-16 óráig (Kálvária u. 1-3., Nádor irodaház). 

SOS

 • Honnan kérhetek segítséget, ha elakadtam és nem találtam választ a kérdéseimre?
  Amennyiben a tájékoztató levél kézhezvétele után további információra van szüksége, keresse a Társulat ügyintézőjét, aki elérhető a 06-96/544-090/7-es telefonszámon, a csatorna###kukac###gonyu.hu e-mail címen, illetve ügyfélfogadási időben a Gönyűi Polgármesteri Hivatalban. (hétfő: 8-12, 13-16 óráig, kedd 13-16 óráig, csütörtök és péntek 8-12 óráig)

  Ha jogi segítségre van szüksége, akkor dr. Lászlófi Gabriellához fordulhat, a Társulat ügyvédjéhez hétfőnként 13-16 óráig a gönyűi Polgármesteri Hivatalban.

  A Fundamentától győri irodájukban, munkanapokon 9-16 óráig (Kálvária u. 1-3., Nádor irodaház) tudnak segítséget kérni.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!