Wuppermann - tájékoztató

Tisztelt Gönyűiek! 

A Wuppermann Hungary Kft. telephelyén augusztus 11-én tűzeset történt, amellyel kapcsolatban a cég az alábbi tájékoztatást adta:

 

Tárgy: Tájékoztatás a tűzihorganyzó berendezés cink-magnézium tartályának tűzesetével kapcsolatban

LevélTisztelt Jegyző Úr!

Kérem, engedje meg, hogy röviden tájékoztassuk Önt a Wuppermann Hungary Kft. területén 2019. augusztus 11-én történt tűzesetével kapcsolatban.

A Wuppermann Hungary Kft. egy tűzihorganyzó berendezést üzemeltet a gönyűi telephelyén. 2019. augusztus 6-án 18:00 óra körül a berendezés cink-magnézium tartályának induktora meghibásodott úgy, hogy a benne lévő olvadék hőmérsékletét nem lehetett a kívánt szinten tartani. Még ezen a napon a  berendezés  gyártóját értesítettük a problémáról, akik szakértő cégeket bíztak meg a hiba elhárításával.

Ahhoz, hogy a tartályt ki lehessen üríteni, a benne lévő olvadékot kb. 400 °C fokon kellett tartani. Az induktor meghibásodása miatt ez csak mobil gázégők segítségével volt lehetséges.

Miután a gyártó cég szakemberei 2019. augusztus 10-én, szombaton egy további gázégőt helyeztek üzembe, augusztus 11-én 10:38 körül a kád tartalmának felülete erős füstképződés mellett kigyulladt. A füstképződés aktiválta a tűzjelző berendezéseinket melyek rögtön riasztást adtak le a tűzoltóságon. A gázégők használatának teljes időtartama alatt 2-3 munkatárs volt megbízva a terület felügyeletével. A tűz és az ezzel járó füstképződés ennek a felügyeletnek köszönhetően rögtön megfékezésre került.

Az eset során személyi sérülés nem történt!

2019. augusztus 12-én 11 és 12 óra között a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Győri Hivatásos Tűzoltó parancsnoksága és velük egy időben az Iparbiztonság kollégája a gönyűi telephelyen egy átfogó, előre be nem jelentett tűzvédelmi és iparbiztonsági ellenőrzést tartott, melyet egy helyszíni bejárás követett.

Ennek keretében a szóban forgó tűzeset is kivizsgálásra került. A hatóság szabály elleni vétséget nem állapított meg, sokkal inkább az igazolódott, hogy a Wuppermann Hungary Kft. mindennemű munka- és tűzbiztonsági előírásnak eleget tett. A vizsgálatról a hivatalos jegyzőkönyvek még nem állnak rendelkezésünkre, kérésükre ezeket később be tudjuk mutatni.

A káresemény bekövetkezte mégis arra ösztönöz minket, hogy a belső folyamatainkat  átvizsgáljuk, intézkedéseket vezessünk be annak érdekében, hogy a jövőben ilyen, vagy hasonló eset ne történhessen!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére.

Ferenc Jakab
ügyvezető

Michael Loranth
üzemvezető

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!