Átadták a 30 milliárdból elkészült acélfeldolgozót Gönyűn

Második beköltözőként, méreteiben azonban a legnagyobb cégként települt be a Wuppermann a sokáig alig kihasznált győr-gönyűi kikötőbe. Állami mentőakció indult a Mahart bevonásával, betelepülő cégek után kutattak, ekkor került képbe az acélfeldolgozó. A 2015 májusában kiadott építési engedély óta több mint 110 millió euró értékű beruházási volumennel épített fel a családi acélvállalat a 100 ezer négyzetméteres területen négy, 33 ezer négyzetméter összterületű gyártó- és logisztikai csarnokot. A létesítmény központi, legfontosabb része az évi 500 ezer tonna acél feldolgozására képes kombinált pácoló és tűzihorganyzó berendezés. A telephely jelenleg több mint 200 munkatársat foglalkoztat. 

„Nemcsak a magyarországi új gyárunk megnyitását, hanem a teljes Wuppermann-csoport egy stratégiai mérföldkövét is ünnepeljük. A Wuppermann Hungaryvel egyrészt vállalatként megerősítjük fő tevékenységünket (a melegen hengerelt szalagacél feldolgozást), másrészt a kelet-európai telephely lehetővé teszi új piacok megnyitását, ezen régiók már meglévő üzleti kapcsolatainak eredményesebb kiszolgálását" – mondja Dr. Carl Ludwig Theodor Wuppermann, a Wuppermann AG igazgatótanácsának szóvivője. 

„llyen volumenű építkezés során nem minden halad mindig a terv szerint, ugyanakkor már 2016 októberében, kevesebb mint másfél évvel az építési engedély kiadását követően le tudtuk gyártani az első pácolt tekercsünket" - utalt a próbaüzemre Mario Dorfer, a Wuppermann Hungary ügyvezető igazgatója. 

Kara Ákos, a kikötő fejlesztéséért felelős miniszteri biztos a beruházás térségi szerepét méltatta, kiemelve, hogy a feldolgozó kétszáz munkahelyet teremtett (ez 20 százalékkal több, mint amit korábban vállaltak). "A kiemelt állami beruházás gyors tempóban készült el, s a modern technológiát alkalmazó vállalkozás a jövőnek épült" - mondta. 
Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a magyar-német gazdasági szövetség jelentőségét hangsúlyozta az idei egyik legnagyobb hazai beruházás kapcsán. Ehhez az állam 10 százaléknyi támogatást adott, amely néhány éven belül megtérül, s befolyik a magyar költségvetésbe. Hozzátette, van még hely a kikötőben. Úgy tudjuk, egy olasz gabonaipari cég és egy magyar vállalkozás is érdeklődik, a vízi és a vasúti átrakodás lehetőségét kihasználva.

(forrás: kisalfold.hu; CSÉFALVAY ATTILA - 2017.09.22. 19:24)

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!