Zárás után nyitottak

A csornai rendőrök elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint 5 nap alatt 8 helyszínre törtek be és különböző értékeket loptak el.

A Csornai Rendőrkapitányság lopás bűntette miatt nyomozást folytat egy 27 éves szili és egy 36 éves sárszentmihályi férfi ellen.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába bejelentés érkezett 2016. május 6-án virradóra arról, hogy Sopronnémetiben egy családi ház melléképületéből ismeretlen elkövetők elloptak két motoros láncfűrészt. Egy nappal később - szintén ebben a faluban – két másik ingatlan kamrájából további értékeket vittek el: két motoros láncfűrészt és egy fűkaszát.

A Pápai Rendőrkapitánysághoz is érkezett jelzés arról, hogy 2016. május 8-án a hajnali órákban Várkeszőn egy élelmiszer üzlet udvar felőli mellékhelyiségének ablakáról a rácsot lefeszítették, azon bemásztak, a mozgásérzékelőt megrongálták, majd a boltból szeszesitalt, édességet, kávét és vegyi árut tulajdonítottak el.

Páli községben 2016. május 10-én – az előzőekhez hasonló módszerrel – több épületbe is betörtek ismeretlen tettesek. Többek között a falu boltjának és vendéglátóhelyének hátsó ajtaját is felfeszítették, ahonnan dohányárut és különböző márkájú szeszesitalokat loptak. A bűncselekmény közben az elkövetők gépjárművéből elfogyott az üzemanyag, ezért egy családi házba is bementek. Az udvar pajtájának egyik lécdarabját kitörték, majd bemásztak és egy 20 literes fém benzines kannát - benne 10 liter üzemanyaggal - elvittek. Pár házzal odébb egy garázs ajtaját feszítették ki az udvarban talált kapákkal és onnan egy 20 literes kannát loptak el, további 5 liter benzinnel.

A csornai rendőrök haladéktalanul megkezdték a bűncselekmények elkövetőinek felkutatását, akiket rövid időn belül elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. T. B. 27 éves szili és L. K. 36 éves sárszentmihályi lakosok 2016. május 11-én helyszíni kihallgatásuk alkalmával részletes beismerő vallomást tettek. A nyomozók kezdeményezték L. K. előzetes letartóztatását.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!