Zebra terv a gyalogosokért Győrben is

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága Zebra terv elnevezésű prevenciós kampányának keretében segítették a gyalogosforgalmat a rendőrök Győrben.

Győr város frekventált, nagy gyalogosforgalmat bonyolító helyein, többek között a Tihanyi Árpád úton, valamint a Széchenyi István Egyetem környezetében kísérték figyelemmel a járőrök 2019. május 16-án a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek szabályos használatát. Munkájuk során elsősorban a gyermekeket és a mozgásukban korlátozottakat segítették oly módon, hogy a forgalmat megállították, majd átkísérték őket az úttesten. Mindemellett ellenőrizték a gépjárművezetők szabálykövető magatartását is.

Az akció célja, hogy a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosokra hívja fel a figyelmet, ezért a gyalogos-átkelőhelyek környékén kiemelt rendőri jelenlétre számíthatnak az arra közlekedők 2019. május 14-e és 17-e között.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • A gyalogosok, amennyiben a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely van, azon haladjanak át az úttesten!
  • Soha ne menjenek át a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen tilos jelzésnél!
  • A KRESZ szabályai a gyalogosokra is vonatkoznak. Mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!
  • Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét a körültekintő, előzékeny és szabálykövető közlekedésre.
  • A járművezetők esetében is nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!
  • Próbáljanak szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet!

… hogy mindenki hazaérjen!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!