Zebrán gázolt

A 79 éves gyalogos súlyosan megsérült a balesetben.

Sopron belterületén, a Felsőbüki Nagy Pál utcán, a Kőszegi út irányából a József Attila utca felé közlekedett egy Volkswagen Caddy típusú teherautóval egy járművezető 2020. január 29-én 7 órakor. A szemle adatai alapján a Felsőbüki Nagy Pál utca 38. szám előtti úton, későn észlelte a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó 79 éves férfit, akit - fékezése és hirtelen balra kormányzása ellenére - a gépkocsi jobb első részével elütött. Az ütközés következtében a gyalogos az úttestre esett és megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A Soproni Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gépjárművezetők figyelmét: 

  • A járművezetők esetében is nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!
  • Próbáljanak szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet!
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.

hogy mindenki hazaérjen!

1

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!