Zebrán ütötte el

Figyeljünk oda a gyalogosokra!

 

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2020. február 18-án 5 óra 42 perckor az 1-es számú főút és a Kardán út kereszteződésénél, Győr külterületén. A jelenlegi adatok szerint egy Opel típusú személyautó közlekedett a főúton, Gönyű felől Győr irányába. A sofőr haladása során nem biztosított elsőbbséget egy körforgalom behajtójánál kialakított kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó férfinak, és autójával elütötte.

A balesetben a 77 éves gyalogos megsérült, a győri férfit a mentők kórházba vitték.

1

2

A gyalogosok a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői. Elütésük során szinte kivétel nélkül megsérülnek, ezért kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk rájuk.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal, kellő körültekintéssel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, hogy eleget tudjanak tenni elsőbbségadási kötelezettségüknek!

A rendőrség kéri a járókelőket, hogy mielőtt az úttestre lépnek, nézzenek körül, hogy biztonságosan áthaladhatnak-e azon! A gyalogosok tilos jelzésen, illetve tiltott helyen ne haladjanak át, még akkor sem, ha szerintük biztonságos lenne az áthaladás!

….hogy mindenki hazaérjen!


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!