Gönyűi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény

Gönyűi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény

9071 Gönyű, Bem József u. 23.
Tel.: 06/20/377-9987
http://idosgondozasgonyu.hu/
E-mail: idosek.gonyu###kukac###gmail.com


Intézményvezető: Pákozdi Ramóna

 

Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:

Ladányi Imre
Tel.: +36307018575
e-mail: adatvedelem###kukac###gonyu.hu
Levélezési cím: 9071 Gönyű, Kossuth Lajos utca 93.

 Intézményünk 2008-ban jött létre, Gönyűi Idősek Klubja néven, azzal a céllal, hogy biztosított legyen az idősek nappali ellátása a településen élők számára. 2011. január 1-től az idősek napközije mellett már a házi segítségnyújtás, valamint az étkeztetés szociális alapszolgáltatásokat is mi biztosítjuk Gönyűn.

Az idősek klubjában színes programokkal, rendezvényekkel, ebéddel és számos egyéb szolgáltatással várjuk mindazokat, akik szívesen töltik idejüket társaságban, illetve segítségre szorulnak önmaguk ellátásában. Rendszeresen tartunk kézműves foglalkozásokat, népszerűek a közös éneklések, kártya- és társasjátékok, torna, filmvetítések. Az egészségügyi ellátáshoz való hozzájutásban is segítséget nyújtunk ellátottjainknak, az orvoshoz kísérés/szállítás, gyógyszer-íratás és kiváltás, vérnyomásmérés, vércukorszint mérés is a szolgáltatásaink közé tartoznak. Az intézménytől távolabb lakó, illetve nehezen közlekedő klubosainkat gépkocsival szállítjuk be a klubba és haza. Az intézményben biztosított a tisztálkodási és pihenési lehetőség, de segítünk a bevásárlásban, hivatalos ügyek intézésében is. A klubosok által készített ajándék- és dísztárgyak megtekinthetők intézményünkben, illetve az évente két alkalommal (karácsony és húsvét előtt) megrendezésre kerülő kiállításainkon.

Házi segítségnyújtás keretében az igénybe vevők otthonában látnak el gondozónőink ápolási-, gondozási feladatokat: orvoshoz kísérés, gyógyszer-íratás, -kiváltás, ápolási feladatok (gyógyszer beadás, sebellátás, mozgatás), mosdatás, fürdetés, mosás, teregetés, vasalás, lakókörnyezeti higiéné megtartásának segítése, bevásárlás, hivatalos ügyek intézésében való segítségnyújtás.

Szociális étkeztetéssel a rászorult személyek részére napi egyszeri meleg étel biztosítunk.

Az ebéd igénybe vehető:

  • főzőhelyről (óvoda konyhája) történő elvitellel,
  • házhoz szállítással,
  • vagy az Idősek Klubjában történő elfogyasztással.

Ezen szociális szolgáltatások megszervezésének célja, hogy segítséget nyújtsunk a rászorulók részére saját otthonukban és lakókörnyezetükben önálló életvitelük fenntartásában, valamint egészségi állapotukból, mentális állapotukból, vagy más okból származó problémáik megoldásában.  Az intézmény szolgáltatásai elsősorban az ellátottak életminőségének javítására, megtartására irányulnak, illetve annak romlását hivatottak megakadályozni, s a fizikai szükségletek kielégítése mellett nagy hangsúlyt fektetünk a lelki egészség megtartására is.

Úgy gondolom, hogy mindannyiunk felelőssége, hogy a minket felnevelt, értünk dolgozott idős generáció részére biztosítsuk a méltó öregkort. Az időskori elmagányosodás, depresszió rohamos fizikai és szellemi leépüléshez vezethet, ezért fontos, hogy az idős emberek számára biztosított legyen annak lehetősége, hogy mindennapjaikat tartalmasan, jó hangulatban, vidám társaságban tölthessék. Számomra a legnagyobb öröm látni, hogy intézményünk működése ellátottjaink életében minőségi változást hozott, hogy a foglalkozásoknak köszönhetően újra megélhetik a társadalmi hasznosság érzését, s a jókedv és vidámság még az egészségügyi panaszokat is háttérbe tudja szorítani.

A fenti szolgáltatások igénybevétele történhet napi rendszerességgel, vagy heti, illetve havi néhány alkalommal (klub esetén). Az ellátásokat az önkormányzat biztosítja, térítési díjat kell érte fizetni, melyet a jövedelem alapján határozunk meg.

Amennyiben valamely szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, a 06/20/377-9987, vagy a 06/20/2388-755 telefonszámon, illetve személyesen a Gönyű, Bem J. u. 23. címen kaphat bővebb felvilágosítást.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!