Banner

Hírek

Védőnői tanácsadás - tájékoztatás

Kategória : Hírek módosítva: 2021.11.25 08:16

Kedves Kismamák, Édesanyák és Édesapák!

Steingartné Bódis Anna védőnő tájékoztatása alapján felhívjuk figyelmüket, hogy a védőnői tanácsadás 2021. november 26-án (péntek) és november 29-én (hétfő) szabadság miatt szünetel.
Sürgős esetben Bothné Asztalos Szilvia nagyszentjánosi védőnő a +36205891759-es számon elérhető a gönyűiek számára is!

A jelzett időtartamot követően a tanácsadás a megszokott rend szerint lesz elérhető!

Tovább

Tegyük a mosolyt valódivá!

Kategória : Hírek módosítva: 2021.11.15 13:48

PlakátKarácsony közeledtével a Gönyűi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény Család-és Gyermekjóléti Szolgálata adománygyűjtést hirdet 2021. november 24. és 2021. december 13. között. Melynek célja a településen élő rászoruló gyermekek és családok támogatása.

 

További információk megtalálhatók a plakáton.

Tovább

Influenza és Covid-19 elleni oltások a háziorvosi rendelőben

Kategória : Hírek módosítva: 2021.11.12 12:24

Influenza elleni védőoltást a háziorvosi rendelőben hétfő-szerda-csütörtök-péntek napokon 10 óra 30 perctől, kedden 15.30-tól adjuk, előzetes időpont egyeztetés nélkül, november 15-től kezdődően két héten át.

Covid-19 elleni III. oltásra jelentkezni lehet a háziorvosi rendelőben (Pfizer oltóanyaggal).
Azoknak, akiknek a Covid III. oltásra december 1-re adtunk időpontot, lehetőség van előrehozni az időpontot november 19-re, azonban ezt előtte jelezni szükséges a rendelőben (96/544-095).

 

2021.11.12.
Dr. Bohner Péter

Tovább

Elkészült Gönyű új, szabadtéri sportparkja

Kategória : Hírek módosítva: 2021.11.11 08:07

A Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Program keretében, az Egészségház mögötti füves területen épült meg a falu új tornaparkja. A 90 m2 alapterületű, fedett, „C” típusú sportpark többek között has- és hátizomerősítő, illetve függeszkedő egységet tartalmaz, így kiváló terep lesz bemelegítéshez, erősítéshez vagy éppen az edzést záró nyújtáshoz. A sportpark használatát bemutató részletes útmutatást és a komplett edzéstervet innen tölthetik le az érdeklődők.

Fontos megjegyezni, hogy az eszközöket 14 éven aluli gyermekek csak felnőtt felügyelete mellett használhatják.

Sportoljanak a parkban egészséggel, és vigyázzanak az eszközökre, hogy azok hosszú ideig szolgálják a közösséget!

A beruházás a BMSK Zrt. beruházásaként és támogatásával valósult meg.

sportp 1. sportp 2.
sportp 3. sportp 4

 

Major Gábor
polgármester

Tovább

Meghívó - rendes, nyilvános testületi ülés; 2021. XI. 25.

Kategória : Hírek módosítva: 2021.11.08 15:28

Gönyű Község Polgármesterétől

MEGHÍVÓ

MeghívóGönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendes, nyilvános testületi ülését 2021. november 25-én (csütörtök) 15:00 órára összehívom, melyre Önt ezúton tisztelettel meghívom.

Az ülés helye: a Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme (9071 Gönyű, Kossuth L. u. 93.)


Napirendi javaslat:

1. A közbiztonság helyzete településünkön
Előadó: Szabó Péter körzeti megbízott, GYRK; Újhelyi Jácint elnök, Gönyűi Polgárőr Egyesület

2. A helyi adók mértékének felülvizsgálata, beszámoló az adóztatásról
Előadó: dr. Szigethy Balázs jegyző

3. Bérleti díjak felülvizsgálata
Előadó: Major Gábor polgármester

4. A Gönyűi Önkormányzati Kft-vel kötött üzemeltetési szerződések felülvizsgálata
Előadó: Major Gábor polgármester

5. Döntés a Gönyűi Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek illetménykiegészítéséről és az illetményalap változásáról
Előadó: dr. Szigethy Balázs jegyző

6. Az önkormányzat 2021. évi költségvetésének módosítása
Előadó: Major Gábor polgármester

7. Az önkormányzat 2022. évi költségvetési koncepciójának megtárgyalása
Előadó: Major Gábor polgármester

8. A Képviselő-testület 2022. évi munkatervének elfogadása
Előadó: dr. Szigethy Balázs jegyző

9. Döntés az önkormányzat 2022. évi belső ellenőrzési tervéről
Előadó: dr. Szigethy Balázs jegyző

10. Beszámoló a Képviselő-testület bizottságainak munkájáról
Előadó: Lakatos Attila elnök, Ügyrendi Bizottság; Badar László elnök, Pénzügyi Bizottság; Járay Zoltán elnök, Szociális és Gyermekjóléti Bizottság; Ott-Szegő Henrietta elnök, Kulturális Bizottság

11. Döntést igénylő ügyek
Előadó: Major Gábor polgármester

12. Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, a két ülés közötti fontosabb eseményekről, az átruházott hatáskörben hozott polgármesteri döntésekről és a polgármester szabadságának igénybevételéről
Előadó: Major Gábor polgármester

Kérem, hogy az ülésen részt venni szíveskedjen! A nyilvános képviselő-testületi ülés megtartására az annak időpontjában hatályos egészségvédelmi szabályok szerint kerül sor.

 

Gönyű, 2021. november 8.

Tisztelettel:

Major Gábor
polgármester

Tovább

Meghívó - közmeghallgatás; 2021. XI. 25.

Kategória : Hírek módosítva: 2021.11.08 09:55

Gönyű Község Polgármesterétől

MEGHÍVÓ

KözmeghallgatásTisztelettel meghívom Gönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2021. november 25-én (csütörtök) 18:00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében (9071 Gönyű, Kossuth L. u. 93.) tartandó közmeghallgatására.


Napirend

1. Beszámoló Gönyű Község Önkormányzata 2021. évben végzett munkájáról és a 2022. évi tervekről

2. Közérdekű bejelentések, észrevételek

Számítok megtisztelő jelenlétére!

A közmeghallgatás megtartására az annak időpontjában hatályos egészségvédelmi szabályok szerint kerül sor.


Gönyű, 2021. november 8.

Tisztelettel:
Major Gábor
polgármester

Tovább

Maszkhasználat ügyintézéskor

Kategória : Hírek módosítva: 2021.11.08 09:35

Maszk

Kedves Gönyűi Lakosok, Tisztelt Ügyfeleink!

 

Az ismét fokozódó pandémiás helyzetre való tekintettel kénytelenek vagyunk mi is újra szigorító intézkedéseket bevezetni, a Gönyűi Polgármesteri Hivatal területére a mai naptól ügyfeleink csak szájat és orrot eltakaró maszkban léphetnek be.

Köszönjük, hogy vigyáznak egymás egészségére.

 

Szigethy Balázs
jegyző

Tovább

Gyerek a neten - hasznos információk szülőknek

Kategória : Hírek módosítva: 2021.11.05 07:46

Az internet és a hozzá kapcsolódó eszközök egyre szélesebb körben érhetők el, a temérdek hasznos funkció mellett a virtuális tereken negatív hatások is érik a felhasználókat, nemcsak a felnőtteket, hanem a gyermekeket is.

Gyerek a neten - weboldalA szülők számára szinte kiismerhetetlen a gyermekeik internetes aktivitása, a virtuális tér lehetőségei, a felhasználói szokások különbözősége nehezíti a szülő-gyerek közötti kommunikációt, így sajnos a káros hatások kiszűrése sem lehet elég hatékony.

A tudatos internethasználat elsajátításában, az információk megosztásában nyújthat segítséget a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által gondozott "Gyerek a neten" honlap a https://gyerekaneten.hu/ címen.

Az oldal bemutatja a digitális világ veszélyeit, tanácsokat ad, eszközöket javasol a családi internetbiztonság megteremtéséhez. Mindenkit arra biztatunk, hogy beszélgessenek a gyermekeikkel az interneten tapasztalható jelenségekről, próbálják meg felvértezni őket olyan tudással, amellyel biztosan fel tudják ismerni a rájuk és közösségükre leselkedő veszélyeket!

Tovább

Elhagyott kerékpár gazdáját keressük

Kategória : Hírek módosítva: 2021.10.28 10:32

Elhagyott kerékpárA képen látható kerékpár tulajdonosának jelentkezését várjuk! A bicikli valamely azonosító jelének megadása, vagy egyedi jellegzetességeinek megnevezése után vehető át. A tulajdonjog a vázsorszám megadása, vagy a számla bemutatásával igazolható a legegyszerűbben, de ezek hiányában a kerékpárt egyértelműen azonosító saját fotók bemutatása is elégséges lehet.


A kerékpárért e-mailben a muszaki###kukac###gonyu.hu címen, vagy telefonon a +36203816558-as számon lehet jelentkezni, személyesen pedig ügyfélfogadási időben a hivatal titkárságán várjuk a tulajdonost.

Tovább

Lakossági tájékoztató - tüzelőanyag-támogatás (2021)

Kategória : Hírek módosítva: 2021.10.27 08:24

Lakossági tájékoztató szociálisan rászorulók részére nyújtandó tüzelőanyag támogatásról

Lakossági tájékoztató - tűzifaGönyű Község Önkormányzata az idei évben is eredményesen pályázott a Belügyminisztérium által meghirdetett szociálisan rászorulók részére nyújtandó tüzelőanyag támogatásra, amelynek eredményeképpen összesen 82 erdei m3 tűzifa természetbeni ellátásként, lakossági kérelemre történő odaítélésére nyílik lehetőség.

A támogatás azon szociálisan rászoruló, Gönyű község területén lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen a községben élő kérelmezőnek nyújtható, aki

  • öregségi nyugellátásban részesül, egyedül él, és akinek havi jövedelme nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 450 %-át, azaz 128.250 forintot;
  • egyedül él, a családok támogatásáról szóló törvényben meghatározott tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos, vagy a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló jogszabályban meghatározott megváltozott munkaképességű személy, és akinek havi jövedelme nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 450 %-át, azaz 128.250 forintot;
  • a háztartásában a családok támogatásáról szóló törvényben meghatározott tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos személyt gondoz, vagy a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló jogszabályban meghatározott megváltozott munkaképességű személy él, és az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 350 %-át, azaz 99.750 forintot;
  • háztartásában mindenki öregségi nyugellátásban részesül, és az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 300 %-át, azaz 85.500 forintot.

Az igénylés részletes feltételeit a szociálisan rászorulók részére nyújtott tűzifa támogatásról szóló 13/2021. (X. 26.) önkormányzati rendelet határozza meg, amely a település honlapján megtalálható. A kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatvány 2021. november 2-től a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben elérhető, valamint a község honlapján is elérhetővé tesszük letölthető formátumban.

A kérelmek 2021. november 2. keddtől 2021. november 19. (péntek) 12:00 óráig beérkezőleg nyújthatók be személyesen ügyfélfogadási időben (H: 8:00 – 12:00 és 13:00 – 16:00; K: 13:00 – 16:00; CS: 8:00 – 12:00; P: 8:00 – 12:00) Árnits Adrienn igazgatási előadónál vagy postai úton a Polgármesteri Hivatal címére (9071 Gönyű, Kossuth L. u. 93.) történő megküldéssel.

Az igénybejelentés beérkezésére vonatkozó határidő jogvesztő, tehát a bármely módon ezt követően érkező kérelmeket nem áll módunkban elfogadni.

Külön felhívom szíves figyelmüket, hogy a nyomtatvány elektronikus úton nem nyújtható be.

További kérdéseikkel hivatalunkhoz fordulhatnak, az ismert elérhetőségeinken.

Gönyű, 2021. október 26.


dr. Szigethy Balázs
jegyző

Tovább

Advent Gönyűn - 2021

EuroVelo 6 - tajekoztato

PANASZKEZELÉS, KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉS

Az önkormányzat vagy a polgármesteri hivatal tevékenységével kapcsolatban panasszal vagy közérdekű bejelentéssel élhet Gönyű község jegyzőjénél az alábbi elérhetőségeken:

dr. Szigethy Balázs jegyző
9071 Gönyű, Kossuth L. u. 93.
jegyzo###kukac###gonyu.hu
+3620/259-6737

Megkeresése a panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény előírásai alapján kerül kivizsgálásra.

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Duna-part

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00004

Projekttábla C

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00144

ASP-támogatás, tábla

VP6-19.2.1.-70-1-17

Palyazat tabla

MFP

Logo

Kép

Logo

Közlemény

Tábla

Hasznos információk

Települési Arculati Kézikönyv

TAK - meghívó

MAVIR - lakossági egyeztetés

Tájékoztató előkép

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0458

Plakát

Útmutató a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaihoz

Útmutató

Tegyél ma a holnapért!

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kampánya az energetikai hatékonyságért:

Plakát

Rendőrségi hírek

Szórólap

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2021.11.28. 06:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 559 5
NO2 10 10
NOx 10 4
O3 6 3
NO 0 -
Szélirány ÉK
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű és környéke településföldrajza

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022

Plakát

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019

TAMOP-2.4.5-12_3-2012-0019

Regionálna Rozvojová Agentúra

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!