Banner

Hírek

Meghívó

Kategória : Hírek módosítva: 2019.09.06 07:35

Közös ünneplésre hívjuk a község lakosságát 2019. szeptember 26-án; 16 órától a Sétányra.

MeghívóEkkor avatjuk fel a tavalyi évben született gyermekek örömére állított táblát, amelyre a gyermekek neve kerül. Az ünnepi köszöntő és az óvodások műsora után kerül sor Gönyű Község Önkormányzata és a Vöröskereszt Gönyűi Szervezete ajándékainak átadására.

Gönyű Község Önkormányzata nevében:

Major Gábor
polgármester

Tovább

Egészséget támogató kapcsolataink - előadás

Kategória : Hírek módosítva: 2019.09.17 10:00

PlakátAz előadás a szeretetnyelv használatáról, a bocsánatkérésről, a sérelmek elengedéséről, a mindennapi örömök tudatosításáról és az érzelmek kifejezésének fontosságáról szól. Hiszen mindezek hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez.

Regisztráció: 2019. szeptember 18-ig a palyazatok###kukac###gonyu.hu címen vagy a 06 96 544 090/7-es telefonszámon

Anonim kérdezésre is lesz lehetőség. Otthon is felírhatja egy papírra kérdését, vagy az előadás előtt is kérdezhet írásban, névtelenül.

Helyszín: Gönyűi Kék Duna Óvoda és Bölcsőde

Előadó: Dr. Bazsika Erzsébet megelőző orvostan és népegészségtan szakorvos

Az előadás ingyenes.

A rendezvény szervezői: Gönyű Község Önkormányzata, Gönyűi Kék Duna Óvoda és Bölcsőde, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ

Tovább

KÖZLEMÉNY - KSH-felmérés

Kategória : Hírek módosítva: 2019.09.17 08:57

A Központi Statisztikai Hivatal a 2019. évi adatfelvételi program részeként egészségi állapottal, egészségüggyel összefüggő felmérést végez a településen 2019. szeptember 16. és december 16. között.

KözleményA harmadik alkalommal zajló Európai lakossági egészségfelmérés (ELEF2019) végrehajtását a Bizottság (EU) 2018/255 rendelete írja elő az Európai Unió tagállamai számára, ötévente.

Az adatfelvétel célja a lakosság egészségi állapotának, az azt befolyásoló életmódjának, és az egészségügyi szolgáltatások igénybevételének, az ellátásokkal való elégedettségének vizsgálata. Ezek az információk fontos – a helyes egészségmagatartást és egészség megőrzését ösztönző, az egészségi állapot javítását segítő, az egészségügyi ellátórendszer színvonalának emelését célzó – egészségpolitikai intézkedések meghozatalához járulhatnak hozzá.

Az ország 510 településéről 10 470 személy került kiválasztásra a véletlen mintavétel szabályai szerint, akik névre szóló, válaszadásra felkérő levelet kapnak szeptemberben.

A felmérés első két hetében van lehetőség a kérdőív interneten való kitöltésére, majd az ezt követő időszakban fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel azokat, akik személyesen szeretnének válaszolni. A válaszadás önkéntes.

A felmérésben résztvevők utazást, valamint az internetes kitöltők sportszerutalványt nyerhetnek.

Információkérés, kapcsolatfelvétel:

Európai lakossági egészségfelmérés (ELEF2019)
Honlap http://www.ksh.hu/elef
E-mail cím lakinfo###kukac###ksh.hu
Telefonszám 06-80-200-766/3 (H-Cs: 8-16:30; P: 8-14 óra)

Az ELEF2019 válaszadóinak egy kisebb csoportja számára az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet külön vizsgálatot szervez az egészséget nagyban meghatározó táplálkozási szokások megismerésére. Az Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat (OTÁP2019) 200 településen zajlik 6287 személy megkeresésével. A vizsgálatot végző egészségügyi személyzet hivatalos igazolvánnyal rendelkezik. Minden OTÁP2019-ben részvevő köszönetképp okosórát kap.

Információkérés, kapcsolatfelvétel:

Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat (OTÁP2019)
Honlap www.ogyei.gov.hu/otap2019
E-mail cím otap2019###kukac###ogyei.gov.hu
Telefonszám 06-1-476-6455 (H-Cs: 8-16; P: 8-14 óra)

A KSH a felmérésből származó adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás lehetőségét kizáróan használja fel, a hazai és európai uniós adatvédelmi és statisztikai jogszabályok betartásával.

A felmérésből származó összesített eredmények a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé válnak, az első adatközlésre 2020 tavaszán kerül sor.

Budapest, 2019. szeptember 13.

Tovább

Befejeződik a szúnyoggyérítés

Kategória : Hírek módosítva: 2019.09.11 20:05

Utolsó hetébe lépett a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés. Ezen a héten még 63 településen lesznek kezelések, Csongrád megyében és a Tisza-tó partján fognak permetezni földi módszerrel.

A szeptemberi meleg, csapadékos időjárás kedvez a csípőszúnyogok szaporodásának. Ennek ellenére szervezett beavatkozásra az elmúlt napokban csak néhány helyen, a fővárosban és a Dráva mentén volt szükség. A szakértői vizsgálatok szerint csípőszúnyogok jelenleg a Tisza-tónál és Csongrád megye egyes településein fordulnak elő nagyobb számban. A korai napnyugta miatt mindkét térségben földi kémiai eljárással gyérítik a szakemberek a szúnyogokat.

A szúnyoggyérítés elmúlt tizenkilenc hetében 1326 településen 1 millió 93 ezer hektáron avatkoztak be a szakemberek. A huszadik hétre tervezett 15 ezer hektárral együtt összesen 1 millió 108 ezer hektárra nő a kezelt terület nagysága. A nyár eleji extrém mértékű szúnyoginváziót a hétről hétre zajló intenzív védekezésnek köszönhetően sikerült megfékezni.

A programban tervezett munkákról, a kivitelezés pontos időpontjáról és módjáról az önkormányzatok egyedi értesítést kapnak, valamint az alábbi linken is nyomon lehet követni a heti ütemterv részleteit: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_szunyog2019_hetiprogramok

Ha valamelyik településen az időjárás miatt nem lehet elvégezni az előre tervezett napon a kezelést, az eredeti időpontot követő első vagy második napon permeteznek. Ha az időjárás miatt egyik pótnapon sem lehet elvégezni a munkát, azt a jövő héten pótolják, amelynek időpontjáról az önkormányzat külön értesítést kap.

A szakértők szerint a következő hetekben jelentősen csökken a csípőszúnyogok aktivitása, így további beavatkozásokra már nem lesz szükség.

(forrás: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_hirek&hirid=6798)

Tovább

Meghívó - közmeghallgatás; 2019. IX. 19.

Kategória : Hírek módosítva: 2019.09.06 10:09

Gönyű Község Polgármesterétől

MEGHÍVÓ

MeghívóTisztelettel meghívom Gönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2019. szeptember 19-én (csütörtök) 17:00 órakor a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében (9071 Gönyű, Kossuth L. u. 93.) tartandó közmeghallgatására.

 

Napirend

1. Beszámoló Gönyű Község Önkormányzata 2019. évben végzett munkájáról

2. Közérdekű lakossági bejelentések, észrevételek

Számítok megtisztelő jelenlétére!

 

Gönyű, 2019. szeptember 5.

 

Tisztelettel:

Major Gábor
polgármester

Tovább

Meghívó - rendes, nyilvános testületi ülés; 2019. IX. 19.

Kategória : Hírek módosítva: 2019.09.06 10:09

Gönyű Község Polgármesterétől

MEGHÍVÓ

MeghívóGönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendes, nyilvános testületi ülését 2019. szeptember 19-én (csütörtök) 16:00 órára összehívom, melyre Önt ezúton tisztelettel meghívom.

Az ülés helye: a Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme (9071 Gönyű, Kossuth L. u. 93.)

 

Napirendi javaslat:

1. Tájékoztató az önkormányzat 2019. I. félévi gazdálkodásáról, az önkormányzat 2019. évi költségvetésének módosítása
Előadó: polgármester, gazdálkodási osztályvezető

2. Gönyű, 635/4 helyrajzi számú ingatlanon Egészségház és Közösségi épület kivitelezése II. ütem – döntés közbeszerzési eljárás megindításáról
Előadó: polgármester, közbeszerzési szakértő

3. Adatvédelemmel, informatikai biztonsággal és elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos szabályzatok jóváhagyása
Előadó: jegyző, adatvédelmi tisztviselő

4. Döntést igénylő ügyek
a) Döntés Gönyű község arculati elemeinek felhasználásáról
Előadó: polgármester, pályázati referens
b) Döntés elektronikus árverésen való részvételről
Előadó: polgármester, jegyző

5. Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, a két ülés közötti fontosabb eseményekről, az átruházott hatáskörben hozott polgármesteri döntésekről, az önkormányzat pénzügyi helyzetéről és a polgármester szabadságának igénybevételéről
Előadó: polgármester

Kérem, hogy az ülésen részt venni szíveskedjen!

Gönyű, 2019. szeptember 5.

Tisztelettel:

Major Gábor
polgármester

Tovább

Értesítés - eboltás

Kategória : Hírek módosítva: 2019.09.04 09:41

Értesítjük az ebtartókat, hogy az ebek 2019. évi KÖTELEZŐ veszettség elleni védőoltásának ideje:

szeptember 17. (kedd) és szeptember 20. (péntek)
mindkét napon 8-tól 9 óráig, illetve 16-tól 17 óráig

ÉrtesítésEbben az évben is érvényes az a szabály, hogy csak az egyedi chippel megjelölt ebek olthatók be. Minden 4 hónapnál idősebb eb chippel történő ellátása kötelező.

Az oltás helye: Gönyűi állatorvosi rendelő (Bajcsy-Zsilinszky u. 53.)

A 81/2002. (IX. 4.) FVM rendelet 8. § (2) bekezdése előírja az ebek évenkénti veszettség elleni oltását és ezzel egyidejűleg a féreghajtó szerrel való kezelést is.

Az oltás díja: ebenként 4.800 Ft, ez a díj tartalmazza a védőoltás, illetve a féreghajtó tabletta árát. Az ár egységes, független a kutya súlyától. A féregtelenítő tabletta és az oltás díját a helyszínen kell fizetni.

Elérhetőségek az oltással kapcsolatban:

Dr. Sik Sándor állatorvos, Tel.: +36209249241
Zádorvölgyi Gabriella asszisztens, Tel.: +36204680813

Kérjük az ebek oltási könyvét szíveskedjenek magukkal hozni!

Elveszett oltási könyv pótlására a kutyát azonosító chip leolvasása után van lehetőség, de ebben az esetben a könyv kiadása adminisztrációs okokból nem minden esetben történik meg azonnal – néhány napos csúszás előfordulhat (az újonnan váltott oltási könyv ára 500 Ft).

Azonosító chippel nem rendelkező kutyák veszettség elleni oltása, csak a chip behelyezése után lehetséges – a chip beültetésére (az oltásra várakozók számától függően) a helyszínen is lesz lehetőség –, kérjük érdeklődjenek az állatorvosnál!

A fenti időpontokon túl a kutyatulajdonosok a kötelező veszettség elleni oltást az állatorvosi rendelőben (rendelési időben) is kérhetik, illetve kérésre háznál történő oltás is kivitelezhető. Ez utóbbi esetben az oltás díja 5.500 Ft/eb, a féreghajtó tabletta ára pedig 100 Ft a kutya súlyának megfelelően, 10 kg-os egységenként.

Az ebeket érintő mindenféle változást (vétel, eladás, elhullás) az ebtartó köteles bejelenteni az állatorvosnál és az önkormányzatnál.

Minden 3 hónapnál idősebb eb veszettség elleni oltása kötelező. Aki oltási kötelezettségének nem tesz eleget, szabálysértést követ el és pénzbírsággal sújtható, melynek összege 150.000 Ft-ig terjedhet.

Gönyű, 2019. szeptember 3.

dr. Szigethy Balázs
jegyző

Tovább

Lakossági tájékoztató GSM-R rendszerről

Kategória : Hírek módosítva: 2019.08.30 10:24

MeghívóA NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő zártkörűen működő Részvénytársaság (továbbiakban NIF Zrt.,1134 Budapest, Váci út 45.) mint Beruházó és GSM-RI Konzorcium (1143 Budapest, Gizella út 51-57. 1. ép. 1. em.) mint Kivitelező LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓT tart a „GSM-R rendszer 2. ütem tervezési és kivitelezési munkái” tárgyú beruházás kapcsán.

 

A tájékoztató meghívóját a képre kattintva olvashatják el!

 

Tovább

Álláspályázat - intézményvezető (magasabb vezető)

Kategória : Hírek módosítva: 2019.08.30 07:41

Gönyű Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet

Gönyűi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény intézményvezető (magasabb vezető)

munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre, 5 év-ig szól.

A munkavégzés helye: Győr-Moson-Sopron megye, 9071 Gönyű, Bem József utca 23.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: Az intézmény alapító okiratában, szervezeti és működési szabályzatában és szakmai programjába foglalt feladatok ellátásának biztosítása.

Illetmény és juttatások: Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:

 • Felsőfokú képesítés, 1/2000.(I.7.)SZCSM rendelet 3.sz.melléklete szerint,
 • gyermekvédelem, szociális ellátás, eg.ügyi ellátás vagy közoktatás területén betöltött munkakörben - Legalább 5 év feletti szakmai tapasztalat,
 • Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása,
 • a pályázó nyilatkozata, hogy eleget tesz a 25/2017.(X.18.) EMMI rendeletben foglaltaknak.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

 • innovatív szemlélet
 • B kategóriás jogosítvány

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

 • szakmai önéletrajz
 • pályázó nyilatkozata arról, hogy a pályázati anyagban foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul,
 • az intézmény vezetésére, fejlesztésére vonatkozó program,
 • három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány,
 • a végzettségeket, szakképzettséget igazoló oklevelek másolata,
 • nyilatkozat arra nézve, hogy a pályázó nem áll cselekvőképességet kizáró vagy korlátozó gondnokság alatt,
 • nyilatkozat, hogy a kinevezését követő 30 napon belül teljesíti a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségét.

A munkakör betölthetőségének időpontja:

A munkakör a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. szeptember 30.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Major Gábor polgármester nyújt, a +36209322538 -os telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:

 • Postai úton, a pályázatnak a Gönyű Község Önkormányzat Képviselőtestülete címére történő megküldésével (9071 Gönyű, Kossuth Lajos utca 93. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: 1916/2019., valamint a munkakör megnevezését: intézményvezető.

A pályázat elbírálásának határideje: 2019. október 11.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:

A KÖZIGÁLLÁS publikálási időpontja: 2019. augusztus 30.

Tovább

Meghívó - rendkívüli, nyilvános testületi ülés; 2019. VIII. 29.

Kategória : Hírek módosítva: 2019.08.27 20:00

Gönyű Község Polgármesterétől

MEGHÍVÓ

Gönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli, nyilvános testületi ülését 2019. augusztus 29-én (csütörtök) 15.00 órára összehívom, melyre Önt ezúton tisztelettel meghívom.

MeghívóAz ülés helye: a Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme (9071 Gönyű, Kossuth L. u. 93.)

Napirendi javaslat:

1. Helyi Választási Bizottság póttagjainak megválasztása
Előadó: dr. Szigethy Balázs jegyző

Kérem, hogy az ülésen részt venni szíveskedjen!

Gönyű, 2019. augusztus 27.

Tisztelettel:

Major Gábor
polgármester

Tovább

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00004

Projekttábla C

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00144

ASP-támogatás, tábla

VP6-19.2.1.-70-1-17

Palyazat tabla

Hasznos információk

Települési Arculati Kézikönyv

TAK - meghívó

MAVIR - lakossági egyeztetés

Tájékoztató előkép

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0458

Plakát

Útmutató a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaihoz

Útmutató

Tegyél ma a holnapért!

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kampánya az energetikai hatékonyságért:

Plakát

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Duna-part

Plakát

Szórólap

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2019.08.30. 15:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 357 3
NO2 10 10
NOx 17 8
O3 123 68
NO 4 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű és környéke településföldrajza

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022

Plakát

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019

TAMOP-2.4.5-12_3-2012-0019

Regionálna Rozvojová Agentúra

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!