Mészáros István 'Ityen' képei

Hírek

Kerti hulladék égetése - felhívás

Kategória : Hírek módosítva: 2018.07.17 15:47

Tisztelt Gönyűiek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy településünkön új rendelet szabályozza a kerti hulladék égetését. A rendelet július 1-től hatályba lépett, ezentúl csak március, április, szeptember, október és november hónapokban, keddi napokon 8 és 18 óra között engedélyezett a kerti hulladék elégetése, ha az a település belterületén, telekhatáron belül (nem közterületen) történik.

Kérünk mindenkit, hogy az új szabályozásnak megfelelően - elsősorban komposztálással - kezelje a kertjében keletkezett növényi hulladékot!

A komposztálásra alkalmatlan kerti hulladékok elégetésére legkorábban 2018. szeptember 4-én, kedden lesz lehetőség, az utolsó nap pedig november 27-e lesz.

A rendelet részletes szövege és a témához kapcsolódó tájékoztató honlapunkon elérhető:

Tovább

Jegyzői bemutatkozás

Kategória : Hírek módosítva: 2018.07.17 11:13

Kedves Gönyűiek!

dr. Szigethy BalázsSzigethy Balázsnak hívnak, június 11-e óta vezetem dr. Kállai Erik jegyző urat követőn a Gönyűi Polgármesteri Hivatalt. Tizenhat éve dolgozom a közigazgatás különböző területein, foglalkoztam műemlékvédelemmel, fogyasztóvédelemmel, de dolgoztam kormányablak ügyintézőként is. Jelenlegi munkakörömet megelőzően szintén jegyzőként tevékenykedtem, a Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatalt vezettem öt éven át.

Képesítésemet tekintve igazgatásszervező, jogász, közigazgatási menedzser és önkormányzati szaktanácsadó végzettségekkel rendelkezem.

Győri születésű vagyok, jelenleg is Győrben élek a családommal, de hosszú időn keresztül laktam Sopronban, kislányaim ott születtek. Közgazdász feleségem a győri önkormányzat egyik intézményénél dolgozik. Lányaim közül a legnagyobb szeptemberben kezdi az általános iskola harmadik osztályát, középső lányom nagycsoportos, a legkisebb hölgy pedig a nyár végeztével megkezdi az óvodát. Hobbim a természetjárás, túrázás, de nagyon szeretek régi és modernkori pénzérméket is gyűjteni. Olvasásra sajnos mostanában nagyon kevés időm jut, leszámítva természetesen a szakmai anyagokat és az esti meséket, ugyanakkor a könyvek is felettébb szeretett szerepet töltenek be az életemben. Egykor egész tűrhető német nyelvtudásom mára jelentősen megkopott, középtávú terveim között szerepel ezen folyamat visszafordítása, továbbá használható angol nyelvtudás megszerzése.

Nagyon fontos számomra a környezet, korábbi munkámból is adódóan mindent megteszek a természeti, valamint az épített örökség megóvása érdekében. Civilként tagja vagyok a világ szinte minden részén működő műemlékvédelmi szervezetnek, az ICOMOS-nak és több egyetemen tartottam, illetve meghívásra tartok manapság is az ágazat jogi kérdéseiről előadásokat. Ehhez a szerepkörhöz kapcsolódik a hagyományok tisztelete is, hiszem, hogy egy közösség életében meghatározó jelentőségű a közös emlékezet, a kulturális sajátosságok életben tartása, amely tekintetben igen jelentős a civil szerveződések szerepe és feladata.

Munkám során lehetőség szerint a gyors, egyszerű és hatékony megoldásokat részesítem előnyben, de természetesen mindig igyekszem megfelelni az adminisztratív jellegű kívánalmaknak is. Önkormányzati vezetőként dolgozni elképzelhetetlen számomra anélkül, hogy ismerjem a település sajátosságait, a lakosságot, a problémákat, a terveket, mindig ezen kölcsönös megismerés útját jártam és a hivatal működésében mindig törekedtem a nyitottságra és átláthatóságra, nagy hangsúlyt fektettem a köztájékoztatásra, a munkámat a továbbiakban is ennek szellemében kívánom végezni. Ugyanígy fontosnak tartom a képviselő-testülettel való összhangot, hiszen a település sorsát, jövőjét meghatározó döntések ezen a terepen születnek, jól végrehajtani pedig csak jól előkészített, kellően megfontolt és közösségi akaraton nyugvó döntéseket lehet.

A meglehetősen sokrétű jegyzői munka ugyanakkor mégis egy fő dologról szól, méghozzá Önökről, hiszen az önkormányzati hivatal legfontosabb feladata, hogy a település és a lakosság érdekében tevékenykedjen, természetesen a jogszabályok adta lehetőségeken belül. Kérem a tisztelt gönyűi lakosokat, civil szervezeteket, vállalkozásokat, hogy közös megelégedettségünk érdekében szíveskedjenek segítségemre lenni törekvéseim megvalósításában.

Pro publico bono!

dr. Szigethy Balázs
jegyző

Tovább

Igazgatási szünet

Kategória : Hírek módosítva: 2018.07.17 09:16

Tisztelt Ügyfeleink!

Gönyű Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében foglaltak alapján igazgatási szünetet rendelt el a 2018. július 23-27. közötti időszakra, mely időtartam alatt az ügyfélfogadás szünetel.

Az igazgatási szünet tartama alatt a Polgármesteri Hivatal a polgarmester###kukac###gonyu.hu, illetve a jegyzo###kukac###gonyu.hu email címeken érhető el. A hivatal ügyintézőit halaszthatatlan esetekben mobiltelefonon tudják elérni, a szükséges telefonszámok honlapunk ügyintézéssel kapcsolatos oldalán találhatók.

Gönyű, 2018. július 16.

dr. Szigethy Balázs
jegyző

Tovább

Gyógyszertár - tájékoztatás

Kategória : Hírek módosítva: 2018.07.16 09:36

dr. Csanaki Vida gyógyszertárvezető tájékoztatása alapján felhívjuk figyelmüket, hogy július 20-án, pénteken a gönyűi Remény Gyógyszertár szabadság miatt zárva tart, így ezen a napon nem lesz lehetőség patikaszerek helyben történő kiváltására!

A gyógyszertár a jelzett napot követően a szokásos nyitvatartási rend szerint érhető el (július 23. és augusztus 3-a között helyettes gyógyszerésszel működik).

Megértésüket köszönjük!

Tovább

Védőnői tanácsadás - tájékoztatás

Kategória : Hírek módosítva: 2018.07.16 09:12

Kedves Kismamák és Édesanyák!

 

Steingartné Bódis Anna védőnő tájékoztatása alapján felhívjuk figyelmüket, hogy a védőnői tanácsadás 2018. július 17. és július 27-e között szabadság miatt szünetel.

A jelzett időtartamot követően a megszokott rend szerint lesz tanácsadás!

 

Tovább

Fogorvosi rendelés - tájékoztató

Kategória : Hírek módosítva: 2018.07.16 12:55

Tisztelt Gönyűiek!

Településünkön a fogorvosi rendelés 2018. július 19-től augusztus 6-ig szünetel! A sürgős eseteket Dr. Kálmán Ágnes látja el (Győr, Árpád u. 13. - A régi mentőállomással szemben) az alábbiak szerint:

július 19. csütörtök 13.00-14.00h
július 20. péntek 7.00-9.00h
július 23. hétfő 7.00-9.00h
július 24. kedd 13.00-14.00h
július 25. szerda 7.00-9.00h
július 26. csütörtök 13.00-14.00h
július 27. péntek 7.00-9.00h
július 30. hétfő 7.00-9.00h
július 31. kedd 13.00-14.00h
augusztus 1. szerda 7.00-9.00h
augusztus 2. csütörtök 13.00-14.00h
augusztus 3. péntek 7.00-9.00h
augusztus 6. hétfő 7.00-9.00h
Tel. 96/321-417

Gönyűn 2018. augusztus 7-én, kedden délutántól lesz újra fogorvosi rendelés.

Dr. Varga Beatrix
fogorvos

Tovább

Futball-VB terasz

Kategória : Hírek módosítva: 2018.07.10 08:08

Szeretettel várjuk az érdeklődőket mindkét napon egy közös szurkolásra, valamint szombaton az elődöntő után következő koncertre!

PlakátA szurkolókat szomjoltó, harapnivaló, tombolasorsolás és eredmény-totó is várja.

Időpontok:

Július 14., szombat Július 15., vasárnap
16 óra:
az elődöntő vetítése 15 m2-es LED-falon

18-21 óra:
zenél az Elektron Band Party Zenekar
17 óra:
a döntő vetítése 15 m2-es LED-falon

Helyszín: a Polgármesteri Hivatal udvara

Szervező: Gönyű Község Önkormányzata

 

A rendezvényre a belépés ingyenes.

 

Tovább

FEJLESZTÉSEK AZ INTERREG V-A SLOVAKIA-HUNGARY PROGRAM KERETÉBEN

Kategória : Hírek módosítva: 2018.07.10 08:10

FEJLESZTÉSEK AZ INTERREG V-A SLOVAKIA-HUNGARY PROGRAM KERETÉBEN: FALUHÁZ FELÚJÍTÁSA, NAPELEMEK, ÚJ JÁTSZÓESZKÖZ A SÉTÁNYON

KépÚj napelemekre figyelhetnek fel a Kossuth Lajos utca felé járók. Az Interreg V-A Slovakia-Hungary program keretében több fejlesztés is megvalósul a településen. Ennek a pályázatnak része a Faluház felújítása. A fűtésrendszer átalakítása már megtörtént, teljes egészében a napelemek látják majd el meleggel az épületet a fenntarthatóság és takarékosság jegyében. A festés és a vizes blokk felújítása folyamatban van. A munka a homlokzati hőszigeteléssel és a födémszigeteléssel zárul majd. A felújítás után a Duna kiállítás és egy múltidéző gyűjtemény kap majd méltó helyet az épületben. A gyerekek örömére augusztus végéig hajó tematikájú játszótér kerül a sétányra a mostani hinta helyére. A kihelyezésre kerülő interaktív táblák, ügyességi játékok és a hajó új élmény jelentenek majd a családi séták során.

A fejlesztés a SKHU/1601/1.1/258 azonosítószámú pályázat keretében valósul meg.
www.skhu.eu

Jelen tájékoztató tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

1. kép 2. kép
3. kép 4. kép

Tóth-Lencse Andrea
pályázati referens

Tovább

Lőgyakorlat

Kategória : Hírek módosítva: 2018.07.06 07:26

ÉRTESÍTÉS LŐGYAKORLAT VÉGREHAJTÁSÁRÓL

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a győrszentiváni katonai lőtéren

2018. augusztus 14-16., és 2018. augusztus 28-30. napján

8.00-15.00 óráig

éleslövészet kerül végrehajtásra.

A lövészet idején a biztonsági területre belépni és ott tartózkodni

SZIGORÚAN TILOS ÉS ÉLETVESZÉLYES!

Tovább

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontjai

Kategória : Hírek módosítva: 2018.07.04 10:31
PlakátForduljon az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélszolgálatához, ha neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzetiséghez való tartozása, fogyatékossága, életkora, egészségi állapota, vallási- vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, családi állapota, anyasága vagy apasága, szexuális irányultsága, nemi identitása, vagyoni helyzete vagy egyéb tulajdonsága miatt hátrányos megkülönböztetés éri!

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a hátrányos megkülönböztetéssel okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése.

Keresse fel dr. Erdélyi Edina Győr-Moson-Sopron megyei egyenlőbánásmód-referens ügyfélfogadását:

06 70/363-8868, erdelyied###kukac###gmail.com

Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató Központ
9330 Kapuvár, dr. Lumniczer Sándor u. 12., Tel.: 06-96-595-088
2018. július hó 4.; 10.00-14.00

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal
9022 Győr, Türr István u. 1., Tel.: 06-96-795-911
2018. július hó 25.; 9.30-13.30
2018. július hó 30.; 9.30-13.30

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház
Tel.: 06-96-417-246 (9023 Győr, Szigethy A. u. 109.)
2018. július hó 27.; 10.00-14.00

Egyenlő bánásmód – mindenkit megillet!

Egyenlő Bánásmód Hatóság – 1013 Budapest, Krisztina krt. 39/B – 0680203939
www.egyenlobanasmod.huebh###kukac###egyenlobanasmod.hu

Tovább

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00144

ASP-támogatás, tábla

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00004

Projekttábla C

Hasznos információk:

Települési Arculati Kézikönyv

TAK - meghívó

MAVIR - lakossági egyeztetés

Tájékoztató előkép

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0458

Plakát

Útmutató a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaihoz

Útmutató

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Tisztelt Látogatóink!

A Duna-parti "2. webkamera" a területen zajló felújítási munkák miatt ideiglenesen nem üzemel, a munkálatok befejezéséig türelmüket kérjük! Bővebb információk a fejlesztésekről: Dunamenti természet ízei projekt | Kisalfold.hu

Rendőrségi hírek

Plakát

Szórólap

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.07.20. 02:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 371 3
NO2 12 11
NOx 17 8
O3 76 42
NO 3 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű és környéke településföldrajza

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022

Plakát

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019

TAMOP-2.4.5-12_3-2012-0019

Regionálna Rozvojová Agentúra

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!