Banner

Hírek

Tegyünk közösen a csalások megelőzéséért!

Kategória : Hírek módosítva: 2023.10.02 13:11

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeire hívja fel a figyelmet.

Sajnálatos módon – ahogy országszerte – vármegyénkben is megnövekedett az úgynevezett banki csalások száma. Egyes esetekben a sértetthez érkező telefonhívás során a csalók a számlavezető bank munkatársának, vagy bankbiztonsági szakembernek adják ki magukat.

KépAz ilyen jellegű eseteknél az egyik fajta visszaélési módszer, amikor egy jogosulatlan utalás miatti károk helyreállítására kínálnak az elkövetők a bank nevében segítséget, amely során több személyes-, bankszámla-, valamint netbanki adatok megadását kérik.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében a rendőrség kérése, hogy az ilyen telefonhívásoknál legyenek szkeptikusak, lehetőleg telefonon azonnal vegyék fel a kapcsolatot a számlavezető bankjukkal az információk tisztázása érdekében, illetve személyes ügyintézés keretében beszéljenek az esetről a bank munkatársával.

Amennyiben mégis megtörtént a baj, úgy a szükséges biztonsági intézkedések megtétele céljából minél előbb lépjenek kapcsolatba a számlavezető bankjukkal, illetve tegyenek bejelentést a rendőrségen.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság a csalások megelőzése érdekében az alábbi prevenciós ajánlásokat nyújtja:

 • Bankkártyája-, netbankja adatait ne adja meg idegeneknek se telefonon, se e-mailben!
 • Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen fel vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja azt Önnek!
 • Legyen gyanús, ha a telefonáló személy tört magyarsággal beszél, vagy magyartalan, helyesírási hibákat tartalmazó e-mailben ajánl kedvező üzleti lehetőséget!
 • Ne bízzon ismeretlenek üzleti vagy befektetési ajánlataiban, legyen gyanakvó, főleg ha kiemelten nagy hozammal kecsegtetik!
 • Legyenek óvatosak az ismeretlen telefonálókkal!  
 • Soha ne adja ki ismeretleneknek, főként ne telefonon, interneten a bankkártyája adatait, netbankja belépési adatait! A bankok az ügyintézés során soha nem kérik az ügyféltől ezeket az információkat, mivel az ügyfél-azonosítás során a valódi banki dolgozó ezen adatokat látja.
 • A bank telefonon soha nem ad utasítást az ügyfélnek semmilyen átutalásra.

További hasznos tanácsokat az alábbi linken olvashatnak az online csalásokkal kapcsolatban: https://kiberpajzs.hu/

Tovább

Felsőoktatásban tanulók támogatása - tájékoztató (2023)

Kategória : Hírek módosítva: 2023.10.01 11:35

Gönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2018. (XI. 26.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi és ifjúsági ellátásokról

(A kérelem űrlapja letölthető honlapunkról: Önkormányzat menü > Letölthető dokumentumok almenü > Szociális ügyekhez formanyomtatványok almenü)

Tájékoztató9. § (1) Az önkormányzat – éves költségvetésének függvényében – a felsőoktatásban résztvevő hallgatók támogatásaként az első diploma megszerzéséhez – a felsőoktatási intézmény által az oklevél megszerzéséhez meghatározott képzés idejének tartama alatt – támogatást nyújt annak a kérelmezőnek, aki felsőoktatás keretében, felsőfokú végzettségi szintet biztosító nappali alapképzésen vagy osztatlan képzésen tanulmányokat folytat.

(2) A felsőoktatásban résztvevő hallgatók támogatása esetében feltétel, hogy a kérelmező legalább egy éve Gönyű község közigazgatási területén bejelentett állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezzen és életvitelszerűen Gönyű községben tartózkodjon.

(3) A bejelentett lakóhely alóli felmentés megadására a polgármester jogosult, amennyiben a rendeletben meghatározott időtartamot elérő életvitelszerű gönyűi lakhatás egyéb módon igazolható.

(4) A kérelemhez mellékelni kell a felsőoktatási intézmény által az adott szemeszterre kiadott hallgatói jogviszony igazolást.

(5) A kérelem minden év október 1-től október 31-ig nyújtható be, addig a tanévig, amelyben a hallgató

a) 3 éves képzés esetén 21. életévét,

b) 4 éves képzés esetén 22. életévét,

c) 5 éves képzés esetén 23. életévét,

d) 6 éves képzés esetén 24. életévét

betölti.

 

A kérelmet benyújthatják:

képzési forma

születés ideje

utoljára akkor, ha a 2023/2024-es tanévben

3 éves

2002.09.01. napján vagy ezt követően

21. életévét betölti

4 éves

2001.09.01. napján vagy ezt követően

22. életévét betölti

5 éves

2000.09.01. napján vagy ezt követően

23. életévét betölti

6 éves

1999.09.01. napján vagy ezt követően

24. életévét betölti

 

(6) A kérelmező hallgató legfeljebb 30.000 forint összegű támogatásban részesülhet tanévenként.

(7) A felsőoktatásban résztvevő hallgatók támogatásának keretösszegét az önkormányzat mindenkor hatályos költségvetési rendelete határozza meg.

Tovább

Mobilizált Kormányablak - Gönyűn (október 10.)

Kategória : Hírek módosítva: 2023.09.28 11:58

Tisztelt Gönyűiek!

 

Mobilizált kormányablakA Polgármesteri Hivatal udvarán, 2023. október 10-én, 8:45 és 12:00 között újra igénybevehetőek lesznek a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat (kormányablakbusz) szolgáltatásai, ahol - többek között - az alábbi ügyek intézésére van lehetőség:

 • személyi igazolvány igénylése
 • lakcímváltozás bejelentése
 • jogosítvány (vezetői engedély) ügyintézés
 • parkolási igazolvánnyal kapcsolatos ügyek
 • diákigazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés
 • útlevél igénylése
 • ügyfélkapu regisztráció

A kormányablak-buszban egy időben két ügyintéző dolgozik. Amennyiben az adott ügytípus illetékköteles, a helyszínen bankkártyás fizetésre van mód. Amennyiben az ügyfél nem rendelkezik bankkártyával, úgy a településen működő Postán van lehetőség csekkbefizetésre.

Tovább

Változások a szemétszállítási díj fizetésével kapcsolatban

Kategória : Hírek módosítva: 2023.09.28 08:57

A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. az alábbi tájékoztatást tette közzé a weboldalán a számlázással kapcsolatban:


MOHUFelhívjuk a figyelmet, hogy az ország egész területén - kivéve Budapest közigazgatási határain belül, részletek alább -  a 2023. harmadik negyedévi hulladékszállítási szolgáltatáshoz kapcsolódó számlákat már a MOHU Zrt. fogja kiállítani, amelyek kézbesítésére október hónapban fog sor kerülni.

Banki átutalás előtt mindig ellenőrizze a kedvezményezett számlaszámát, további információ: https://mohu.hu/szamlazas Az új számlaszámot csak az októberben érkező, negyedéves számlák esetén kell majd megadni.

A Budapestiek számára a számlázást és a kézbesítést a MOHU nevében továbbra is a Díjbeszedő Holding Zrt. végzi. A számla kiegyenlítésére vonatkozó információkat kérjük figyelmesen olvassa el a Díjbeszedő Holding által küldött számlákon.

A Díjnet fiókok is automatikusan frissülnek.

Ha bármilyen kérdés merülne fel a számlázással kapcsolatban, forduljon a szolgáltatójához bizalommal!

https://mohu.hu/Teruleti-szolgaltato-kereso

 

(forrás: MOHU - Változások a szemétszállítási díj fizetésével kapcsolatban)

Tovább

Szúnyoggyérítés (önkormányzati)

Kategória : Hírek módosítva: 2023.09.28 08:23

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Gönyű község belterületén és Gönyű Dózsa major lakott területeinek szúnyogokkal erősen fertőzött területein, földi úton történő szúnyoggyérítésre kerül sor melegköd / ULV-eljárással.

Kezelés időpontja: 2023. szeptember 29-én, 19:00 órától

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer


Lakosság részére javasolt intézkedések:

 • A szabadban tárolt gyerekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. Kinn felejtett élelmiszerek megsemmisítése, illetve a kinn felejtett, nem letakart eszközök meleg-mosószeres lemosása szükséges.
 • A kezelés alatt és azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
 • A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
 • A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelébe tartózkodni nem szabad.
 • A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Ezért a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Major Gábor
polgármester

Tovább

Tájékoztató szociálisan rászorulók részére nyújtandó tüzelőanyag támogatásról - 2023

Kategória : Hírek módosítva: 2023.09.28 08:19

Lakossági tájékoztató szociálisan rászorulók részére nyújtandó tüzelőanyag támogatásról


Gönyű Község Önkormányzata az idei évben is eredményesen pályázott a Belügyminisztérium által meghirdetett szociálisan rászorulók részére nyújtandó tüzelőanyag támogatásra, amelynek eredményeképpen összesen 68 erdei m3 tűzifa természetbeni ellátásként, lakossági kérelemre történő odaítélésére nyílik lehetőség.

TájékoztatóA támogatás azon szociálisan rászoruló, Gönyű község területén lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen a községben élő kérelmezőnek nyújtható, aki

 • öregségi nyugellátásban részesül, egyedül él, és akinek havi jövedelme nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 500 %-át, azaz 142.500 forintot;
 • egyedül él, a családok támogatásáról szóló törvényben meghatározott tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos, vagy a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló jogszabályban meghatározott megváltozott munkaképességű személy, és akinek havi jövedelme nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 500 %-át, azaz 142.500 forintot;
 • a háztartásában a családok támogatásáról szóló törvényben meghatározott tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos személyt gondoz, vagy a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló jogszabályban meghatározott megváltozott munkaképességű személy él, és az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 400 %-át, azaz 114.000 forintot;
 • háztartásában mindenki öregségi nyugellátásban részesül, és az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 350 %-át, azaz 99.750 forintot.


Az igénylés részletes feltételeit a szociálisan rászorulók részére nyújtott tűzifa támogatásról szóló 10/2023. (VI. 28.) önkormányzati rendelet határozza meg, amely a település honlapján megtalálható. A kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatvány 2023. szeptember 4-től a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben elérhető, valamint a község honlapján is elérhetővé tesszük letölthető formátumban (A kérelem űrlapja a honlapról az Önkormányzat -> Letölthető dokumentumok -> Szociális ügyekhez formanyomtatványok helyen letölthető.).

A kérelmek 2023. szeptember 4. hétfőtől 2023. szeptember 29. (péntek) 12:00 óráig beérkezőleg nyújthatók be személyesen ügyfélfogadási időben (H: 8:00 – 12:00 és 13:00 – 16:00; K: 13:00 – 16:00; CS: 8:00 – 12:00; P: 8:00 – 12:00) Árnits Adrienn igazgatási előadónál vagy postai úton a Polgármesteri Hivatal címére (9071 Gönyű, Kossuth L. u. 93.) történő megküldéssel.
Az igénybejelentés beérkezésére vonatkozó határidő jogvesztő, tehát a bármely módon ezt követően érkező kérelmeket nem áll módunkban elfogadni.
Külön felhívom szíves figyelmüket, hogy a nyomtatvány elektronikus úton nem nyújtható be.
További kérdéseikkel hivatalunkhoz fordulhatnak, az ismert elérhetőségeinken.


Gönyű, 2023. augusztus 31.

dr. Szigethy Balázs sk.
jegyző

Tovább

Értesítés - eboltás

Kategória : Hírek módosítva: 2023.09.28 08:17

Értesítjük az ebtartókat, hogy az ebek 2023. évi kötelező veszettség elleni védőoltásának ideje településünkön:

október 6. (péntek) 8-10 és 15-17 óra között
október 10. (kedd) 8-9 és 15-16 óra között

TájékoztatóEbben az évben is érvényes az a szabály, hogy csak a transzponderrel (chippel) megjelölt ebek olthatók be.
Minden 4 hónapnál idősebb eb chippel történő ellátása kötelező.

Az oltás helye: gönyűi állatorvosi rendelő (Bajcsy-Zsilinszky u. 53.)

A 81/2002. (IX. 4.) FVM rendelet 8. § (2) bekezdése előírja az ebek évenkénti veszettség elleni oltását és ezzel egyidejűleg a féreghajtó szerrel való kezelést is.

Az oltás díja: ebenként 7.000 Ft, ez a díj tartalmazza a védőoltás, illetve a féreghajtó tabletta árát. Az ár egységes, független a kutya súlyától. A féregtelenítő tabletta és az oltás díját a helyszínen kell fizetni.

Elérhetőségek az oltással kapcsolatban:
Dr. Sik Sándor állatorvos, Tel.: +36209249241
Zádorvölgyi Gabriella asszisztens, Tel.: +36204680813

Kérjük az ebek oltási könyvét szíveskedjenek magukkal vinni!

Elveszett oltási könyv pótlására a kutyát azonosító chip leolvasása után van lehetőség, de ebben az esetben a könyv kiadása adminisztrációs okokból nem minden esetben történik meg azonnal, néhány napos csúszás előfordulhat (az újonnan váltott oltási könyv ára 500 Ft).

Azonosító chippel nem rendelkező kutyák veszettség elleni oltása csak a chip behelyezése után lehetséges – a chip beültetésére (az oltásra várakozók számától függően) a helyszínen is lesz lehetőség –, kérjük érdeklődjenek az állatorvosnál!

A fenti időpontokon túl a kutyatulajdonosok a kötelező veszettség elleni oltást az állatorvosi rendelőben (rendelési időben) is kérhetik. Kérésre háznál történő oltás is kivitelezhető. Ez utóbbi esetben az oltás díja 8.000 Ft/eb, a féreghajtó tabletta ára pedig 100 Ft a kutya súlyának megfelelően, 10 kg-os egységenként.

Az ebeket érintő mindenféle változást (vétel, eladás, elhullás) az ebnyilvántartásokban történő regisztrálás miatt az ebtartó köteles bejelenteni mind az állatorvosnál, mind az önkormányzatnál.

Minden 3 hónapnál idősebb eb veszettség elleni oltása kötelező. Aki oltási kötelezettségének nem tesz eleget, szabálysértést követ el és jelentős mértékű pénzbírsággal sújtható.

 

Gönyű, 2023. szeptember 7.

dr. Szigethy Balázs
jegyző

Tovább

„Válogatósok” a Facebookon

Kategória : Hírek módosítva: 2023.09.27 16:03

A Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás szeptember elején elindította információs oldalát a Facebookon.

Válogatósok facebook-oldalA "Válogatósok" néven elérhető oldal (www.facebook.com/valogatosok) segítségével naprakészen tájékozódhatnak az oldal követői a társulás hulladékgyűjtéssel, szelektív gyűjtéssel kapcsolatos információs tevékenységéről és online is részesei lehetnek környezetünk tisztaságának megőrzéséért szervezett rendezvényeiknek, tájékoztató anyagaiknak.

 

Kérjük Önöket, hogy kísérjék figyelemmel az információkat, vegyenek részt a tudatos hulladékkezelésről szóló információk továbbadásában és gyakorlati alkalmazásában!

Tovább

Lezárult a központi szúnyoggyérítés

Kategória : Hírek módosítva: 2023.09.25 10:55

A tavalyi aszályos, csekélyebb szúnyogártalommal érintett év után az idei szezon különösen sok munkát adott a szakembereknek. A korábbi évekhez képest nagyobb területen zajlott biológiai lárvagyérítés, a légi és földi technológiák alkalmazásával végzett kezelések már április első hetében elkezdődtek. A szúnyoglárvákat elpusztító biológiai készítményt a Balatonnál, a Velencei- és Tisza-tónál, valamint a jelentősebb folyók mentén, összesen 36 270 hektárnyi területen alkalmazták.

A csapadékos tavasz és nyár kedvezett a csípőszúnyogok szaporodásának, sokszor olyan területeken is nagy számban jelentek meg, ahol korábban nem kellett gyéríteni. A katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés elsődlegesen a víz közeli településekre terjed ki, amelyeken a szúnyogok számát csak szervezetten, régiós szinten lehet eredményesen csökkenteni. Összesen 1089 településen és Budapest nyolc kerületében került sor a kifejlett szúnyogok elleni védekezésre, a legfertőzöttebb helyeken több alkalommal is. A felhőszakadások, a folyók többszöri áradása főleg a Duna mentén és a Dunántúlon jelentett kihívást a szúnyogok elleni küzdelemben. Ezeken a területeken a védekezés célja az extrém ártalom elfogadható szintre csökkentése volt. A szúnyoggyérítés során összesen 916 066 hektárnyi területet kezeltek a szakemberek.

 

Forrás: https://www.katasztrofavedelem.hu/42/kapcsolodo-hirek/278526/lezarult-a-kozponti-szunyoggyerites (2023. szeptember 18. 15:29h)

Tovább

Meghívó - rendes, nyilvános testületi ülés; 2023. szeptember 21.

Kategória : Hírek módosítva: 2023.09.18 15:09

Gönyű Község Polgármesterétől

MEGHÍVÓ

MeghívóGönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendes, nyilvános testületi ülését 2023. szeptember 21-én (csütörtök) 16:30 órára összehívom, melyre Önt ezúton tisztelettel meghívom.

Az ülés helye: a Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme (9071 Gönyű, Kossuth L. u. 93.)

Napirendi javaslat:

1.) Tájékoztató az önkormányzat 2023. I. félévi gazdálkodásáról, az önkormányzat 2023. évi költségvetésének módosítása
Előadó: Major Gábor polgármester

2.) Döntést igénylő ügyek
a) Lakásbérleti rendelet módosítása
Előadó: Major Gábor polgármester
b) Önkormányzati ingatlanok napelemmel történő ellátása - beszerzési eljárás lezárása
Előadó: Major Gábor polgármester
c) Bem József utca felújítása - tervváltozatok egyeztetése
Előadó: Major Gábor polgármester

3.) Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, a két ülés közötti fontosabb eseményekről, az átruházott hatáskörben hozott polgármesteri döntésekről, az önkormányzat pénzügyi helyzetéről és a polgármester szabadságának igénybevételéről
Előadó: Major Gábor polgármester

Kérem, hogy az ülésen részt venni szíveskedjen!

Gönyű, 2023. szeptember 13.

 

Tisztelettel:
Major Gábor
polgármester

Tovább

Infoblokk

TOP-PLUSZ-2.1.1-21-GM1-2022

Projekttábla

TOP-PLUSZ-3.3.1.-21-GM1-2022

Projekttábla

Álláslehetőség

Kéményseprő állás

Plakát

Kormányablakbusz

Leader-palyazat

Projekt

Cities

Ifjúsági lelkisegély

Iskolaőr plakát

Közlemény

PANASZKEZELÉS, KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉS

Az önkormányzat vagy a polgármesteri hivatal tevékenységével kapcsolatban panasszal vagy közérdekű bejelentéssel élhet Gönyű község jegyzőjénél az alábbi elérhetőségeken:

dr. Szigethy Balázs jegyző
9071 Gönyű, Kossuth L. u. 93.
jegyzo###kukac###gonyu.hu
+3620/259-6737

Megkeresése a panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény előírásai alapján kerül kivizsgálásra.

Madárinfluenza

MFP

Hasznos információk

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Duna-part

NMHH plakát

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00004

Projekttábla C

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00144

ASP-támogatás, tábla

VP6-19.2.1.-70-1-17

Palyazat tabla

Logo

Kép

Logo

Közlemény

Tábla

Települési Arculati Kézikönyv

TAK - meghívó

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0458

Plakát

Útmutató a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaihoz

Útmutató

Tegyél ma a holnapért!

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kampánya az energetikai hatékonyságért:

Plakát

Rendőrségi hírek

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2023.10.04. 22:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 253 2
NO2 13 13
NOx 15 7
O3 22 12
NO 1 -
Szélirány É
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű és környéke településföldrajza

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022

Plakát

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019

TAMOP-2.4.5-12_3-2012-0019

Regionálna Rozvojová Agentúra

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!