Mészáros István 'Ityen' képei

Hírek

A honismeret és kultúra népszerűsítése Gönyűn és térségében

Kategória : Hírek módosítva: 2015.08.25 10:22

Sajtóközlemény„A honismeret és kultúra népszerűsítése Gönyűn és térségében”
TÁMOP-3.2.13-12/1-2013-0032

A Gönyűi Honismereti Egylet 2013-ban benyújtott európai uniós (TÁMOP) pályázata pozitív elbírálásban részesült, így a környező települések köznevelési intézményeivel kötött együttműködési megállapodások alapján az óvodák és iskolák különböző programokat szervezhettek a 2014/15. tanév során, melyek finanszírozása az elnyert pályázati forrásból valósult meg. Az intézmények életében jelentős segítséget jelentett a támogatás, hogy önálló szakköreiket, tehetséggondozó foglalkozásaikat, témanapjaikat, témahetüket megszervezzék.

A Gönyűi Honismereti Egylet 24,36 millió forintos (100%-os) támogatást nyert el, amit a Gönyűn és a környező településeken működő köznevelési intézményekkel kötött együttműködési megállapodás szerinti, tanórán kívüli foglalkozások megszervezésére fordítanak. A projekt 2014. szeptember 1-én kezdődött, és a tanév szorgalmi időszakának befejeztével, 2015. június 30-án zárul.
A projekt keretében szervezett tanórán kívüli programokat Gönyű két köznevelési intézménye, a Kék Duna Óvoda és a Gönyűi Széchenyi István Általános Iskola. A szomszédos települések közül Nagyszentjános óvodája és iskolája, valamint a péri és a tápi iskola kapcsolódott a projekt megvalósításához.
A szeptemberben indult programok során megvalósításra került négy féle havi szakkör a gönyűi, nagyszentjánosi és a péri iskolákban. Ezeken a foglalkozásokon környezetünk történelmével, a kézművességgel, az egészség megőrzésével és az angol kultúra megismerésével foglalkoztak a tanulók. A gönyűi, nagyszentjánosi és tápi tanulók heti szakkörökön foglalkoztak a szorobán tudásuk továbbfejlesztésével, Gönyű természeti szépségeivel, az év jeles napjaival és a kézműves mesterséggel. A szakkörök némelyikéhez kirándulás is társult, így a gönyűi tanulók eljutottak a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumba, a Magyar Nemzeti Múzeumba, a Magyar Természettudományi Múzeumba valamint a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kiállítását is megtekintették. A tehetséggondozás során a péri iskolások az akvakultúra keretén belül sárkányhajóztak, a gönyűi diákok pedig a matematikai logikában mélyedtek el. Az óvodások mind Gönyűn, mind Nagyszentjánoson vetélkedőt, versenyt hirdettek, méghozzá Gönyűn a víz továbbá a madarak és a fák jegyében. A nagyszentjánosi gyerekek környezetvédelem és a hagyományőrzés témakörét dolgozták fel. A minden intézményben megrendezésre került, összesen 16 témanap során is nagyon sok új ismeretre tehettek szert a résztvevők.
A gönyűi és a nagyszentjánosi iskola diákjai (20-20 tanuló) júniusban, témahéten vettek részt Horpácson.

A projekt megvalósításában részt vevő köznevelési intézmények:

 • Gönyűi Kék Duna Óvoda
 • Gönyű, Széchenyi István Általános Iskola 
 • Nagyszentjános, Tarka Lepke Óvoda 
 • Nagyszentjánosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola 
 • Péri Öveges József Általános Iskola 
 • Tápi József Attila Általános Iskola
Tovább

Értesítés az ingyen étkezés igénybevételéről

Kategória : Hírek módosítva: 2015.08.19 09:48

A Gönyűi Kék Duna Óvoda tájékoztatója - www.kekdunaovoda.hu :

Kedves Szülők!

Ahhoz, hogy igénybe tudják venni a 1997. évi XXXI. tv. 2015. évi szept. 1-jétől hatályos 151 § (5) a) szerint, óvodás gyermekük ingyenes étkezését, kérem töltsék ki a mellékelt nyilatkozatot!

A nyilatkozat beszerezhető az óvodában nyitva tartási időben, de csatolt fájlban a honlapunkról is nyomtatható.  A nyilatkozatot kitöltve, aláírva Ferenczi Viktória, óvodatitkárnál lehet leadni a befizetési időpontokban:

2015. augusztus 25-én kedden és augusztus 26-án szerdán 7.30 – 16.00 között illetve a pótbefizetés alkalmával szeptember 1-jén 7.30 – 16.30 között.

Amennyiben az adatok megfelelnek a jogszabályban rögzített feltételeknek, szeptember 1-jétől gyermekük ingyen étkezhet az óvodában. A jogszabály csak a nyilatkozást követően biztosítja a kedvezményt, ezért saját érdekükben kérjük a határidő betartását! 

Gönyű, 2015. augusztus 17.; Tisztelettel: Kelemenné Rácz Tímea - óvodavezető

Letölthető dokumentumok: Gyakran Ismételt Kérdések (tájékoztató) Nyilatkozat gyermekétkeztetés normatív kedvezményének igénybevételéhez
Tovább

Fogorvosi rendelés - tájékoztató

Kategória : Hírek módosítva: 2015.08.17 13:45

Tisztelt Gönyűiek!

Településünkön a fogorvosi rendelés 2015. augusztus 17 és 28-a között szünetel.

A sürgős eseteket Dr. Kálmán Ágnes (Tel.: +3696/321-417, cím: Győr, Árpád u. 13. - a régi mentőállomással szemben) látja el.

(Részletek a "tovább" gombra kattintás után olvashatók!)

Tovább

Lőgyakorlat

Kategória : Hírek módosítva: 2015.08.14 07:26

ÉRTESÍTÉS LŐGYAKORLAT VÉGREHAJTÁSÁRÓL

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a győrszentiváni katonai lőtéren

2015. szeptember 1-jén és 2-án
8.00-15.00 óráig

éleslövészet kerül végrehajtásra.

A lövészet idején a biztonsági területre belépni és ott tartózkodni

SZIGORÚAN TILOS ÉS ÉLETVESZÉLYES!

Tovább

Kormányablak Osztály - tájékoztató

Kategória : Hírek módosítva: 2015.08.12 15:42

dr. Németh Andrea hivatalvezető tájékoztatása szerint a Győri Járási Hivatal Kormányablak Osztálya 2015. augusztus 6. napjával visszaköltözött a korábbi telephelyére, a Győr, Czuczor u 36-40. szám alá.

Ezt követően a Kormányablak Osztály két telephelyen fog működni:

 • Győr, Nagysándor J. utca 31 (ETO Park)
 • Győr, Czuczor u. 36-40.

A Győr, Nagysándor J. u. 31. szám alatt az ügyintézők elérhetősége változatlan.

További részletek (ügyfélfogadási idő, telefonszámok) a "tovább" gombra kattintva olvashatók!

Tovább

Fotópályázat

Kategória : Hírek módosítva: 2015.08.12 14:42

eonlogo„Lakóhelyünk fényei” címmel indít fotópályázatot az E.ON, önkormányzati ügyfelei számára. Pályázni lehet minden olyan ötlettel, alkotással, amelyek fénnyel, világítással, hangulatokkal kapcsolatos témakörbe tartoznak. A feltöltött pályaművek közül választják ki azt a 13 db képet, melyekből az E.ON 2016-os falinaptárát készítik el.

A pályázat időtartama: 2015.05.01. - 2015.09.15.

Fontos szabályok:

 • Egy pályázat maximum 3 db fényképet tartalmazhat.
 • Településünk területén készült fotók adhatók be.
 • A pályázók kizárólag elektronikus formában küldhetik el munkáikat, a fotopalyazat###kukac###eon.hu e-mail címre.
 • Kizárólag reklám és szöveg nélkül beküldött képek kerülhetnek a falinaptárba.
 • Amennyiben az e-mail címből nem derül ki egyértelműen, hogy az a pályázó település önkormányzatához tartozik (pl. gmail, freemail, yahoo stb.), a pályázó köteles a pályázati anyagához egy pecséttel ellátott felhatalmazást csatolni az önkormányzattól, mely tanúsítja, hogy a pályázatot küldő személy jogosult az önkormányzat nevében pályázatot beadni.

A részletes pályázati feltételeket, szabályokat itt olvashatják:
http://www.eon.hu/download/JATEKSZABALYZAT_Naptar_fotopalyazat_2015.pdf

Tovább

Szúnyoggyérítés

Kategória : Hírek módosítva: 2015.08.12 14:28

A szúnyoggyérítési feladatok szervezését a kormány a hivatásos katasztrófavédelmi szervekre bízta. A közbeszerzési eljárások végeztével 2015. június 23-tól megkezdődnek a szúnyoggyérítések, amelyek a tapasztalatok alapján várhatóan augusztus végéig tartanak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottságtól kapott információk alapján az alábbi tájékoztatást tesszük közzé:

 • Az ütemtervet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság határozza meg, és minden esetben közzéteszi azt központi honlapján. (Tájékoztató, aktuális anyagok: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=polgarivedelem_szunyog2015_index)
 • Az időjárás befolyásolhatja a kivitelezést, ezért az ütemtervek az időjárási körülmények függvényében változhatnak. Amennyiben az időjárás miatt elmarad a gyérítés, a végrehajtás pontos időpontjáról a katasztrófavédelem tájékoztataja az érintetteket.
 • A vállalkozók a gyérítéshez kizárólag olyan szereket alkalmaznak, amelyeket az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezett.
 • Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a SZEMP Air Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választották ki. A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést.

Felhasználásra kerülő vegyszerek megnevezése:

Légi irtás esetén: CORATRIN, Mosquitox 1 ULV Forte, Aqua K-Othrin ULV
Földi irtás esetén: CORATRIN
A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

A légi kémiai irtások az esti napnyugtát megelőző időszakban, míg a földi kémiai irtások a napnyugta utáni időszakban történnek.

Naptári hét Gyérítési időpontok: 
26. hét június 25. - földi kémiai
(pótnap: VI. 26. vagy 27.)
június 27. - légi kémiai
(pótnap: VI. 28. vagy 29.)
27. hét   június 30. földi biológiai gyérítés - győri kistérség, vízpart/agglomeráció
28. hét július 7. - földi kémiai
(pótnap: VII. 8. vagy 9.)
 -
29. hét  július 16. - földi kémiai
(28. héten elmaradt pótlása)
július 15. - légi kémiai
(pótnap: VII. 16. vagy 17.)
30. hét - -
31. hét július 28. - földi kémiai
(pótnap: VII. 29. vagy 30.) 
-
32. hét - -
33. hét augusztus 14. - földi kémiai
(pótnap: VIII. 15. vagy 16.)
 

*: A kivitelező SZEMP Air Konzorcium friss tájékoztatása szerint nem a tervezett június 24-ei napon, hanem 25-én lesz a földi kémiai szúnyoggyérítés Gönyű területén.

Kérjük a helyi méhészeket, hogy a gyérítés gyakorisága és az esetlegesen feltorlódó időpontok miatt - az általunk küldött értesítések figyelembevétele mellett - rendszeresen látogassák a katasztrófavédelem tájékoztató weboldalát is! (Honlapunk kezdőoldalán, a jobb oldali sávban (hasznos információk) közvetlen link mutat a katasztrófavédelem weboldalára.)

Köszönettel:
Major Gábor
polgármester

Tovább

Trükkös tolvajok - a rendőrség felhívása

Kategória : Hírek módosítva: 2015.08.10 09:53

Trükkös tolvajok csaptak be és károsítottak meg idős embereket az elmúlt napokban Győrben és Sopronban.

Az elkövetők módszere mind a három alkalommal ugyanaz volt. A szépkorúakat telefonon hívták fel és a sértettek unokájának kiadva magukat készpénzt kértek tőlük. A pénz átadásának helyszínén egy ismeretlen férfi vagy nő jelent meg, aki arra hivatkozva, hogy az unoka nem tudott eljönni, átvette a készpénzt és távozott.

A Győri és Soproni Rendőrkapitányság a tudomására jutott ügyekben nyomozást rendelt el csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési tevékenysége során, kiemelt figyelmet fordít a lakosság felvilágosítására a trükkös tolvajok, házalók kapcsán. Különböző fórumokon, konferenciákon, idősek otthonában tartott előadásokon, a körzeti megbízottakon keresztül, illetve szórólapok osztásával is felhívják az állampolgárok figyelmét, hogy mit tehetnek, hogy ne váljanak bűncselekmények áldozataivá.

A trükkös tolvajok jelenlétével azonban számolni kell. Az elkövető gyakran az időskorú sértettet megtévesztéssel károsítja meg. A tettesek a végsőkig kihasználják a sértett hiszékenységét, jóindulatát. Az alkalmazott trükkök fegyvertára óriási, az elkövetők rendkívül gyorsan alkalmazkodnak egy adott szituációhoz. Minden esetben egy cél vezérli őket: a sértett értékeinek, pénzének megszerzése.

Kérjük, fogadják meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság által időseknek összeállított jó tanácsait! (A tájékoztató anyagok a cikk végén pdf-formátumban letölthetők és olvshatók).

A rendőrség ezúton is megköszöni a jelzéseket és kéri is a lakosokat, hogy amennyiben lakókörnyezetükben gyanús jelenséget, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést a rendőrségre.

Házalók, csalók  Trükkös lopások megelőzése Telefonos csalás
Tovább

Iskolakezdési támogatás - tájékoztató

Kategória : Hírek módosítva: 2015.07.28 13:44

Figyelem! Változás történt!

Gönyű Község Önkormányzati Képviselő-testülete 10/2015.(V.8.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátások helyi szabályozásáról

2. §
A rendelet hatálya

(2) Az önkormányzat saját költségvetéséből nyújtott szociális támogatásokat azok a személyek vehetik igénybe, akik a kérelem benyújtását megelőzően legalább két évig bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek Gönyű községben, és életvitelszerűen itt is élnek.

9. §
Iskolakezdési támogatás

(1) Az önkormányzat egyéb pénzbeli szociális támogatásként iskolakezdési támogatást nyújt annak a kérelmezőnek, akinek saját, nevelt, örökbefogadott, vagy mostohagyermeke általános iskolai, középiskolai tanulmányokat folytat nappali tagozaton. Az iskolakezdési támogatás esetében feltétel, hogy a tanuló is legalább két éve gönyűi lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezzen és életvitelszerűen itt is tartózkodjon.

(2) Az iskolakezdéssel kapcsolatos szociális támogatás nyújtásának feltétele, hogy a kérelmező családjában az egy főre jutó havi jövedelem ne haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének ötszörösét, melyről a kérelmezőnek nyilatkozatot kell benyújtania.

(3) Az iskolakezdési támogatás elbírálásához az alábbi mellékletek benyújtása kötelező:

 • amennyiben a szülő gyermekét egyedül neveli, illetve gyermektartásdíjban részesül, bontóperi, vagy gyermekelhelyezésről szóló ítélet, gyermektartásdíjat megállapító bírói ítélet, vagy ez irányú bírósági eljárás megindításáról szóló okirat,
 • minden gyermekre tekintettel az oktatási intézmény által az adott tanévre kiadott iskolalátogatási bizonyítvány.

(4) Az iskolakezdési támogatás iránti kérelem minden év augusztus 1. napjától november 30. napjáig nyújtható be, addig a tanévig, amelyben a gyermek a 19. életévét betölti.

(5) Az iskolakezdési támogatás összegét az önkormányzat mindenkor hatályos költségvetési rendelete határozza meg.

(6) Nem nyújtható iskolakezdési támogatás annak a kérelmezőnek:
a) aki, vagy akinek gyermeke az e rendelet szerinti felsőoktatásban részt vevő hallgatók támogatásában részesül,
b) akinek gyermeke az Arany János Tehetséggondozó Programban részt vesz.


Igénylőlapok a polgármesteri hivatalban is kérhetők, vagy letölthetők a http://www.gonyu.hu/downloadmanager/index/id/13/m/25 oldalról.

A kérelmező és a gyermekek lakcímkártyájának bemutatása, a kérelem beadásakor, az elbírálás feltételeinek vizsgálata miatt nélkülözhetetlen!
A kérelmek családonként egyszer nyújthatók be.

Tovább

Közlekedési ismeretekből jeles

Kategória : Hírek módosítva: 2015.07.14 10:41

Ifjú polgárőröknek tartottak bemutatót a győri rendőrök. A Gönyűi Polgárőr Egyesület 14 fiatal „polgárőrnek” szervezett és biztosított táborozást Vének településen.

Tovább

KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022

Plakát

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0458

Plakát

Hasznos információk:

 • Szúnyoggyérítési információk,
  BM OKF. honlapja - időpontok
  (Aktuális időpont: -)
 • E.ON hibabejelentő telefonszám
  (pl. közvilágítás): 06-80-533-533
 • Defibrillátor: Egészségház
  (Kossuth Lajos út 161.)
  Tel.: 06/96-544-095, 06/30-904-63-67
 • Győri Járási Hivatal
  Települési ügysegéd
  ügyfélfogadás (márc. 1-től):
  Hétfőnként, 8.00-9.00 között
  (részletes információk)
 • Győri Járási Hivatal
  Kormányablak Osztály
 • Falugazdász: Enzsöly Dezső
  Hétfőnként, 8.00-10.00 között (a hivatal tanácskozótermében)
  Tel.: +36307433144
 • Ingyenes jogi tanácsadás:
  Dr. Lászlófi Gabriella
  Hétfőnként, 13.00-15.30 között (a hivatal tanácskozótermében)

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Dunapart, keleti irány

Rendőrségi hírek

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2015.08.29. 02:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 0 0
NO2 0 0
NOx 0 0
O3 0 0
NO 0 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű és környéke településföldrajza

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Regionálna Rozvojová Agentúra

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019

TAMOP-2.4.5-12_3-2012-0019

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!