Banner

Banner

Horváth Lajos fényképei

Hírek

Figyeljünk értékeinkre!

Kategória : Hírek módosítva: 2021.02.27 14:29

Tisztelt Gönyűiek!

Az elmúlt időszakban településünkön több utcából is betörési kísérletekről érkeztek jelzések, így kérjük, hogy a megszokottnál is jobban vigyázzanak az értékeikre és szomszédaikkal összefogva, kölcsönösen segítsék egymást ebben!
Ha idegen, gyanúsan viselkedő személyeket, terepszemléző autósokat látnak, jegyezzék fel a rendszámot, az autó típusát és színét, írják le a gyanús alakok megjelenését. Szükség esetén értesítsék az adatok megadásával a rendőrséget vagy a Gönyűi Polgárőr Egyesületet!

Érdemes a kiskapukat nappal is zárni, a házaló idegeneket ne engedjék be a telkükre, lakásukba!
A gyengébben védett, kevésbé szem előtt lévő és rosszul megvilágított helyeken próbálkoznak a betörők, ahol minimális kockázattal, rövid idő alatt értékekhez tudnak jutni - a lakóépületek mellett a melléképületek, garázsok biztonságára is érdemes figyelni, értékes eszközöket olyan helyiségekben ne tároljanak, amelyeket nem tudnak hatékonyan zárva tartani!

A betörések megelőzésében nemcsak a nagyobb figyelem, hanem a biztonságot fokozó eszközök is segítenek, egyszerűbb megoldások (jó állapotú nyílászárók, zárak/zárszerkezetek, mozgásérzékelő világítás) is növelhetik a biztonságot, de a praktikák nem minden esetben nyújtanak elég védelmet, gyakran nem kerülhetők el a költségesebb megoldások sem.


Gönyű Község Önkormányzata

Tovább

Gépjárműadó-változások tájékoztató

Kategória : Hírek módosítva: 2021.02.26 08:35

Tisztelt Gépjármű-tulajdonosok!

 

Amint arról adóügyi előadónk korábban tájékoztatta Önöket, idén január 1-től megváltoztak a gépjárműadó beszedésével kapcsolatos jogszabályok.
Az alábbi rövid videó – bár nem hivatalos kiadvány – jól összefoglalja az alapvető változásokat, kérem, tekintsék meg figyelmesen!

https://youtu.be/-HBrIZVUZxM

Önökkel, Önökért dolgozunk!

Szigethy Balázs
jegyző

Tovább

COVID-19 oltási tájékoztatás

Kategória : Hírek módosítva: 2021.02.19 13:41

Tisztelt Gönyűi Lakosok!

Aki az oltásra az országos regisztráció során jelentkezett, türelemmel várja ki, amíg a háziorvosi rendelőből megkeressük a regisztrációkor megadott telefonszámon.

Előre nem tudjuk, melyik oltóanyaggal végezzük a következő oltást. Mindig azzal oltunk, amit a hatóság rendelkezésünkre bocsát. Az engedélyezett oltóanyagok bármelyike megbízható. Ha mégis valaki elutasítja az aktuálisan rendelkezésre álló oltást, lehetőség lesz később másik oltóanyaggal beoltani.

Hogy mikor és hány embert tudunk oltani legközelebb, nem tudom, mert a hatóság engem is csak néhány nappal előtte tájékoztat, azonban várhatóan rövidesen elkezdődik a tömeges oltás.

Az oltásra eddig közel 500-an jelentkeztek, ha kapnánk elegendő oltóanyagot, egy hét alatt mindenkit be tudnánk oltani, korlátot az országba beérkező vakcina mennyisége jelent.

 

Dr Bohner Péter, háziorvos
2021. február 19.

Tovább

Vízszennyezés

Kategória : Hírek módosítva: 2021.02.23 19:21

Tudták, hogy egy csepp olaj 1000 liter ivóvizet tehet fogyasztásra alkalmatlanná? Nagyon nehéz elképzelni ezt a mennyiséget. Mintha gondolatban 1000 db tejes dobozt tennénk egymás mellé.

Szerencsére ebben az ügyben mi magunk is sokat tehetünk, például azzal, ha a vasárnapi rántott hús után maradt olajat nem a lefolyóba vagy a szemetesbe öntjük, hanem lehűtve egy PET-palackba töltjük, és bedobjuk az új gyűjtőkonténerbe, amit az Irányi D. és Bajcsy-Zsilinszky utcák sarkán, a COOP ABC parkolójába helyeztünk ki.

Legfontosabb tudnivalók a gyűjtéssel kapcsolatban:

 • Az otthon feleslegessé vált, elhasznált és lehűtött olajat helyezzék jól zárható, műanyag flakonba! Üveget soha ne használjanak!
 • A teli flakont helyezzék el a sütőolaj gyűjtő konténerben!

Elhelyezheti benne az alábbi anyagokat:

 • vaj
 • zsír
 • margarin
 • romlott, lejárt étolajok
 • használt sütőolaj és sütőzsír
 • pácolásból visszamaradt étolaj

Tilos beletenni az alábbiakat

 • majonéz
 • szószok
 • dresszingek
 • egyéb hulladék
 • motorolaj
 • gépzsír
 • ásványi olaj
 • kenőolaj
 • egyéb folyadékok és kemikáliák

A vízszennyezésen kívül még ilyen káros hatásai vannak a sütőolaj nem megfelelő kezelésének:

- A szemetesbe helyezve nehezen lebontható anyagként jelenik meg.

- A csatornahálózatba kerülve a szennyvíztisztítók terhelését növeli, és/vagy a természetes vizek autooxidációs folyamatait gátolja.

- A talajba kerülve gátolja annak légáteresztő képességét, illetve záró réteget képezve megakadályozza a víz feljebb jutását.

- Megakadályozza a növények gyökérzetének tápanyag- és vízfelvételét, illetve gyökérlégzését.

- A természetes vizekbe kerülve akadályozza a vízfelület oxigéncseréjét, és növeli a víz biológiai oxigénigényét is.

A szabályszerűen gyűjtött olaj viszont biodízel üzemanyagként születik újjá!

Bíztatom Önöket, hogy vállalják ezt a kis munkát a bolygónkért és a gyerekeinkért!

Major Gábor
polgármester

Tovább

Regisztrációs lehetőségek koronavírus elleni védőoltásra

Kategória : Hírek módosítva: 2021.02.22 11:02

Tisztelt Gönyűi Lakosság!

Tájékoztatom Önöket, hogy a COVID-19 elleni védőoltásra történő jelentkezésre az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésükre:

I. A regisztráció leggyorsabb módja, ha az oltásra az alábbi linken elérhető felületen küldik el jelentkezésüket:

https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra

II. Amennyiben nem az internetes jelentkezés mellett döntenek, akkor a Magyar Államkincstár alábbi elérhetőségein kérhetik, hogy küldjenek Önöknek papír alapú regisztrációs űrlapot, amelyhez díjmentes válaszborítékot is biztosítanak.

Magyar Államkincstár elérhetőségei:
telefonszám: 06 80 204 884
e-mail cím: nyufig###kukac###allamkincstar.gov.hu

III. Végül az alábbi linken is elérhetik a COVID-19 elleni vakcina beadatásához szükséges regisztrációs űrlapot, amely a linkre kattintást követően nyomtatható:

Regisztrációs űrlap megnyitása/letöltése

A kitöltött űrlapot az alábbi címre kell elküldeni:
Magyar Államkincstár - Pf.: 1848

Önökkel, Önökért dolgozunk!

Szigethy Balázs
jegyző

Tovább

Ön dönt: Internet felelőtlenül vagy tudatosan?

Kategória : Hírek módosítva: 2021.02.11 08:36

Ön dönt: Internet felelőtlenül vagy tudatosan?
BIZTONSÁGOS INTERNET NAPJA: február 9.

 

Ügyeket intézünk, vásárolunk, bankolunk, megosztjuk élményeinket és családi eseményeinket. Manapság szinte mindenkinél és majdnem mindenhol ott van az internet. Használata elkerülhetetlen a napi életben. De nem mindegy, hogy felelőtlenül vagy tudatosan használjuk a világhálót. Számos veszélyt rejt az internetezés, a közösségi oldalak használata, erre kívánjuk felhívni a figyelmet, elsősorban a fiatalkorúak, de szülők és tanárok részére is.

Tovább

Programajánló nyugdíjas csoportok kirándulásához

Kategória : Hírek módosítva: 2021.02.05 10:52

AjánlóMihelyt biztonságosan útnak lehet indulni, Gönyű nemcsak a gyermekcsoportokat, hanem a szépkorúakat is várja. Ajánlom figyelmükbe az önkormányzat és a helyi szolgáltatók együttműködése eredményeként létrejött új programajánlatot.


Major Gábor
polgármester

Tovább

Sajtóközlemény - fakitermelési munkák

Kategória : Hírek módosítva: 2021.02.02 11:46

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Megkezdődnek a fakitermelési munkák a Mosoni-Duna vízszint rehabilitációval érintett szakaszán

2021. január 29.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és az Országos Vízügyi Főigazgatóság konzorciuma a „Mosoni-Duna torkolati szakaszának vízszint rehabilitációja” (KEHOP-1.3.0-15-2016-00012) címmel kiemelt nemzetgazdasági jelentőségű európai uniós projektet valósít meg 28,432 milliárd forint támogatással. A beruházás keretében épülő torkolati műtárgy üzembe helyezése után a vízszint emelkedésével a jelenlegi meder partján lévő faállomány talaja vízzel telítődik, így azok kivágásáról most gondoskodik az igazgatóság.

A projekt előkészítése során elkészült a Natura 2000 hatásbecslés és a környezeti hatásvizsgálat, amely alapján a projekt környezetvédelmi engedélyt kapott. 2016. évben elkészültek az engedélyezési tervek, melyek eredményeként a műtárgy-együttes a szükséges valamennyi építési, közlekedési, és vízjogi engedélyt megkapta. A projekt fő célja a Duna vízszintsüllyedésének hatására a Mosoni-Duna torkolati szakaszán lesüllyedt kis- és közepes vízszintek visszaállítása, a Duna megtámasztó hatásának megfelelő torkolati vízszint visszaállítása, továbbá a torkolati műtárgy árvízkapuként történő kialakításával az árvízvédelmi biztonság növelése.

A Mosoni-Duna vízszintjének duzzasztásos rehabilitációjával a vízparti faállomány helyét mindkét parton szélesebb víztükör foglalja majd el. A beruházás befejezését és a torkolati műtárgy üzembe helyezését követően számítani lehet a Mosoni-Duna Győr-Gönyű közötti szakaszán a jelenlegi vízpartot szegélyező faállományok bizonyos mértékű tönkremenetelével a megemelkedő vízszint és így a szélesebb meder kialakítása miatt. Ezek tulajdonképpen azon erdészeti nyilvántartásban nem szereplő, a jelenlegi mederpart élén felnőtt, zömében sarj eredetű fehér füzes állományok, melyek jelenleg is a fény felé törekedve erősen víz fölé hajolnak. E faállományra jellemző a nagyszámú, már jelenleg is pusztuló csúcsszáradt, odvas, vihartört, ill. hódkárosított egyed, a város felől kivadult parkfa és egyéb adventív fafaj jelenléte, továbbá a talajszinten a korábbi árhullámokból származó nagy tömegű fekvő holtfa felhalmozódása.

A megemelkedő vízszint a fentiekben leírt közvetlen vízpartot szegélyező faállomány talajának vízzel történő telítettségét, ill. a termőréteg tartós, a vegetációs időszak szinte egész hosszát kitevő vízborítását és a már jelenleg is jelen lévő uszadéktömeg felúszását eredményezheti, mely miatt tetemes mennyiségű uszadék jelenhet meg a létesítmény elzárószerkezeténél. Ez olyan mértékű műszaki kárelhárítási feladatot jelentene, mely részben a vízjogi engedély szerinti működést, részben a frissen megépülő létesítmény épségét veszélyeztetné. A várható esetleges műszaki káresemény, tönkremenetel és funkcióvesztés, valamint ebből származó árvízvédelmi kockázat megelőzése és kiküszöbölése érdekében az igazgatóság a Magyar Állam tulajdonában és az igazgatóság vagyonkezelésében álló jobb és bal parti területeken Győr és Gönyű közötti szakaszon kárelhárítási célú fakitermelési munkákat tervez elvégezni.

I. műszaki volumen mennyiség Mosoni-Duna bal part Mosoni-Duna jobb part összesen
érintett hossz (fm) 11 000 10 793 21 793
érintett terület (ha) 18,83 22,38 41,21
letermelendő fatömeg (m3) 6 793 5 920 12 713

A fakitermelési munkák engedélyezési szempontból rendezettek, az igazgatóság gondoskodott a természetvédelmi hatósági engedély megszerzéséről, beszerezte Győr MJV Önkormányzatának nyilatkozatát, valamint hivatalosan bejelentette a fakitermeléseit az erdészeti hatósághoz. A kiválasztott vállalkozó a munkákat január végén kezdi meg és 2021 márciusában fejezi be. A fakitermelés során fokozott az igazgatóság figyelmet fordít a természetvédelmi előírások betartására: A munkaterületen a 100 cm átmérőt meghaladó őshonos ill. az odvas (xilofág rovaroknak otthont nyújtó) faegyedek un.”hagyásfaként” kímélendők, a területen található invazív fafajok visszaszorításra kerülnek. Az igazgatóság gondoskodik a területen felhalmozódott vegyes kommunális hulladék összegyűjtéséről és elszállításáról.

Dokumentumok letöltése
Sajtóközlemény Mosoni-Duna minta-keresztszelvény
Tovább

Visszaáll a hulladékszállítás rendje

Kategória : Hírek módosítva: 2021.01.26 14:29

Tisztelt Ingatlanhasználók!

GYHG-levélA GYHG Nonprofit Kft. tájékoztatja a működési területéhez tartozó 112 település ingatlanhaszálóit, hogy megvizsgálta a 2020. október 5-én bevezetett, éjszakai hulladékszállítás tapasztalatait.

Megállapítható, hogy az éjszakai hulladékszállítás járt ugyan előnyökkel, de a felmerült hátrányok - többek között a lakosság egy része által kifogásolt zavaró éjszakai zajhatás - miatt a hulladékszállításnak ezt a rendjét nem indokolt fenntartani.

A fentiek miatt a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás rendje 2021. február 1. napjától visszaáll a nappali órákban történő hulladékszállításra - beleértve az ingatlanoknál történő ürítést és a hulladékgyűjtő szigetek edényeinek ürítését is.

Kérjük, hogy az ürítésre szánt hulladékgyűjtő edényeket mind a lakosság, mind pedig a közületi ügyfeleink járatnapon reggel 6 óráig járatútvonala mentén, jól látható helyre, forgalmat nem akadályozó módon helyezzék ki.

Győr, 2021. január 19.

GYHG Nonprofit Kft.

Tovább

Álláslehetőség

Kategória : Hírek módosítva: 2021.01.25 08:01

A Gönyűi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény pályázatot hirdet
Pszichológiai tanácsadás ellátására

Főbb feladatok:
• A Család-és Gyermekjóléti Szolgálat igénybe vevői számára pszichológiai tanácsadás nyújtása.

Pályázati feltételek:
• Okleveles pszichológus (MA)
• Büntetlen előélet
• Cselekvőképesség

Foglalkoztatás jellege:
• Részmunkaidő (heti 6-8 órában).
• Foglalkoztatás megbízási szerződés, vagy részmunkaidős munkaviszony keretében.

Munkába állás ideje:
• Azonnali kezdés

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
• Szakmai önéletrajz – Bérigény megjelöléssel.

Munkavégzés helye:
• Gönyűi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény, 9071 Gönyű, Bem József u. 23.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. február 15.
A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Pákozdi Ramóna intézményvezető nyújt, a +36 20/238-87-55-ös telefonszámon, vagy a pakozdi.ramona###kukac###gszai.hu e-mail címen.

A pályázatok benyújtásának módja:
Postai úton, a pályázatnak a Gönyűi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény címére történő megküldésével (9071 Gönyű, Bem József u. 23.).
vagy
Elektronikus úton Pákozdi Ramóna intézményvezető részére a pakozdi.ramona###kukac###gszai.hu e-mail címen keresztül.

A pályázat elbírálásának határideje: 2021. február 19.

Tovább

PANASZKEZELÉS, KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉS

Az önkormányzat vagy a polgármesteri hivatal tevékenységével kapcsolatban panasszal vagy közérdekű bejelentéssel élhet Gönyű község jegyzőjénél az alábbi elérhetőségeken:

dr. Szigethy Balázs jegyző
9071 Gönyű, Kossuth L. u. 93.
jegyzo###kukac###gonyu.hu
+3620/259-6737

Megkeresése a panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény előírásai alapján kerül kivizsgálásra.

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Duna-part

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00004

Projekttábla C

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00144

ASP-támogatás, tábla

VP6-19.2.1.-70-1-17

Palyazat tabla

MFP

Logo

Kép

Logo

Közlemény

Tábla

Hasznos információk

Települési Arculati Kézikönyv

TAK - meghívó

MAVIR - lakossági egyeztetés

Tájékoztató előkép

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0458

Plakát

Útmutató a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaihoz

Útmutató

Tegyél ma a holnapért!

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kampánya az energetikai hatékonyságért:

Plakát

Rendőrségi hírek

Szórólap

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2021.02.27. 16:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 457 4
NO2 10 10
NOx 4 2
O3 61 33
NO -4 -
Szélirány K
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű és környéke településföldrajza

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022

Plakát

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019

TAMOP-2.4.5-12_3-2012-0019

Regionálna Rozvojová Agentúra

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!