Banner

Banner

Hírek

Vásárlási idősáv az időseknek

Kategória : Hírek módosítva: 2020.11.23 19:57

Kedd 0 órától hétköznapokon (hétfőtől péntekig) 09.00 óra és 11.00 óra között, illetve hétvégén (szombaton és vasárnap) a 08.00 óra és 10.00 óra közötti időszakban vásárlási idősávot kapnak az idősek.

Vásárlási idősávÚjabb, a járvány lassítását és az idősek védelmét szolgáló intézkedés lép életbe. A kormány elfogadta az Idősek Tanácsa javaslatát, és a keddi naptól minden hétköznap (hétfőtől péntekig) 09.00 óra és 11.00 óra között, illetve hétvégén (szombaton és vasárnap) 08.00 óra és 10.00 óra között bevezeti az idősek vásárlási sávját. Ebben az időintervallumban csak 65 év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, a drogériákba (illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzlet) és a gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletbe (gyógyszertár).

Az élelmiszerüzletben, a drogériában és a gyógyszertárban az idősek a védett vásárlási idősávon kívüli időszakban is szabadon vásárolhatnak.

Az idősek védelme a járvány felfutásával kiemelten fontos, hiszen a vírus gyakorlatilag minden magyar településen jelen van, ráadásul az időseknél és a krónikus betegeknél nagyobb a kockázat a fertőzés súlyosabb lefolyására. Az időseket továbbra is arra kérjük, hogy vigyázzanak magukra, kerüljék a zsúfolt, zárt tereket és a bevásárláshoz lehetőleg kérjék hozzátartozójuk, vagy akár az önkormányzat segítségét. A részletszabályozásról a hamarosan megjelenő Közlöny ad tájékoztatást.

(Kormányinfó)

Tovább

Kutyatámadás

Kategória : Hírek módosítva: 2020.11.17 19:36

Friss értesüléseink szerint személyi sérüléssel járó kutyatámadás történt a faluban, és csak az érintettek lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt nagyobb baj.

Mérges ebNyomatékosan felhívom az ebtartók figyelmét, hogy kutyáikat kötelesek az ingatlanon belül tartani, és szökésüket megakadályozni. Ebek közterületen csak pórázon sétáltathatók. Ezen szabályok megsértői ellen hivatalból minden esetben szabálysértési eljárást indítunk, valamint a támadásokat, legyen abban érintett másik állat avagy ember, minden esetben jelentjük az állategészségügyi hatóságnak is.

A hasonló esetek elkerülése érdekében minden állattartónak tudatosítania kell magában, hogy az általa tartott állatért, valamint az állat által okozott kár miatt teljes felelősséggel tartozik.

A fokozott ellenőrzések érdekében a polgárőrség és a rendőrség segítségét is kérni fogjuk.

Szigethy Balázs
jegyző

Tovább

Ügyintézés mobilon és interneten - tájékoztatás

Kategória : Hírek módosítva: 2020.11.16 16:20

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezen a héten (november 16. és 20-a között) a koronavírus-járványra tekintettel munkatársaink home-office keretében látják el feladataikat, így kérjük, hogy ügyintézés céljából az elektronikus és mobiltelefonos elérhetőségeinket részesítsék előnyben, a vezetékes telefonszámainkon nem tudnak majd elérni bennünket!

Köszönettel:
dr. Szigethy Balázs
jegyző

Tovább

A Szociális Munka Napja - tájékoztatás

Kategória : Hírek módosítva: 2020.11.11 13:10

Tisztelt ellátottak, hozzátartozók!

Kép


Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket arról, hogy november 12-e a Szociális Munka Napja és az Országgyűlés döntése alapján - 2016. évi CLXXX. törvény 1. § - a személyes gondoskodást nyújtó intézményeknél, szolgáltatóknál munkaszüneti nap, így intézményünk ezen a napon zárva tart.

 

Megértésüket megköszönve, tisztelettel:

Pákozdi Ramóna
Intézményvezető

Tovább

Zárva tart a gönyűi könyvtár

Kategória : Hírek módosítva: 2020.11.11 10:31

Kedves Gönyűiek!

 

A 484/2020 (XI.10.) Kormányrendelet alapján 2020.11.11-től 30 napig a nyilvános könyvtári ellátást biztosító intézmények látogatása is tilos. Ennek értelmében ez alatt az időszak alatt a Gönyűi Könyvtár is zárva tart.
A könyvek kölcsönzési ideje automatikusan meghosszabbításra kerül, így késedelmi díj senkinek sem kerül felszámításra.

 

Baumgartner Fanni
Könyvtáros

Tovább

Tájékoztatás - ügysegédi ügyfélfogadás szüneteltetéséről

Kategória : Hírek módosítva: 2020.11.11 10:28

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel az ügysegédi ügyfélfogadás átmenetileg szünetel.

TájékoztatásÜgyeik intézéshez a következő módokon kérhetnek segítséget:

Telefon: 06 96 795-043
E-mail: hatosag.gyor###kukac###gyor.gov.hu

Postai úton:
9023 Győr, Szabolcska M. u. 1/A.
9020 Győr, Pf. 23/1.

További információk: https://www.kormanyhivatal.hu/hu/gyor-moson-sopron

Elektronikus ügyintézés:
mo.hu,
https://epapir.gov.hu

KÉRJÜK TISZTELT ÜGYFELEINKET, HOGY ÜGYEIKET LEHETŐLEG SZEMÉLYES MEGJELENÉS NÉLKÜL, TELEFONON VAGY ELEKTRONIKUSAN INTÉZZÉK!

Köszönjük!

(GYŐRI JÁRÁSI HIVATAL)

Tovább

A járvány terjedését korlátozó intézkedések lépnek életbe

Kategória : Hírek módosítva: 2020.11.09 12:56

Ha az Országgyűlés kedden megadja a felhatalmazást a rendkívüli jogrend bevezetésére, az Operatív Törzs javaslatára kedd éjféltől Ausztriához hasonló intézkedéseket vezetünk be, egyelőre harminc napig – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Kijárási tilalom
Este 8 óra és hajnal 5 között kijárási tilalom lesz, felmentés csak a munkába és a munkából hazajárás, illetve rendkívüli esetekben lehetséges. Minden gyülekezés tilos lesz.

Csökkentett üzemmódban a szolgáltatások
Az éttermek bezárnak, csak házhoz szállítás lehetséges, de az üzemi étkezdék nyitva tarthatnak.

Az üzletek, fodrászatok és egyéb kisipari szolgáltatók este 7 órakor bezárnak.

A szállodák csak üzleti célból érkezett vendégeket fogadhatnak, turistákat nem.

Általános rendezvény tilalom lép életbe
Családi összejöveteleken, magánrendezvényeken legfeljebb tízen vehetnek részt.

Esküvő csak lakodalom nélkül lehetséges, a polgári és egyházi szertartásokon csak a szükséges személyek, szülők, testvérek és a tanúk vehetnek részt.

A temetéseken legfeljebb 50 fő jelenhet meg.

Zárt kapus mérkőzések
A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani.

Szabadtéren az egyéni sport megengedett, de az amatőr csapatsportok tilosak.

A szabadidős létesítményeket, fitnesz termeket, fedett uszodákat, múzeumokat, színházakat, állatkerteket zárva kell tartani.

Ismét digitális oktatás jön
A felsőoktatás csak online formában működhet, a felsőoktatási kollégiumokat is be kell zárni.

A középiskolákban 8. osztály felett digitális oktatás lép életbe, a 14 év alattiak számár nyitva maradnak az intézmények, általános iskolák, óvodák, bölcsődék, a pedagógusokat, óvónőket hetente célzottan tesztelni kell.

Orbán Viktor szerint a következő hetek nehezek lesznek, de a vakcina már belátható távolságban van, addig kell kibírni, de vigyázni kell a különösen veszélyeztetett idősekre és betegekre. Be kell tartani a szabályokat, ha összefogunk együtt újra sikerülni fog.

 

Tovább

Víztorony-karbantartás - értesítés

Kategória : Hírek módosítva: 2020.11.09 12:46

2020. november 9-én, hétfőn reggeltől elkezdődött a nagyszentjánosi víztorony karbantartása, amelynek keretében a víztorony tartályát felújítják, a gépészeti berendezéseket és a csővezetékeket kicserélik. A karbantartás miatt a háztartások más irányból fognak vízhez jutni, amely átmeneti víznyomáscsökkenéssel, zavarosodással járhat.

A karbantartás hatással lehet a gönyűi ivóvízhálózatra is, így a munkálatok befejezéséig Gönyűn is számítani lehet víznyomás-ingadozásra, illetve kisebb mértékű zavarosodásra.

A nagyszentjánosi víztorony karbantartási munkái várhatóan november végén fejeződnek be.

Tovább

Gondoskodjon gyermeke jövőjéről!

Kategória : Hírek módosítva: 2020.11.05 11:07

A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR RENDKÍVÜLI BABAKÖTVÉNY VÁSÁRLÁSI ÉS START-ÉRTÉKPAPÍRSZÁMLA NYITÁSI LEHETŐSÉGET BIZTOSÍT!

Intézmény: Gönyű Község Önkormányzata
Helyszín: Polgármesteri Hivatal - 9071 Gönyű, Kossuth Lajos u. 93.
Időpont: 2020.11.12. 09:00 - 12:00

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal: 06-20 / 459-0921, api.gyo###kukac###allamkincstar.gov.hu


MI KELL A SZÁMLANYITÁSHOZ?

  • Számlanyitó személy személyazonosságát és lakcímét igazoló hatósági igazolványai
  • Hozzátartozó számlanyitó esetén a családi pótlékra jogosult szülő/törvényes képviselő személyes adatainak közlése
  • Gyermek neve és személyazonosító adatainak közlése, eredeti lakcímkártyájának bemutatása
  • 2006. január 1. napja előtt született gyermek esetén a gyermek adóigazolványának bemutatása
Babakotveny 1 Babakotveny 2
Tovább

Kormányzati intézkedések - 2020. XI. 4.

Kategória : Hírek módosítva: 2020.11.04 11:22

intezkedesek - 20201104Rendkívüli jogrend bevezetéséről döntött a kormány és újabb korlátozó intézkedéseket hozott a koronavírus járvány megfékezése érdekében – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán.

Ma éjféltől bevezetjük a rendkívüli jogrendet és arra kérjük az országgyűlést, hogy ezt a rendkívüli helyzetet 90 nappal hosszabbítsa meg. Újabb döntéseket is hozott a kormány: soprtrendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet ülni, és kivétel nélkül kötelező maszkot használni. A hatóságok ellenőrizni fogják a rendezvényeket, bírságolnak és azokat a helyeket, ahol nem tartják be a szabályokat, be fogják zárni.

Az Operatív Törzs javaslatára a szórakozóhelyeket bezárjuk, éjfél és reggel öt óra között kijárási korlátozást léptetünk életbe.

A tömegközlekedésben a zsúfoltság elkerüléséért a reggeli és déli csúcsidőben járatsűrítést rendeltünk el és újra ingyenessé tettük a parkolást.

Orbán Viktor szerint mindez azért szükséges, mert a járvány felgyorsult, Ausztriában már másfélszer annyi az egymillió főre jutó fertőzöttek száma, mint Magyarországon. Tapasztalataink szerint hazánk 5-7 nap késéssel követi Ausztriát, és ha ez így lesz, akkor december közepére a kórházaink elérik a teljesítőképességük határát. Eljött tehát az ideje, hogy újabb, gyors lépéseket tegyünk, amikkel megvédhetjük a kórházak működőképességét és a leginkább veszélyeztetett idősek életét.

A miniszterelnök szerint a végső megoldást a vakcina jelenti, ami már látótávolságon belül van, tárgyalunk az Európai Unióval, Oroszországgal, Kínával és Izraellel is, de amíg nem érkezik meg az oltóanyag, ki kell tartanunk.

(kormany.hu)
Tovább

PANASZKEZELÉS, KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉS

Az önkormányzat vagy a polgármesteri hivatal tevékenységével kapcsolatban panasszal vagy közérdekű bejelentéssel élhet Gönyű község jegyzőjénél az alábbi elérhetőségeken:

dr. Szigethy Balázs jegyző
9071 Gönyű, Kossuth L. u. 93.
jegyzo###kukac###gonyu.hu
+3620/259-6737

Megkeresése a panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény előírásai alapján kerül kivizsgálásra.

Tűzifa igénylés - űrlap

Kép

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Duna-part

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00004

Projekttábla C

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00144

ASP-támogatás, tábla

VP6-19.2.1.-70-1-17

Palyazat tabla

MFP

Logo

Kép

Logo

Közlemény

Tábla

Hasznos információk

Települési Arculati Kézikönyv

TAK - meghívó

MAVIR - lakossági egyeztetés

Tájékoztató előkép

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0458

Plakát

Útmutató a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaihoz

Útmutató

Tegyél ma a holnapért!

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kampánya az energetikai hatékonyságért:

Plakát

Plakát

Szórólap

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2020.11.25. 11:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 251 2
NO2 8 7
NOx 10 5
O3 37 20
NO 2 -
Szélirány NY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű és környéke településföldrajza

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022

Plakát

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019

TAMOP-2.4.5-12_3-2012-0019

Regionálna Rozvojová Agentúra

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!