Mészáros István 'Ityen' képei

Hírek

Tájékoztatás

Kategória : Hírek módosítva: 2015.08.04 13:58

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az augusztus 20-i ünnep miatti munkarendváltozás következtében 2015. augusztus 8. (szombat) munkanap. Ezen a napon a Gönyűi Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadást nem tartunk.

Megértésüket köszönjük !

dr. Kállai Erik
jegyző

Tovább

Meghívó

Kategória : Hírek módosítva: 2015.08.04 10:22

MeghívóGönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli testületi ülését 2015. augusztus 13-án (csütörtökön) 15.00 órára összehívom, melyre Önt ezúton tisztelettel meghívom.

Az ülés helye: a Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme (Gönyű, Kossuth L. u. 67.)

Napirendi javaslat:

1. A Gönyűi Kék Duna Óvoda pedagógiai-szakmai tevékenységét érintően elrendelt szakértői vizsgálat eredményének értékelése (Előadó: Major Gábor polgármester, Várszegi Mónika köznevelési szakértő)

2. Aktuális ügyek
(Előadó: Major Gábor polgármester)

A szakértői vélemény a Polgármesteri Hivatal épületében ügyfélfogadási időben megtekinthető.

Kérem, hogy az ülésen részt venni szíveskedjen!

Gönyű, 2015. augusztus 3.

Tisztelettel:
Major Gábor
polgármester

Tovább

Iskolakezdési támogatás - tájékoztató

Kategória : Hírek módosítva: 2015.07.28 13:44

Figyelem! Változás történt!

Gönyű Község Önkormányzati Képviselő-testülete 10/2015.(V.8.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátások helyi szabályozásáról

2. §
A rendelet hatálya

(2) Az önkormányzat saját költségvetéséből nyújtott szociális támogatásokat azok a személyek vehetik igénybe, akik a kérelem benyújtását megelőzően legalább két évig bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek Gönyű községben, és életvitelszerűen itt is élnek.

9. §
Iskolakezdési támogatás

(1) Az önkormányzat egyéb pénzbeli szociális támogatásként iskolakezdési támogatást nyújt annak a kérelmezőnek, akinek saját, nevelt, örökbefogadott, vagy mostohagyermeke általános iskolai, középiskolai tanulmányokat folytat nappali tagozaton. Az iskolakezdési támogatás esetében feltétel, hogy a tanuló is legalább két éve gönyűi lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezzen és életvitelszerűen itt is tartózkodjon.

(2) Az iskolakezdéssel kapcsolatos szociális támogatás nyújtásának feltétele, hogy a kérelmező családjában az egy főre jutó havi jövedelem ne haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének ötszörösét, melyről a kérelmezőnek nyilatkozatot kell benyújtania.

(3) Az iskolakezdési támogatás elbírálásához az alábbi mellékletek benyújtása kötelező:

 • amennyiben a szülő gyermekét egyedül neveli, illetve gyermektartásdíjban részesül, bontóperi, vagy gyermekelhelyezésről szóló ítélet, gyermektartásdíjat megállapító bírói ítélet, vagy ez irányú bírósági eljárás megindításáról szóló okirat,
 • minden gyermekre tekintettel az oktatási intézmény által az adott tanévre kiadott iskolalátogatási bizonyítvány.

(4) Az iskolakezdési támogatás iránti kérelem minden év augusztus 1. napjától november 30. napjáig nyújtható be, addig a tanévig, amelyben a gyermek a 19. életévét betölti.

(5) Az iskolakezdési támogatás összegét az önkormányzat mindenkor hatályos költségvetési rendelete határozza meg.

(6) Nem nyújtható iskolakezdési támogatás annak a kérelmezőnek:
a) aki, vagy akinek gyermeke az e rendelet szerinti felsőoktatásban részt vevő hallgatók támogatásában részesül,
b) akinek gyermeke az Arany János Tehetséggondozó Programban részt vesz.


Igénylőlapok a polgármesteri hivatalban is kérhetők, vagy letölthetők a http://www.gonyu.hu/downloadmanager/index/id/13/m/25 oldalról.

A kérelmező és a gyermekek lakcímkártyájának bemutatása, a kérelem beadásakor, az elbírálás feltételeinek vizsgálata miatt nélkülözhetetlen!
A kérelmek családonként egyszer nyújthatók be.

Tovább

Kulturális közfoglalkoztatás

Kategória : Hírek módosítva: 2015.07.24 10:36

A Nemzeti Művelődési Intézet a III. Kulturális Közfoglalkoztatási Program keretében egy fő ügyintézőt keres 2015. augusztus 1-től 2016. február 28-ig.

A munkavégzés helye: Gönyűi Polgármesteri Hivatal

Munkáltató: Nemzeti Művelődési Intézet

Feladatok: különböző kulturális és egyéb programok szervezése, közművelődési tevékenység, a helyi önkormányzat, illetve a Nemzeti Művelődési Intézet által meghatározott feladatok

Alkalmazási feltétel: a jelentkező regisztrált álláskereső legyen

Szükséges iskolai végzettség: érettségi

Napi munkaidő: 8 óra

Bérezés: közfoglalkoztatotti minimálbér, nettó 51.000.-Ft (OKJ-s szakképesítés esetén ettől magasabb bér)

Jelentkezés: a Polgármesteri Hivatalban, ügyfélfogadási időben

Tovább

Szúnyoggyérítés

Kategória : Hírek módosítva: 2015.08.04 07:52

A szúnyoggyérítési feladatok szervezését a kormány a hivatásos katasztrófavédelmi szervekre bízta. A közbeszerzési eljárások végeztével 2015. június 23-tól megkezdődnek a szúnyoggyérítések, amelyek a tapasztalatok alapján várhatóan augusztus végéig tartanak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottságtól kapott információk alapján az alábbi tájékoztatást tesszük közzé:

 • Az ütemtervet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság határozza meg, és minden esetben közzéteszi azt központi honlapján. (Tájékoztató, aktuális anyagok: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=polgarivedelem_szunyog2015_index)
 • Az időjárás befolyásolhatja a kivitelezést, ezért az ütemtervek az időjárási körülmények függvényében változhatnak. Amennyiben az időjárás miatt elmarad a gyérítés, a végrehajtás pontos időpontjáról a katasztrófavédelem tájékoztataja az érintetteket.
 • A vállalkozók a gyérítéshez kizárólag olyan szereket alkalmaznak, amelyeket az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezett.
 • Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a SZEMP Air Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választották ki. A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést.

Felhasználásra kerülő vegyszerek megnevezése:

Légi irtás esetén: CORATRIN, Mosquitox 1 ULV Forte, Aqua K-Othrin ULV
Földi irtás esetén: CORATRIN
A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

A légi kémiai irtások az esti napnyugtát megelőző időszakban, míg a földi kémiai irtások a napnyugta utáni időszakban történnek.

Naptári hét Gyérítési időpontok:
26. hét június 25. - földi kémiai
(pótnap: VI. 26. vagy 27.)
június 27. - légi kémiai
(pótnap: VI. 28. vagy 29.)
27. hét június 30. földi biológiai gyérítés - győri kistérség, vízpart/agglomeráció
28. hét július 7. - földi kémiai
(pótnap: VII. 8. vagy 9.)
-
29. hét július 16. - földi kémiai
(28. héten elmaradt pótlása)
július 15. - légi kémiai
(pótnap: VII. 16. vagy 17.)
30. hét - -
31. hét július 28. - földi kémiai
(pótnap: VII. 29. vagy 30.)
-
32. hét - -

*: A kivitelező SZEMP Air Konzorcium friss tájékoztatása szerint nem a tervezett június 24-ei napon, hanem 25-én lesz a földi kémiai szúnyoggyérítés Gönyű területén.

Kérjük a helyi méhészeket, hogy a gyérítés gyakorisága és az esetlegesen feltorlódó időpontok miatt - az általunk küldött értesítések figyelembevétele mellett - rendszeresen látogassák a katasztrófavédelem tájékoztató weboldalát is! (Honlapunk kezdőoldalán, a jobb oldali sávban (hasznos információk) közvetlen link mutat a katasztrófavédelem weboldalára.)

Köszönettel:
Major Gábor
polgármester

Tovább

Lőgyakorlat

Kategória : Hírek módosítva: 2015.07.14 10:54

ÉRTESÍTÉS LŐGYAKORLAT VÉGREHAJTÁSÁRÓL

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a győrszentiváni katonai lőtéren

2015. augusztus 24-28-ig
8.00-15.00 óráig

éleslövészet kerül végrehajtásra.

A lövészet idején a biztonsági területre belépni és ott tartózkodni

SZIGORÚAN TILOS ÉS ÉLETVESZÉLYES!

Tovább

Közlekedési ismeretekből jeles

Kategória : Hírek módosítva: 2015.07.14 10:41

Ifjú polgárőröknek tartottak bemutatót a győri rendőrök. A Gönyűi Polgárőr Egyesület 14 fiatal „polgárőrnek” szervezett és biztosított táborozást Vének településen.

Tovább

Önkormányzati munkalehetőség

Kategória : Hírek módosítva: 2015.07.07 14:15

Önkormányzatunk damilos fűnyírót kezelni tudó férfi munkavállalót alkalmazna az alábbi feltételekkel:

 • heti két alkalommal, napi 6 órában
 • egyszerűsített foglalkoztatás keretében - bér: nettó 513.-Ft/óra
 • nyugdíjas munkavállaló is jelentkezhet

Érdeklődni: Major Gábor polgármesternél személyesen, vagy telefonon: 20/9322538, 96/544-090.

Tovább

Tűzgyújtási tilalom

Kategória : Hírek módosítva: 2015.07.06 13:18

Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért a földművelésügyi miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre 2015. július 3-án átmeneti időre általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A fenti időponttól kezdődően a felsorolt területeken tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve az irányított-, a parlag- és gazégetést is.

A miniszter felhívja az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy az erdőtüzek megelőzése érdekében járjanak el körültekintően, égő cigarettát ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról valamint az erdőtűz megelőzéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókról a www.erdotuz.hu oldalon tájékozódhatnak.

(FM Sajtóiroda)

Tovább

Köszönetnyilvánítás

Kategória : Hírek módosítva: 2015.07.06 11:46

FotóKöszönjük mindazok segítségét, akik 2015. július 4-én részt vettek és szorgos munkájukkal hozzájárultak a sétánykorlát felújításához!

Külön öröm számunkra, hogy fiatalok is szép számmal voltak jelen.

Reméljük, hogy a következő faluszépítési munkálatoknál is ilyen lelkes csapattal dolgozhatunk újra!

(További fényképek a munkáról honlapunk galériájában találhatók.)

Major Gábor
polgármester

Tovább

KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022

Plakát

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0458

Plakát

Hasznos információk:

 • Szúnyoggyérítési információk,
  BM OKF. honlapja - időpontok
  (Aktuális időpont: -)
 • E.ON hibabejelentő telefonszám
  (pl. közvilágítás): 06-80-533-533
 • Defibrillátor: Egészségház
  (Kossuth Lajos út 161.)
  Tel.: 06/96-544-095, 06/30-904-63-67
 • Győri Járási Hivatal
  Települési ügysegéd
  ügyfélfogadás (márc. 1-től):
  Hétfőnként, 8.00-9.00 között
  (részletes információk)
 • Falugazdász: Enzsöly Dezső
  Hétfőnként, 8.00-10.00 között (a hivatal tanácskozótermében)
  Tel.: +36307433144
 • Ingyenes jogi tanácsadás:
  Dr. Lászlófi Gabriella
  Hétfőnként, 13.00-15.30 között (a hivatal tanácskozótermében)

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Dunapart, keleti irány

Rendőrségi hírek

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2015.08.05. 01:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 882 8
NO2 20 19
NOx 23 11
O3 45 24
NO 2 -
Szélirány É
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű és környéke településföldrajza

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Regionálna Rozvojová Agentúra

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019

TAMOP-2.4.5-12_3-2012-0019

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!