Mészáros István 'Ityen' képei

Hírek

Meghívó adventi gyertyagyújtásra

Kategória : Hírek módosítva: 2015.11.26 08:28

Adventi plakátNovember 29., első gyertyagyújtás:

Közös ünneplés, koszorúszentelés, ünnepi fények felkapcsolása a karácsonyfán,  vendéglátás 17 órától, a Gönyűi Polgármesteri Hivatal, a Gönyűi Széchenyi István Általános Iskola és  Szülői Közösségének szervezésében a falu közös karácsonyfájánál. A helyi Vöröskereszt által készített Betlehem is megtekinthető lesz.

December 6., második gyertyagyújtás:

A Vöröskereszt helyi szervezete 17 órakor várja a Télapó ajándékosztó manóival az érdeklődőket, a falu karácsonyfájánál. Ezt követően a Faluházban egy mackó kiállításra várják az ünneplőket, ahol a vendéglátásról a Vöröskereszt tagjai gondoskodnak ezen az estén.

December 13.,  harmadik gyertyagyújtás:

Gönyűi Kék Duna Óvoda dolgozóinak „Luca…Luca…kitty-kotty” műsora és vendéglátása, 17 órai kezdéssel az adventi koszorúnál, ezt követően pedig bemutatkozik Mézeskalács falva és Csipke falva a Faluházban, ahova mindenkit szeretettel várnak az ügyes kezű gönyűi kiállítók.

December 20., negyedik gyertyagyújtás:

A Nyugdíjasklub Énekkara, valamint a Széchenyi István Általános Iskola 5. osztályos tanulóinak műsora a Sportcsarnokban 16 órakor kezdődik a Polgármester Úr köszöntő beszédével, majd a Klub vendégül látja a kedves megjelenteket. Ez után a résztvevők átvonulnak a Háry Dezső térre, hogy meggyújtsák az adventi koszorú utolsó gyertyáját és közös énekléssel ünnepeljék a közelgő karácsonyt, ahol forralt borral kínálják majd a térre érkezőket.

A gyertyagyújtás alkalmával kicsik és nagyok hozzák magukkal a bögréjüket, mi pedig megtöltjük forralt borral vagy teával. A rendezvényeket eső, szél és főleg hóesés esetén is megtartjuk, a szervezők erre is felkészülnek.

Szeretettel várunk mindenkit!

Tovább

Gönyűi hulladékudvar 2015. évi utolsó nyitvatartási napja

Kategória : Hírek módosítva: 2015.11.27 07:32

A Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a gönyűi hulladékudvar 2015. december 12-én bezár. A 2016. évi nyitási időpont az időjárás függvényében, január hónapban lesz, a pontos időpontról a későbbiekben adnak majd tájékoztatást.

Tovább

Mikulásház Gönyűn

Kategória : Hírek módosítva: 2015.11.23 12:53

Mikulás-plakátAz idei évben is meglátogat minket néhány napra a Mikulás.

Idén a Kossuth Lajos utca 161. szám alatt, az Egészségház régi orvosi lakásában tudja fogadni a gönyűi gyerekeket!

A hosszú várakozási idő elkerülése végett az idei évtől a bejelentkezéses rendszert választottuk.

Jelentkezni >>itt<<, a „Gönyűi Mikulásház” facebook-csoportban közzétett linken, vagy telefonon az 544-090/8-as számon lehet.

Tovább

Mézeskalácsfalu

Kategória : Hírek módosítva: 2015.11.23 12:52

Kedves Lányok, Anyukák, Nagymamák!

PlakátPár évvel ezelőtt néhány ügyes kezű anyuka és nagymama közreműködésével megépítettük az első mézeskalácsfalut Gönyűn.

Az idei évben ádventi időszakban szeretnénk ismét felépíteni egyet a gyerekek és a magunk örömére. Ehhez keresünk olyan önkénteseket, aki szívesen készítenének mézeskalácsból házikót, templomot, palotát, kerítést, fenyőfát, bármit, amivel a mi kis falunkat berendezhetnénk.

A falucskát a faluházban fogjuk megépíteni a december 13-ai hétvégére és néhány napig mindenki számára látogatható lesz.

Kéréseink: Aki szeretne egy házikóval vagy bármilyen építménnyel segíteni a munkánkat, jelentkezzen a 06 30 2910961–es telefonszámon vagy a Facebook oldalamon!

Az alapanyagokat sajnos nem tudjuk finanszírozni, ezért annak költségeit mindenki maga állja. A kiállítás után pedig természetesen mindenki elviheti az általa készített házikót.

Nem csak a gyerekeknek, felnőtteknek szeretnénk örömet szerezni ezzel a kis kezdeményezéssel, hanem a karácsonyvárást még hangulatosabbá tenni és egy hagyományt teremteni.

Kérünk minél többen jelentkezzetek, hogy már az első alkalommal is egy nagyobbacska falu épülhessen fel!

Várom jelentkezéseteket: Németh Zsoltné, Sári

Tovább

Térfigyelő kamerarendszer - bővítés

Kategória : Hírek módosítva: 2015.11.26 08:30

Az ősz folyamán felújítjuk és kibővítjük kamerarendszerünket a község biztonsága érdekében.

Az újonnan felszerelt kamerák már színes képet közvetítenek, rendszámfelismeréssel rendelkeznek és öt napra visszamenőleg visszanézhető a felvételük. Jelenleg 8 db kamera üzemel a község lefrekventáltabb pontjain.

Lehetőség van további kamerák elhelyezésére is, mivel az új központ 32 kamera üzemeltetésére alkalmas. Ezért felhíjuk a lakosság figyelmét, amennyiben vannak olyan lakóközösségek, családok amelyek vállalják a kamera felszerelési költségének ötven százalékát, abban az esetben elhelyezzük a velük egyeztetett közterületre, ha műszakilag lehetséges.

A kamera és a telepítés rájuk eső becsült költsége 300000 Ft. Az így telepített kamerák karbantartását, javítását, üzemeltetési költségeit az önkormányzat magára vállalja. Egyszeri lakossági beruházásról van szó, hogy az adott utca, kereszteződés stb. közbiztonsági szintje javuljon.

Részletesebb tájékoztatást a polgármesteri hivatalban, Ladányi Imrénél lehet kérni ügyfélfogadási időben, illetve telefonon (96/544-090/3).

Tovább

Felhívás - számlaszám változás

Kategória : Hírek módosítva: 2015.11.23 10:41

A Gönyű és Nagyszentjános Víziközmű Társulat felhívja azon lakosok figyelmét, akik nem a Pannon Takarék Bank Zrt. - n keresztül utalják érdekeltségi hozzájárulásukat, hogy a bankok összeolvadása (Nyúl és Vidéke TKSZ. - Pannon Takarék Bank Zrt.) miatt, a Gönyű és Nagyszentjános Víziközmű Társulat számlaszáma megváltozott. Kérjük, hogy a számlavezető bankjuknál a régi számlaszám helyett az új számlaszámot adják meg!

Az új számlaszám: 63200126-14906727

Major Gábor - elnök
Gönyű és Nagyszentjános Viziközmű Társulat

Tovább

Felhívás

Kategória : Hírek módosítva: 2015.11.23 10:40

Tisztelt Lakosok!

FelhívásEzúton szeretnénk felhívni az Önök figyelmét, hogy lassan a végéhez közeledik a csatorna beruházás kapcsán megkötött Fundamenta Lakáskassza szerződések lejárati ideje, valamint az érdekeltségi egységek megfizetésének határideje! A végső elszámoláskor az esetleges problémák elkerülése érdekében szeretnénk mindenkit megkérni, ha bármiféle adatváltozás állt be, mind a szerződés tulajdonosát, személyes adatait illetően, mind pedig a szerződött ingatlannal kapcsolatban, kérjük a változást igazoló okiratokkal együtt jelezzék a Gönyű és Nagyszentjános Víziközmű Társulat irodájában!

Cím: 9071 Gönyű, Kossuth Lajos u. 67.
Tel.szám: 06-96/544-090 / 7 mellék

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 08:00 – 12:00 / 13:00 – 16:00
Kedd: 13:00 – 16:00
Szerda: – (nincs ügyfélfogadás)
Csütörtök: 08:00 – 12:00
Péntek: 08:00 – 12:00

Major Gábor - elnök
Gönyű és Nagyszentjános Víziközmű Társulat

Tovább

Gyűjtsük össze az 1956-os forradalom dokumentumait!

Kategória : Hírek módosítva: 2015.11.23 09:18

KépA Magyar Nemzeti Levéltár Győr-Moson-Sopron Megye Győri Levéltára felhívással fordul a lakossághoz. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójához kapcsolódóan szólítjuk meg a megye és a város társadalmát. Intézményünk célja, hogy a forradalmi eseményekhez és az azt követő megtorlásokhoz fűződő helytörténeti, valamint országos jelentőségű magániratokat összegyűjtsük.

Amennyiben rendelkezik olyan levelekkel, naplókkal, képeslapokkal, fényképekkel és hangzóanyagokkal, amelyek a kérdéses korszakban készültek vagy arra vonatkoznak; kérjük, keresse meg archívumunkat. Örömmel hallgatnánk meg visszaemlékezéseiket is! Írjon a gymsmgyl###kukac###mnl.gov.hu e-mail címre, hívja a 06-96/312-424-es telefonszámot vagy küldjön levelet a 9022 Győr, Liszt Ferenc utca 13. címre.

Tovább

Készülőben a korcsolyapálya és a pihenőpark

Kategória : Hírek módosítva: 2015.11.12 15:20

Látványosabb szakaszba értek a munkálatok a korcsolyapálya és a pihenőpark területén.


A polgármesteri hivatal melletti területen épülő korcsolyapálya aszfaltozása befejeződött, jelenleg a pálya körüli palánk és a világítás kiépítésének előkészítése zajlik. A pálya télen korcsolyapályaként várja a kikapcsolódni vágyó gönyűieket, míg tavasztól-őszig kerékpáros gyakorlópályaként segíti majd a gyerekeket a biztonságos kerékpározás elsajátításában.

Kép 1. 2. kép
 3. kép  4. kép

Az iskolával szemben, a plébánia melletti területen jelenleg is folyamatban vannak a munkálatok, a park kialakítását a Gönyűi Önkormányzati Kft. munkatársai végzik. A tereprendezés, a pavilon összeszerelése és a hozzá kapcsolódó munkák nagy része befejeződött. A továbbiakban vadászkerítés épül a plébánia felől, két új játszóeszköz kerül telepítésre, majd tuják ültetésével és a terület füvesítésével zárul a park kialakítása.

A park várhatóan december közepén kerül átadásra, a korcsolyapálya pedig a palánk elkészítése után, a tartósan hideg idő beköszöntével fogadja majd a korcsolyázni vágyókat.

5. kép 6. kép

A Kossuth Lajos és az Irányi Dániel utca kereszteződésében útburkolat-javítás kezdődött, a hét végére ezen a szakaszon is jobb minőségű úton közlekedhetünk.

Kép 7.
Tovább

Útburkolat-felújítás az Irányi Dániel utcában

Kategória : Hírek módosítva: 2015.11.06 07:23

Megkezdődtek az útburkolat felújításához kapcsolódó előkészületi munkálatok az Irányi Dániel utcában.

A Dr. Kollárszky Miklós és a Vak Bottyán utcák közötti szakaszra új aszfaltréteg kerül az út jelenlegi szélességében. A kivitelezést a Langszolg Kft. végzi, amelynek során az útpadka rendezése és az út menti vízelvezető árkok helyreállítása/mélyítése is megtörténik.

A felújítás összköltsége bruttó 6 844 697 Ft, a munkálatok várhatóan november 15-éig fejeződnek be.

Útfelújítás Útfelújítás
Útfelújítás Útfelújítás
Tovább

Gönyű SE - őszi szezon

Logo - Gonyu SE

KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022

Plakát

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0458

Plakát

Hasznos információk:

 • E.ON hibabejelentő telefonszám
  (pl. közvilágítás): 06-80-533-533
 • Defibrillátor: Egészségház
  (Kossuth Lajos út 161.)
  Tel.: 06/96-544-095, 06/30-904-63-67
 • Győri Járási Hivatal
  Települési ügysegéd
  ügyfélfogadás (márc. 1-től):
  Hétfőnként, 8.00-9.00 között
  (részletes információk)
 • Győri Járási Hivatal
  Kormányablak Osztály
 • Falugazdász: Enzsöly Dezső
  Hétfőnként, 8.00-10.00 között (a hivatal tanácskozótermében)
  Tel.: +36307433144
 • Ingyenes jogi tanácsadás:
  Dr. Lászlófi Gabriella
  Hétfőnként, 13.00-15.30 között (a hivatal tanácskozótermében)

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Dunapart, keleti irány

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2015.11.30. 14:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 298 2
NO2 8 8
NOx 11 5
O3 71 39
NO 2 -
Szélirány ÉK
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű és környéke településföldrajza

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Regionálna Rozvojová Agentúra

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019

TAMOP-2.4.5-12_3-2012-0019

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!