Mészáros István 'Ityen' képei

Hírek

A gönyűi hulladékudvar téli nyitvatartási rendje

Kategória : Hírek módosítva: 2014.10.30 13:25

Nyitva tartás - hulladékudvarA Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a gönyűi hulladékudvar téli nyitvatartási rendje az alábbiak szerint alakul:

Csütörtök: 8:00 – 16:00
Szombat: 12:30 – 16:00

Felügyelő: Fazekas Zoltánné

Érvényes: 2014. november 3-tól

Tovább

Felsőoktatásban tanulók támogatása - 2014

Kategória : Hírek módosítva: 2014.10.27 10:17

Gönyű Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 3/2011. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Plakát

11/B. §
Felsőoktatásban részt vevő hallgatók támogatása

(1) Az önkormányzat a felsőoktatásban részt vevő hallgatók támogatásaként az első diploma megszerzéséhez - a felsőoktatási intézmény által az oklevél megszerzéséhez meghatározott képzés idejének tartama alatt - átmeneti segélyt nyújt annak a gönyűi lakóhellyel rendelkező kérelmezőnek, aki felsőoktatás keretében, felsőfokú végzettségi szintet biztosító alapképzésen vagy osztatlan képzésen tanulmányokat folytat.

(2) Az átmeneti segély nyújtásának feltétele, hogy a kérelmező családjában az egy főre jutó havi jövedelem ne haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének ötszörösét. 

(3) A kérelemhez mellékelni kell a felsőoktatási intézmény által az adott tanévre kiadott hallgatói jogviszony igazolást. (eredeti, 30 napnál nem régebbi)

(4) A kérelem minden év október 1-től október 31-ig nyújtható be, addig a tanévig, amelyben a gyermek a 23. életévét betölti.

(5) A hallgató legfeljebb 30.000 Ft összegű támogatásban részesülhet tanévenként. 

(6) A felsőoktatásban részt vevő hallgatók támogatásának keretösszegét az önkormányzat mindenkor hatályos költségvetési rendelete határozza meg.

A kérelem a www.gonyu.hu oldalon, a gyámügyi iratminták között megtalálható és letölthető: http://www.gonyu.hu/downloadmanager/index/id/12/m/25

Felhívjuk a figyelmet, hogy a határidő jogvesztő hatályú.

Major Gábor
polgármester 

Tovább

Adni jó… - felhívás

Kategória : Hírek módosítva: 2014.10.27 10:16

PlakátElkezdtem az idei készülődést, készítem a listát a gyerekekről, várom az ajándékozók jelentkezését. Szívből és szeretettel készített csomagokat kézbesítünk és nem szociális adományokat. Nagycsaládosokat lepünk meg, egyedül álló időseket, azokat, akikről tudjuk, hogy sosem kérnék a segítségünket, mi mégis szeretnénk éreztetni velük, hogy valaki figyel és gondolt rájuk, nincsenek egyedül…

Röviden a szabályokról:

  • Az ajándékozó neve titokban marad, az ajándékozott nem tudja ki készítette össze a csomagját.
  • Az eddigi tapasztalatok alapján, a legcélszerűbb, ha egy cipődobozt kezdünk el megtölteni a meglepetésnek szánt apróságokkal, a gyermek életkorának megfelelően. Amikor a doboz megtelik, be kell csomagolni, át kell kötni, hogy a tárolás és szállítás során ne nyílhasson ki.
  • A csomagba nem kerülhet használt dolog! Nem adomány, hanem ajándék kerül a fa alá, csak olyan, amit a mi gyermekünk, unokánk is örömmel fogadna.
  • A csomag nem tartalmazhat romlandó élelmiszert, mivel a tárolás során nem tudjuk biztosítani a hűtést és törékeny, üvegből készült dolgok sem célszerűek.

Ajándékozóként csak felnőttek jelentkezését várjuk. Jelentkezni lehet a polgármesteri hivatalban, ügyfélfogadási időben, október 31-ig. Az elmúlt évek rossz tapasztalatai alapján kérem, hogy a határidőt mindenki vegye komolyan.

Akinek az ajándékozással kapcsolatban bármilyen kérdése van, személyesen vagy telefonon kereshet a polgármesteri hivatalban. Tel.: 06 20 381 7353

Tamásné Jutka

Tovább

Fogászati rendelés - szabadság

Kategória : Hírek módosítva: 2014.10.22 13:42

Értesítjük a tisztelt érintetteket, hogy a fogorvosi rendelés az október 28-tól 31-ig terjedő időszakban szünetel.

A sürgős eseteket Dr. Török László látja el (Győrszentiván, Kör tér, fogorvosi rendelő) a következő időpontokban:

október 28. kedd 8.00-11.00h
október 29. szerda 14.00-18.00h
október 30. csütörtök 8.00-11.00h
október 31. péntek 8.00-10.00h

A legközelebbi rendelés Gönyűn november 3-án, hétfőn lesz.

Dr. Varga Beatrix
fogorvos

Tovább

Lőgyakorlat

Kategória : Hírek módosítva: 2014.10.22 09:38

ÉRTESÍTÉS LŐGYAKORLAT VÉGREHAJTÁSÁRÓL

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a győrszentiváni katonai lőtéren

2014. november 24-28-ig

8.00-15.00 óráig

éleslövészet kerül végrehajtásra.

A lövészet idején a biztonsági területre belépni és ott tartózkodni

SZIGORÚAN TILOS ÉS ÉLETVESZÉLYES!

Tovább

Köszönetnyilvánítás

Kategória : Hírek módosítva: 2014.10.15 15:51

Tisztelt Gönyűiek! 

Köszönjük Önöknek az önkormányzati választásokon való részvételt, és a jelöltek iránti bizalmat!

Örömteli tény, hogy sokan vállalkoztak a képviselőjelöltségre és az ezzel járó feladatokra, szűkebb hazájuk és az itt élők érdekében. Biztosak vagyunk abban, hogy a közös célok elérésében azok tettrekészségére és segítségére is számíthatunk, akik most nem lehettek képviselők! 

Az új összetételű képviselő-testület hamarosan megkezdi a munkát, megbízatásunkkal az egész település javát kívánjuk szolgálni az elkövetkezendő öt évben! 

Köszönettel:

Major Gábor - polgármester

Burjánné Szigethy Mónika
Pozsgai Veronika
Ott-Szegő Henrietta
Széphegyi Istvánné
Lakatos Attila
Dr. Nagy Gergely - képviselők

Tovább

Köszönőlevél

Kategória : Hírek módosítva: 2014.09.30 15:58

Tisztelt Polgármester Úr!

Ezúton szeretnénk megköszönni önkormányzatuknak, a Gönyűi Nyugdíjas Klub Énekkara tagjainak és személyesen Önnek a "Hűséggel a katedrán. Jeles pedagógusok Győr-Moson-Sopron megyében" c. emlékkötet bemutatásakor nyújtott segítségét.

KöszönőlevélHisszük, hogy az emlékkönyvben szereplő jeles pedagógusok szellemi hagyatéka olyan neveléstörténeti érték, melyre a mai nevelési-oktatási rendszer bizton építhet.

Bízunk abban, hogy az emlékkötetben bemutatott életutak - elsősorban Háry Dezső tanító intellektuális öröksége -, a munkásságához kapcsolódó új községi emlékhely és a megemlékezésen bemutatott tartalmas program tovább erősítik Gönyű község lakosságának és tanulóifjúságának lokálpatriotizmusát, magyarságtudatát, nemzeti elkötelezettségét.

Az új emlékkötet ajándéktárgyként is kiválóan alkalmas, főként a település és az iskola vendégei, pedagógusok, egykori és mai tanítványok, iskolai találkozókon részt vevő öregdiákok ajándékozására javasoljuk.

További lehetőség van arra, hogy lakóhelyükről vagy a környékről olyan hajdani jeles pedagógust ajánljanak, aki érdemes, hogy a sorozat következő köteteiben szerepelhessen.

Munkájukhoz sok sikert kívánunk. Üdvözlettel:

Győr, 2014. szeptember 23.

Dr. Gönczöl Lászlóné
Alapítványi elnök

Kallós Károlyné
Projektvezető

Tovább

Karriermenedzsment foglalkozások

Kategória : Hírek módosítva: 2014.09.15 08:01

Tisztelt Érdeklődők!

PlakátA TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019 "A munka és a magánélet összehangolását támogató megoldások Gönyűn" c. projekt keretében szervezett további foglalkozások szeptember 16-án kezdődnek.
A foglalkozások témája a karriertervezés, családi élet és munka összehangolása, valamint a gyermeknevelés kérdései. A foglalkozások ingyenesek.

Első foglalkozás időpontja:
2014. szeptember 16. (kedd) 15.30 óra

Helyszíne:
Gönyű, Bem J. u. 15. (Idősek Klubja épülete)

A foglalkozások idejére ingyenes gyermekfelügyeletet, játszóházat biztosítunk a helyszínen.

További információ, jelentkezés: Némethy Veronika - 20/2388-755

Tovább

Dalverseny és kirándulás Csillebércen

Kategória : Hírek módosítva: 2014.09.11 11:37

A Gönyűi Nyugdíjasklub Énekkara mindig nagy örömmel mutatja be repertoárját, mely magába foglalja a hagyományőrző népdalokat és az 50-es évektől napjaink slágereit is.Senior dalverseny Így tettek 2014. szeptember 5-én is, amikor Csillebércre kirándult a vidám csapat: a NYOSZ Érdekvédelmi Konferenciájának keretein belül megrendezték a Szenior Dalkörök Országos Fesztiválját, amelyen majd 30 szépkorú dalkör lépett fel. A gönyűi kórus változatos programjuk elejét egy népdal csokorral kezdte, majd a műsor második felében felcsendültek a közönséget is dalra csábító énekek, mint például az „Állami Áruház” filmből ismert „Egy Duna parti csónakházban…”.

(A teljes bejegyzés a tovább gombra kattintva olvasható...)

Tovább

Háry Dezső tér névadó ünnepség, emléktábla avatás

Kategória : Hírek módosítva: 2014.09.16 09:48

Háry Dezső - képek2014. szeptember 6-án nagy érdeklődés mellett tartottuk meg a Háry Dezső tér névadó ünnepségét, és felavattuk Háry Dezsőnek, Gönyű volt kántor- és főtanítójának az emléktábláját. Községünk büszke hazaszeretetére, tanítói elhivatottságára, emberségére!

Amerikából, Svájcból és Magyarország minden részéből érkeztek családtagok, rokonok, ismerősök. Községünkből is rengetegen ünnepeltek, emlékeztek velünk.

Major Gábor
polgármester

Tovább

Választási információk, dokumentumok
frissítve: október 13.
Önkormányzati választás - 2014

Rendőrségi hírek

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0019

TAMOP-2.4.5-12_3-2012-0019

Gönyű és környéke településföldrajza

Együtt Európáért Alapítvány

Webkamera 1 - Dunapart, északnyugat

Webkamera 2 - Dunapart, keleti irány

Eseménynaptár

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Légszennyezettségi adatok

2014.11.01. 13:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 1159 11
NO2 33 32
NOx 59 29
O3 16 9
NO 11 -
Szélirány K
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Regionálna Rozvojová Agentúra

Takarítsuk ki Dunamentét!

 

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!